Кулінарія Франції .Знамениті кухарі Франції.

Про матеріал
Кулінарія Франції славиться своєю різноманітністю, вишуканістю та вишуканим смаком. Французька кухня відома своїми винятковими стравами, такими як буліони, рагу, різноманітні види сирів і вин. Кожен регіон має свої унікальні страви, які відображають місцеві традиції та інгредієнти. Вона вважається однією з найвпливовіших у світі і вдосконалюється поколіннями шеф-кухарів, зберігаючи свою вишуканість та неповторність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запрошуємо Вас на маленьку подорож стежками традиційної французької кулінарії…

Номер слайду 2

Французькі круасани, Ейфелева вежа, пісні та кінематограф, неповторні парфуми,неймовірна архітектура і, звісно, французька мова все це і багато іншого відразу захоплює в полон і не відпускає . Хочеться спакувати валізи і летіти туди, де вже давно оселилося ваше серце.

Номер слайду 3

Меню першого ресторану в Парижі не вирізнялося широким вибором страв. Можна було замовити лише бульйон чи суп. І ці страви мали терапевтичне призначення - «відновити життя» відвідувачів.

Номер слайду 4

У 1765 році французький шинкар Буланже відкрив перший в історії ресторан, помістивши над своїм закладом у Парижі, недалеко від Лувру, вивіску, що говорить про те, що тут отримають відновлення всі, хто страждає на шлунок. "Відновлення" - французькою "la restauration" і послужило походження самого слова "ресторан".

Номер слайду 5

Французи вважають кулінарію видом мистецтва, таким самим як поезія чи музика, а відомих кухарів вважають поетами. Французьку кухню умовно поділяють на три частини:cuisine regionale (регіональна кухня)cuisine bourgeoise (загальнопоширена французька кухня)haute cuisine (вишукана кухня, висока кухня) Типові страви. Французький багет. Печінка кролика. Фуа-гра — паштет з печінки гуски. Креп — тонкі млинціБешамель. Буйабез — рибний суп. Фрикасе з курки. Соус валуаз. Крем-брюле — запечені вершки. Суфле. Тарт Татен

Номер слайду 6

ВІДОМІ ФРАНЦУЗЬКІ КУХАРІСіріл Ліньяк. Жак Пепін. Джоель Робушон.

Номер слайду 7

Французький багет

Номер слайду 8

Печінка кролика

Номер слайду 9

Фуа-гра — паштет з печінки гуски

Номер слайду 10

Креп — тонкі млинці

Номер слайду 11

Бешамель— один із основних соусів французької кухні. Перша згадка про соус з'явилася 1651 року у книзі «Le Cuisinier François», яку написав кухар Людовика XIV Франсуа П'єр де Ла Варенн. СКЛАДОВІ50 г вершкового масла50 г пшеничного борошна (2 ст. л.)1 щіпка мускатного горіха500 мл молокасіль за смаком

Номер слайду 12

Буйабез — рибний суп

Номер слайду 13

Фрикасе з курки

Номер слайду 14

Соус валуаз. Соус валуаз (валуа) — це класична французька масляно-яєчну заправка для закусок і других страв, основними компонентами якої виступають овочі і м’ясний бульйон. Оптимально підходить до м’яса і яєць. Прийнято подавати до столу в злегка теплому вигляді. У традиційний склад соусу валуаз входить досить багато інгредієнтів: Вершкове масло (важливо, щоб цей продукт був високої жирності);Оцет (бажано 3%);Концентрований червоний м’ясний бульйон;Біле вино з повністю збродженого цукру (сухе);Яєчні жовтки (бажано, щоб яйця не були фабричними — в них більше смаку);Овочі і приправи: свіжі гілочки петрушки, чорний перець горошок, червоний перець, цибуля, естрагон (вид полину, який використовують як прянощі) і кервель (трав’яниста рослина, зовні нагадує петрушку).

Номер слайду 15

Крем-брюле — запечені вершкиІнгредієнти. Для приготування цього десерту знадобляться: Вершки 33% – 230 мл. Цукор – 45 г. Жовтки яєць – 2 шт. Ваніль. Цукор – трішки для карамельної скоринки

Номер слайду 16

Суфле. Суфле́ — кулінарна страва французького походження, відома своєю легкою, пористою структурою. Готується з яєчних жовтків, змішаних з різноманітними інгредієнтами, до яких потім додаються збиті яєчні білки. Може бути основною стравою або солодким десертом.

Номер слайду 17

Тарт Татен. Тарт Татен — французький перевернутий пиріг з фруктами, які необхідно карамелізувати у вершковому маслі і цукрові до того як пекти пиріг.

Номер слайду 18

Рататуй - овочевий гуляш. Ця страва родом із Провансу, а конкретно - з Ніцци. Головними інгредієнтами рататуй є овочі. Базою є передусім помідори, цибуля, баклажани, кабачки і паприка. Цей дуже смачний гуляш ідеально підходить, як головна страва, так і як додаток до інших страв.

Номер слайду 19

Равлики... Свою популярність у французькій кухні равлики здобули завдяки Антуану Кареме – автору «Похвали французькій кухні». Ці невеличкі молюски, приготовані з маслом, часником і петрушкою, стали настільки популярними, що було винайдено навіть спеціальні тарілки з заглибленнями, а також щипці для утримування гарячої мушлі, завдяки чому можна настромити равлика на двозубу виделку. Любителі цих молюсків навіть не уявляють, наскільки тяжкий процес приготування равликів перед тим, як вони потрапляють на тарілку. Щоб їх організм очистився від залишків їжі, вони піддаються 10-денному голодуванню. Потім їх тричі ополіскують, варять, охолоджують і знову варять. Охолодженими їх вкладають до стерилізованих мушель, намазаних часниковим маслом, і лише після цього подають на тарілку.

Номер слайду 20

Картопля Анна — це класичне блюдо французької кухні. Ця страва дуже проста в приготуванні, використання інгредієнтів мінімальне, а смак просто ніжний. Хрустка скоринка, яка утворюється завдяки вершковому маслу, просто божественно смачна. Приготуйте для своїх рідних і близьких цю смачну страву.Інгредієнтикартопля — 3 шт. (Великі)масло вершкове — 80 гр.чорний перець, сіль, сушені часник і чебрець за смаком

Номер слайду 21

Дякуємо за увагу !!!Група 116 Кухар . Кондитер.

pptx
Додано
20 грудня 2023
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку