Лабораторна робота Тема: «Завантаження файлів за протоколом FTP та за допомогою програми для завантаження файлів. Робота з торент-трекерами»

Про матеріал
Лабораторна робота Тема: «Завантаження файлів за протоколом FTP та за допомогою програми для завантаження файлів. Робота з торент-трекерами»
Перегляд файлу

Лабораторна робота

 

Тема: «Завантаження файлів за протоколом FTP та за допомогою програми для завантаження файлів. Робота з торент-трекерами»

 

Хід роботи

І. Завантаження файлів за протоколом FTP та за допомогою програми для завантаження файлів.

  1. Завантажте за допомогою браузера електронний текст поеми Тараса Шевченка «Гайдамаки».
  2. Для цього відкрийте в браузері Опера або іншому веб-сторінку Бібліотека української літератури (ukrlib.com.ua).
  3. Перейдіть за ланцюжком посилань в розділі головного меню Українська література посиланнями БібліотекаШШевченко Тарас  Наступні 10  Гайдамаки. Відкриється сторінка із посиланнями на цю поему Тараса Шевченка.
  4. Клацніть на посиланні Читати повний текст. Відкриється сторінка з текстом поеми.
  5. За допомогою кнопки Назад панелі кнопок браузера поверніться назад. Клацніть на посиланні Завантажити в zip-архіві (або виконайте команду Зберегти по посиланню в контекстному меню об’єкту). Відкриється вікно для вибору способу завантаження файлу.
  6. Збережіть поему у папці Музика, яку необхідно створити у своїй папці.

 

ІІ. Створіть у своїй папці папку під назвою Портрети з портретами українських артистів (5-6 фотографій).

  1.   Відкрийте веб-сторінку порталу Український центр (http://ukrcenter.com/) і перейдіть за ланцюжком посилання ФотогалереяУкраїнські артисти Прізвище та ім’я артистаВиберіть фото.
  2. Клацніть правою кнопкою миші зображення і в контекстному меню виберіть команду Зберегти зображення. У вікні, що відкриється, виберіть місце, де зберігатиметься файл (ваша папка) і натисніть кнопку Зберегти.

 

ІІІ. Завантажити за допомогою менеджера завантажень Download Master 2 музичних файли і зберегти у папці Музика. Робота з торент-трекерами.

  1.   Запустіть програму Download Master і налаштуйте її (Вигляд-Language-Ukrainian, Інструменти–Налаштування – Загальні – Інтеграція, Інструменти–Налаштування –З’єднання-Тип/швидкість з’єднання: 100Mb DSL/Cable/Other).
  2.   За допомогою пошукових систем або сайтів що нижче, знайдіть в Інтернеті 2 музичних файли (http://best-mp3.ru, http://mp3.topdj.ua/, http://muz.mobi).
  3.   Натисніть кнопку ЗакачкаДодати закачку. У вікні, що відкриється, у поле Посилання (URL) введіть адресу файлу або натисніть праву кнопку мишки на файлі і виберіть команду Копировать адрес ссылки і у діалоговому вікні вибрати команду Закачати.
  4. * Запустіть програму µTorrent (див. Малюнок нижче).

  1. Зайдіть в Інтернеті на один із сайт-торентів без реєстрації (http://rutor.info/,  http://bigtorrent.org, http://firebit.org, http://katushka.net) і завантажте з нього у Свою папку будь-який невеличкий матеріал – до 50 МБ (Наприклад, торент-трекер Котушка.net (http://katushka.net/), розділ Програми  jv16 PowerTools / Windows шукаємо нижче торент і кнопку далі в меню Загрузка файлу ставимо позначку Використовувати клієнт за замовчуванням: µTorrent Відкрити Зберегти до …Так) за допомогою програми µTorrent.

 

ІV. Увійдіть на FTP-сервер ftp://ftp.prbank.ru/ (Заув. Одночасно можна скачувати лише 2 користувачам!!!) і скопіюйте із папки …/pub/centaur/ один файл на свій комп’ютер.

  1. Відкрийте сторінку ftp://ftp.prbank.ru/  і зайдіть у папку pub, потім наприклад в папку centaur.
  2. Виберіть текстовий файл (напр. READ_ME.TXT), відкрийте його  і збережіть у папку Readme на робочому столі.

Додаткове завдання

Хто швидше знайде в Інтернеті:

  1. перелік команд другої футбольної ліги України;
  2. розклад руху потягів станції Полтава Південна;
  3. карта України;
  4. ім’я чоловіка грузинської цариці Тамари;
  5. фото відомої людини України (на вибір);
  6. прогноз погоди на завтра у вашому регіоні;
  7. як приготувати піцу;
  8. хто такий Томас Джеферсон;
  9. в якому році побудовано Андріївську церкву у Києві.

Домашнє завдання

  1. Програми для завантаження файлів, приклади, опис, можливості. Програми-торенти, приклади, опис, можливості. Навчальні ресурси Інтернету.
doc
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
11 березня 2021
Переглядів
304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку