Міжнародний День Батька

Про матеріал
Презентація присвячена Міжнародному Дню Батька для виховної години або інформаційної хвилинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнарожний День Батька

Номер слайду 2

Коли відзначають День батька, яка історія виникнення та традиції святкування в різних країнах світу , ти дізнаєшся далі...

Номер слайду 3

Всесвітній або Міжнародний День Батька святкують у третю неділю червня, а традиція почалася в США. Там він святкувався з 1966 року. В Україні, поряд з Національним святом, поважають і цю дату - 17 вересня.

Номер слайду 4

Історія виникнення свята Вперше День батька відсвяткували в США (місто Спокан, штат Вашингтон) 19 червня 1910 року. Під час служби в церкві, присвяченої Дню матері, жінка на ім’я Сонора Додд (Смарт) подумала про свого батька – Вільяма Смарта, який після смерті дружини сам виховував Сонору і ще 5-х дітей. На знак поваги та любові до свого батька, жінка звернулась до місцевої влади з пропозицією запровадити нове свято для всіх татусів Америки. Було прийнято рішення відзначати його в День народження Вільяма Смарта – 5 червня, проте підготовка затягнулася і вперше День батька відсвяткували 19 червня 1910 року.

Номер слайду 5

Традиції святкування Дня Батька

Номер слайду 6

День батька – це свято поваги та вдячності чоловікам, які піклуються про своїх дітей. В цей день татусі з усього світу отримують привітання, квіти, подарунки, а в деяких країнах спеціально до свята – додаткову допомогу.

Номер слайду 7

В США напередодні свята прийнято надавати матеріальну допомогу батькам, які самотужки виховують дітей, а ще в цій країні особливе ставлення до троянд. Червону троянду носять біля серця якщо батько живий, а білу – якщо батько вже покинув наш світ.

Номер слайду 8

У Фінляндії вулиці прикрашають прапорами, а в деяких містах проводять фестивалі. Діти заздалегідь готують татам подарунки, створені власноруч.

Номер слайду 9

В Італії День батька святкують 19 березня – в День святого Джузеппе, або святого Йосифа. Традиційно святкування починається з ходи по місту з іконою святого Йосифа. Часто в деяких регіонах влаштовують обіди для бідняків, яких обслуговує сам господар дому. На двері свого будинку італійці вішають оливкову гілку, яка означає, що сьогодні вони можуть пригостити обідом будь-кого.

Номер слайду 10

В Німеччині День батька – це завжди вихідний, оскільки відзначається разом зі святом Вознесіння Господнє. Традиційно в цей день татусі зустрічаються з друзями та святкують на природі.

Номер слайду 11

В Україні День батька – молоде свято, тому ще поки не сформувались якісь особливі традиції, але в цей день прийнято дарувати подарунки, дякувати за любов та турботу своїм батькам, а ще проводити весело час разом.

Номер слайду 12

Як привітати з Днем Батька ?

Номер слайду 13

Намалювати листівку

Номер слайду 14

Зробити виріб своїми руками

Номер слайду 15

Обійняти та сказати гарні слова

Номер слайду 16

Сподіваюсь, ці вітання з Днем Батька допоможуть вам зробити приємний сюрприз !

Номер слайду 17

Дякую за увагу !

Номер слайду 18

Список використаних джерел 1.https://daytoday.ua/podiya/vsenarodnyy-den-batka/ .https://life.pravda.com.ua/society/2023/06/16/254887/3.https://ictv.ua/ua/den-batka/den-batka-2020-vse-pro-svyato-data-istoriya-ta-tradytsiyi-svyatkuvannya/4.https://tsn.ua/ukrayina/privitannya-z-dnem-batka-2022-prikolni-kartinki-ukrayinskoyu-listivki-proza-virshi-ta-sms-2089858.html