Мирна країна-щасливе майбутнє.

Про матеріал
Виховна година на тему: "Мирна країна- щасливе майбутнє". 21 вересня – світ відзначає Міжнародний День Миру. Для дуже багатьох людей у сучасному світі мир – це не більш ніж казкова мрія.
Перегляд файлу

Мирна країна – щасливе майбутнє

Мета.  Формування в учнів розуміння єдності та цілісності України. Привернути увагу школярів до проблеми мирного співіснування на Землі, необхідності згуртування людства для досягнення миру; наголосити на важливість принципів, закладених в Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир; формувати негативне ставлення до агресії, зла, ненависті; виховувати почуття взаємоповаги, толерантності, гуманності, гордості та шани за полеглих в боях за Батьківщину; тих, хто відстоював незалежність України.

    21 вересня – світ відзначає Міжнародний День Миру. Для дуже багатьох  людей у сучасному світі мир – це не більш ніж казкова мрія. Люди живуть у кайданах: мається на увазі в атмосфері страху.

  •          Діти сьогодні ми поговоримо про те, чому є важливим для людей жити в мирній країні.
  •          Діти, як ви думаєте, що означає слово «мир»? (запитати у дітей) по колу.
  •          Мир – таке коротеньке слово, а як багато воно в себе вміщує! 
  •          Мир – це спокій, відсутність війни.
  •          Мир – це позитивний стан людини, готовність бажати добра іншим людям.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

  •          Як ви гадаєте, чи всі діти на Землі живуть добре і щасливо?

Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя — це лише казкова мрія, багато дітей страждають, вони не мають сім'ї, але мають багато горя.

Україно, рідний край:

Поле, річка, синій гай.

Любо стежкою іти,

Тут живемо я і ти!

Україна — це наша батьківщина, край, де ми народилися живемо, де жили наші предки. Україна — країна багата і вільна.

Україна — мирна держава, її народ хоче жити в мирі.

Якщо в країні все добре, немає горя і війни, вона процвітає, люди живуть щасливо.

Кожного року, восени, 21 вересня люди всього світу, всіх країн святкують день Миру. Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього. 

 

  •          Діти, якою би ви хотіли бачити свою країну?
  •          Діти, а як ви думаєте, що можуть зробити люди, щоб скрізь на землі був мир?
  •          Людина може зробити багато хорошого – саджати дерева і квіти, допомагати іншим людям, робити добрі справи, не робити зло. 
  •          Діти, як ви думаєте,  з чого починається мир?
  •          Мир починається в думках кожної людини! Кожна людина здатна зробити внесок у збереження миру на планеті. Для цього їй необхідно лише навести порядок у своїх думках: бажати всім довкола добра і прагнути робити добрі справи.
  •          Діти, а чи чули ви колись, що символізує голуб?
  •          Голуб – це символ миру. У багатьох народів голуб вважався символом чистоти і благородства, був носієм Доброї Новини. Вважали що в цього птаха не здатна була перевтілитися жодна сама зла сила.

Так як цей птах був втіленням всього самого світлого і чистого на Землі, то він і став символом миру. З давніх-давен їх використовували для доставки листів – прив’язували до ніжки листівки і випускали. 

  •          Діти, шануйте і любіть свою  прекрасну, рідну неньку-Україну, шануйте славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятайте завжди і скрізь, що ви – діти козацького роду.
docx
Додав(-ла)
Жученя Анна
Додано
26 вересня
Переглядів
9
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку