Літературна мандрівка "Чарівні казки Шарля Перро"

Про матеріал

СВІТ КАЗОК

Чарівний світ казок ...

Що може бути ближче і цікавіше для дитини? Завдяки казкам діти пізнають світ, навчаються спілкуватися з іншими людьми. Дуже швидко проходить дитинство і дитина «виростає» з казок, з жалем розлучається з улюбленими, але такими несучасними героями. Але ж світ для нього, як і раніше загадковий і незрозумілий …

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІТЕРАТУРНА МАНДРІВКАЧАРІВНІ КАЗКИ ШАРЛЯ ПЕРРОБевзенко В. В.

Номер слайду 2

МЕТА ЗАХОДУ:- виховувати у дітей любов до книги- розвивати у дітей пам’ять, кмітливість, вміння передавати свої думки в розмові- сприяти розвитку у дітей найкращих людських якостей

Номер слайду 3

СВІТ КАЗОК Чарівний світ казок ... Що може бути ближче і цікавіше для дитини? Завдяки казкам діти пізнають світ, навчаються спілкуватися з іншими людьми. Дуже швидко проходить дитинство і дитина «виростає» з казок, з жалем розлучається з улюбленими, але такими несучасними героями. Але ж світ для нього, як і раніше загадковий і незрозумілий …

Номер слайду 4

Казки Перро – це чарівні казки, які несуть в собі магічні або надприродні елементи. Вони походять від народної традиції й часто передавалися з вуст у вуста. У багатьох країнах існують різні версії однієї й тієї ж казки. Французький письменник Шарль Перро подарував світу вісім казок, чистих і ясних, як перлини.

Номер слайду 5

ПЕРШІ ПУБЛІКАЦІЇ

Номер слайду 6

НАЙКРАЩІ КАЗКИ ШАРЛЯ ПЕРРО«Казки моєї матінки Гуски, або оповідки минулих часів з повчальними висновками»

Номер слайду 7

1 ЗУПИНКА ВІКТОРИНА

Номер слайду 8

1.«Жила-була в одному селі маленька дівчинка, та така гарненька, що кращої від неї і на світі не було. Мама любила її без пам’яті, а бабуся ще більше…». Як звали дівчинку? 2. Що залишив мірошник у спадщину своїм трьом синам? (Млин, осла, кота).3. На кого спочатку перетворився людожер? 4. А потім? 5. Кому належать слова: «Бабусю, а чому в тебе такі великі вуха?» 6. «Дівчині було так хороше і вона так щиро веселилася, що геть забула про наказ хрещеної матері». Як звали цю дівчину? 7. Яке ім’я мірошниковому сину було вигадано котом? 8. Завдяки яким рисам вдачі кіт зробив свого господаря щасливим? 9. «Ця борода робила його таким бридким і страшним, що всі його боялися». Хто це? 10. «Жив колись дроворуб із дружиною, і було у них семеро дітей, усі хлопчики, і старшому було всього десять років, а наймолодшому – тільки сім… Настали тяжкі часи, почався такий великий голод, що ці бідні люди вирішили позбутися своїх дітей…». З якої це казки?

Номер слайду 9

1. (Червона шапочка)2. (Млин, осла, кота).3. (На лева).4. (На мишку).5. (Червоній шапочці).6.(Попелюшка).7.(Маркіз Карабас).8.(Хитрість, кмітливість).9.(Синя борода).10. З якої це казки? («Хлопчик-мізинчик».

Номер слайду 10

2 ЗУПИНКА ЗАГАДКИСтаренька бабуся у лісі жила, Гостинці для неї онука несла. Хто дівчинку ту по дорозі зустрів? Як казка ця зветься? Хто б відповів?

Номер слайду 11

Працювала я у хатці, Танцювала у палаці. Є така у мене звичка - Десь губити черевички.

Номер слайду 12

Знайте, цього хитруна. Нікому не обдурити: Людожера, немов мишку,Примудрився проковтнути!І шпори дзвенять у нього на ногах,Скажіть мені, хто це?...

Номер слайду 13

Тямущість цього хлопчиська. Врятувала його і шість братиків,Хоч зростом він малий та молодецький,Так хто з вас про нього читав?

Номер слайду 14

3 ЗУПИНКА «ЧАРІВНИЙ МІШЕЧОК»Подумайте з яких казок ці предмети

Номер слайду 15

«ЧАРІВНИЙ МІШЕЧОК»Пиріжок (Червона шапочка)Туфелька (Попелюшка)Ключ (Синя борода)Капелюх (Кіт у чоботях)Веретено (Спляча красуня)

Номер слайду 16

А на завершення – приємний сюрприз: перегляд мультфільму «Попелюшка».

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку