Міні-проект "Любіть Україну, як сонце, любіть..."

Про матеріал
виховання в дітей та учнівської молоді громадянськості, патріотизму як найважливіших духовно-моральних і соціальних цінностей, готовності до активного прояву в різних сферах життя суспільства; формування духовно і фізично здорової, інтелектуально та культурно розвиненої особистості, що нерозривно пов'язує свою долю з майбутнім рідного міста, краю й України.  
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ЛЮБІТЬ УКРАЇНУ, ЯК СОНЦЕ, ЛЮБІТЬ…»

Номер слайду 2

Відомості про заклад загальної середньої освіти Плугатарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської областіАдреса: вул. Лесі Українки, 12с. Плугатар. Прилуцького району. Чернігівської області17241 Е-maill: ch_pluhatar@ukr.net0967363093

Номер слайду 3

Виконавці проєкту: учні Плугатарського ЗЗСО І-ІІІ ст., класні керівники, адміністрація школи. Цільова аудиторія: здобувачі освіти Термін реалізації проєкту: вересень 2017 - травень 2021 р. Географічна територія, на яку поширюється діяльність мініпроєкту, - Чернігівська область

Номер слайду 4

Мета проєктувиховання в дітей та учнівської молоді громадянськості, патріотизму як найважливіших духовно-моральних і соціальних цінностей, готовності до активного прояву в різних сферах життя суспільства; формування духовно і фізично здорової, інтелектуально та культурно розвиненої особистості, що нерозривно пов'язує свою долю з майбутнім рідного міста, краю й України. 

Номер слайду 5

Завдання проєктупідвищити статус патріотичного виховання в українському суспільстві загалом та школі зокрема;зміцнювати й розвивати виховні функції навчального закладу, розширити склад суб’єктів патріотичного виховання, посилити координацію їхніх зусиль;ефективніше використовувати національні традиції, сучасний світовий та вітчизняний педагогічний досвід та дослідження психолого-педагогічної науки у сфері патріотичного виховання;зорієнтувати виховну систему школи на визнання пріоритету патріотичного виховання особистості;відродити на нових теоретико-технологічних засадах систему позакласного та позашкільного патріотичного виховання дітей та учнівської молоді;сприяти розвитку дитячих і молодіжних громадських організацій як центрів становлення патріотів України;активізувати форми масової патріотичної діяльності (пошукова робота, тематичні заходи, пов’язані зі знаменними й пам’ятними датами).

Номер слайду 6

1. Перелік заходів, що були проведені в рамках реалізації мініпроєкту. Збір інформаційного матеріалу, проведення масових заходів у таких формах:– патріотичні флешмоби «Україна – територія Гідності та Свободи», «100 хвилин – реквієм пам'яті», «Віночок єдності», «Україна єдина», «Небесну сотню вже зустріли небеса», «З Україною в серці», «Моя вишиванка»;- екологічні акції «Зробимо Планету гарнішою», «Збережемо природу», «Збережемо пам’ять про подвиг»;– виховні години;– інформаційні виставки;– патріотичні квести;– цікаві зустрічі з учасниками АТО «У кожного свій фронт»;– майстер-класи та показові виступи.

Номер слайду 7

Акція «Збережемо природу»Акція «Збережемо пам’ять про подвиг»Майстер клас

Номер слайду 8

Флешмоби“З Україною в серці”“Територія Гідності та Свободи”“Віночок єднання”“Небесну сотню вже зустріли небеса”

Номер слайду 9

Флешмоби

Номер слайду 10

Зустрічі з учасниками АТО

Номер слайду 11

Зустріч з бандуристом

Номер слайду 12

Результати реалізації проєкту. Проєкт є діючим, що дає змогу закріпити та корегувати отримані результати; викликав зацікавленість серед учнів, батьків, громадськості. Робота над проєктом ведеться з 2017 року і буде продовжена, педагогічний колектив школи вважає доцільним поширювати свій досвід. У закладі створено сприятливе виховне середовище. Оформлено стенди на патріотичну тематику Батьки здобувачів освіти стали активними учасниками заходів з національно-патріотичної виховання та благодійних акцій: «Серце до серця», «5 картоплин», «Милосердя», «Заради миру на Землі», «Привітай солдата», «Нагодуй солдата». Серед батьків та здобувачів освіти закладу проведено анкетування з метою виявлення рівня національної та патріотичної свідомості. Щороку року збільшувати кількість заходів національно-патріотичної виховання та залучати здобувачів освіти до участі в них, розширювати віковий діапазон учасників.

Номер слайду 13

Цей проєкт  і в подальшому сприятиме розвитку національної свідомості й громадянської активності у підростаючого покоління. Сприятиме поглибленню знань з історії, а також про героїчного минулого, традиції та звичаї українського народу. Формуватиме повагу до захисників Вітчизни, матиме профорієнтаційне спрямування. Сприятиме формуванню усвідомлення вихованцями власної відповідальності перед державою. Активізуватиме волонтерську роботу в закладі та співпрацю з громадськими волонтерськими організаціями . Формуватиме ініціативну, творчу, небайдужу молодь, яка має чітку громадянську позицію. 

Номер слайду 14

Автор мініпроєкту - Буша Ніна Володимирівна, заступник директора школи з виховної роботи

pptx
Додано
4 жовтня 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку