Кросворд для 10 класу "Політична карта світу"

Про матеріал

Достатньо нелегкий та пізнавальний кросворд для учнів 10 класу на тему "Політична карта світу". Можна використовувати на уроках, для підготовки до олімпіад, до проведення тижня географії та різних географічних конкурсів.

Перегляд файлу

10 клас

Кросворд "ПОЛІТИЧНА КАРТА СВІТУ"

 

1.

 

2.

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

5

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

8

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

10

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17

 

 

 

18

 

19

 

20

 

 

 

 

 

 

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22

 

 

 

 

 

 

 

23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24

 

 

 

 

 

 

 


По горизонталі: 3.Федеративна парламентська республіка, одна з найбільших у Європі.  4.Острівна північноєвропейська країна, яка не побажала членства ЄС.   11.Система правління, для якої характерний поділ функцій між законодавчою і виконавчою владами за провідної ролі законодавчого виборного представницького органу.  13.Західноафриканська країна, член Африканського Союзу та Ісламської конференції.   14.Суб'єкт виборчого права, який обирає собі і президента, і парламент.   15. Країна в Південно-Східній Азії, член блоку АСЕАН і Ісламської конференції.   16.Країна в Південно-Східній Європі, колишня республіка в складі СФРЮ.   17.Материкова країна в Північній Європі, яка не побажала бути членом ЄС.   20.Державне утворення, що делегує свої зовнішньополітичні (а іноді і внутрішньополітичні) права суверенній державі.  22.Країна в екваторіальній частині Тихого океану, колишня колонія Великобританії, а нині суверенна республіка і складі Британської співдружності.  23.Союз держав, що об'єднуються для розв'язання певних політичних чи воєнних цілей, зберігаючи при цьому свою самостійність.  24. Країна в Південно-Східній Азії, у якій форма правління - абсолютна монархія.

По вертикалі: 1.Південноамериканська країна, член Організації Американських держав і Андської групи.  2.Федеративна республіка в Південній Азії, у якій за конституцією державними є 15 мов.  5.Незалежність держави, її право самостійно вирішувати свої внутрішні та зовнішні справи без втручання зовнішніх сил.  6.Одна з найчисленніших країн, яку очолює лише парламент.   7.Країна в групі Великих Антильських островів, член Британської співдружності. 8. Країна в Західній Європі, де формою правління є конституційна монархія.  9. Архіпелаг у Полінезії, у західній частині якого простяглася суверенна держава, а східна є колонією США.   10.Глава держави, якого зазвичай обирає народ, а інколи, як наприклад, у Молдові, парламент.   12.Друга назва володіння Австралії в Індійському океані - Кокосові острови.  13.Форма правління в державі, де влада належить суверену - королю, князю, султану, еміру тощо і передається в спадщину.  18. Держава, яка утворилася у результаті відокремлення від Ефіопії в 1993 р.   19.Ісламська республіка в Південно-Західній Азії.  21.Федерація в районі Перської затоки (абревіатура).  22.Острівна республіка в східній частині Середземного моря, на півночі якої в 1974 р. виникло державне утворення, не визнане світовим співтовариством.

docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
3321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку