Матеріал до уроку "Засоби художнього конструювання"

Про матеріал
Матеріал можна використати для повторення та перевірки рівня засвоєння знань при вивченні теми "Засоби художнього конструювання", "Основи кольористики".
Перегляд файлу

Основи кольористики

Тестові завдання

  1.Колір матері-землі асоціюється з міцністю і надійністю.

А Коричневий   Б Чорний  В Зелений

2.Знак хаосу та небуття, страшного та містичного. Жінки  вбранні в нього почувають себе впевненіше, а чоловіки відчувають в собі силу до рішучих вчинків. 

А Білий  Б Чорний  В Коричневий

3. В минулому він не асоціювався з радістю і чистотою,  а був кольором смерті та мовчання. Зараз же -  все визнаний символ легкості, чистоти та втіленням світла.

А Рожевий  Б Фіолетовий  В Білий

4.Найприродніший колір, він викликає почуття стабільності і спокою, краси та молодості, ніжність, свіжість.

А Білий  Б Зелений  В Рожевий

5.Це колір емоційних контрастів. Його світлі відтінки – це романтичність, крихкість, жіночість. Темні-ф – сила, потужність, трагічність, втомленість. Асоціюється з елегантністю, пишністю, благородністю, з царською владою.

А Білий  Б Чорний  В Фіолетовий

 6. Він заспокоює нерви і призводить думки в позитивне русло. Вчені з’ясували, що улюблений колір Барбі і всіх блондинок планети надає сприятливу заспокійливу дію, тому нерідко ним забарвлюють стіни в психіатричних лікарнях і в’язницях.

А Білий  Б Зелений  В Рожевий

7.Це колір радості, задоволення, прагнення до досягнення й самоствердження, колір енергії й сили. Він робить доброчинну дію на психіку людини, знімаючи напругу в конфліктах. З іншого боку, він витісняє інші кольори, може внести в життя потрясіння, символізує боротьбу.

А Оранжевий  Б Бежевий  В Фіолетовий

8.Символізує здоров'я і надійність, може посилювати апетит. В кімнаті може діяти  заспокійливо. Завдяки ньому інші кольори виглядають глибшими і світлішими.

А Оранжевий  Б Бежевий  В Жовтий

9.Асоціюється з сонцем, тому його вважають теплим, легким. Веселий, вібруючий, енергійний, яскравий, піднімає настрій, активізує інтелект. Це колір мудрості, ясності розуму, оптимізму, почуття гумору, практичності. Сприяє допитливості і пізнання.

А Рожевий  Б Жовтий  В Синій

10.Найчастіше пов’язують з почуттям прекрасного та прохолодного. Створює настрій спокою. Сприяє розумовій діяльності. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. 

А Коричневий   Б Чорний   В Синій

11. Це найактивніший стимулятор енергії, а від того й апетиту, от чому його так широко використовують в підприємствах швидкого харчування 

А Оранжевий  Б Бежевий  В Помаранчевий

12.Він є найбільш емоційним та активним з усіх основних (первинних кольорів). Він оживляє інтер’єр та створює атмосферу тепла, колір сили, життєвої енергії, і в той же час деякими сприймається як небезпека. Асоціюється з сонцем. Ми бачимо його  раніше всіх інших.  

А Жовтий Б Червоний  В Білий

 

Відповідь:

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

А

Б

В

Б

В

В

А

Б

Б

В

В

Б

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
26 лютого
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку