Методична розробка "РЕПРОДУКЦІЯ.РЕГЕНЕРАЦІЯ. ТРАНСПЛАНТАЦІЯ ТКАНИН ТА ОРГАНІВ У ЛЮДИНИ, ЇЇ ПЕРСПЕКТИВИ. ПРАВИЛА БІОЛОГІЧНОЇ ЕТИКИ"

Про матеріал
Методична розробка з інтерактивними методами навчання та графічною візуалізацією, що дозволяє швидко запам'ятовувати, структурувати, критично мислити та продукувати нові знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Репродукція як механізм забезпечення безперервності існування видів. Регенерація. Трансплантація

Номер слайду 2

Номер слайду 3

R- стратег. RE-PRODUCOК –стратег

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

n 2nn

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зевс звелів схопити й прикути Прометея до однієї із скель Кавказу і пробити йому списом груди. Щоранку на скелю сідав орел і гострим дзьобом рвав печінку. За ніч печінка відростала, а вранці орел прилітав знову, щоб карати титана.

Номер слайду 9

Другий подвиг Геракла. Битва з Лернейською гідрою

Номер слайду 10

Перша згадка вдалої трансплантації відноситься ще до XIII століття. Вона представлена у формі легенди про життя святих мучеників, лікарів Косьми і Доміана, які повинні були чудесним чином замінити хвору ногу на здорову, взяту у мертвої людини. Ця успішна процедура увічнена на картинах, що знаходяться у багатьох країнах. У наступні століття так само зустрічаються аналогічні відомості про трансплантацію, хоча у них немає історичного підтвердження.

Номер слайду 11

Ікона Божої Матері "Троєручиця"

Номер слайду 12

Науковець став засновником експериментальної трансплантації життєво важливих органів й отримав Нобелівську премію з фізіології і медицини (1912). Наукову трансплантологію започаткував метод судинних швів, який розробив у 1902 р. французький хірург Алексіс Каррель (1873—1944). Цей метод уможливив трансплантацію органів із збереженням кровообігу.

Номер слайду 13

Першу у світі трансплантацію нирки від померлої людини здійснив український лікар Ю. Ю. Вороний 3 квітня 1933 року.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Авто- Ксено-Ало-

Номер слайду 17

Імплантація Експлантація

pptx
Додано
20 березня 2021
Переглядів
822
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку