Мобільні телефони в школі. Все за і проти

Про матеріал
Плюси і мінуси використання телефону в школі. Про те чи потрібен телефон учневі в школі,
Перегляд файлу

Мобільний телефон в школі: все за і проти

Сьогодні важко уявити собі дитину шкільного віку без мобільного телефону. Ажде саме він дозволяє батькам тримати дітей під контролем і у важкій життєвій ситуації швидко прийти на допомогу. А так чи потрібен телефон учневі в школі?

Багато батьків спантеличені тим, яке ж рішення буде вірним: залишити телефон дитини вдома або ж дозволити йому взяти його з собою в школу. З огляду на актуальність цього питання, перед прийняттям такого рішення варто ознайомитися з усіма плюсами і мінусами використання телефону в школі.

Плюси використання телефону в школі

Основними перевагами використання телефону в школі можна виділити:

--- Відсутність незручностей. Раніше, щоб повідомити своїй дитині термінову інформацію, батькам потрібно було кидати всі свої справи і мчати в школу, розшукуючи там своє чадо. Однак, з появою мобільних телефонів, можно зателефонувати своїй дитині в будь-який момент, тим самим заощаджуючи масу свого дорогоцінного часу.

--- Безпека. У разі появи на шляху дитини різних небезпек, він може моментально звернутися за допомогою в необхідні служби, використовуючи свій мобільний телефон. Наприклад, викликати поліцію або ж швидку допомогу.

--- Додаткові функції телефону. Сучасні телефони снащени величезним спектром різних додаткових інструментів. Це і калькулятор, і камера, і замітки, і інтернет. Всі ці функції здатні допомогти школяреві в процесі навчання. Наприклад, за допомогою камери можна сфотографувати завдання прямо з дошки, або ж записати важливу інформацію в нотатках, коли під рукою не виявиться ручки.

Мінуси використання мобільного телефону в школі

Головні недоліки використання телефону в школі:

1. Відволікання від навчального процесу. Сучасні мобільні телефони дійсно мають величезний спектр різноманітних функцій, однак, не завжди вони використовуються школярами на благо. Наприклад, учні можуть сидіти в інтернеті прямо під час уроку, відволікаючись, а часом і повністю випадаючи з навчального процесу.

2. Шахрайство. Можливості сучасного мобільного інтернету також можуть бути використані з метою справжнісінького шахрайства. Школярі досить часто шукають відповіді на завдання своїх контрольних та іспитів зовсім не в своїй голові, а в пошуковій системі власного гаджета.

3. Зброя проти вчителів. Камера телефону може бути використана школярами не тільки з благими намірами, але і стати справжньою зброєю проти вчителів. Пов'язано це з тим, що багато школярів можуть робити фото та відео своїх вчителів, викладаючи їх потім в інтернет з метою глузувань.

--- І ще одна проблема носить медичний характер. За даними фахівців у сучасних школярів часто зустрічаються болі в суглобах і м'язах, з’являються проблеми із зором і слухом. Але, мабуть, найбільша шкода від випромінювання, що виходить від мобільників. Багато батьків вручають їх своїм дітям, коли тим ледь виповнюється вісім. Але ж відповідно по дослідним даним, часте використання телефонів може стати причиною ракових захворювань, медики вважають, що батькам не варто балувати своїх дітей, купуючи сучасні гаджети і надаючи необмежений доступ до них.

Мобільний телефон дійсно є спірною річчю для школяра. З одного боку, він і правда має масу переваг, з іншого ж має і багато недоліків. Саме тому, я вважаю що правильне рішення в питанні необхідності використання телефону в школі, можуть прийняти лише батьки, спираючись на особисті якості своїх дітей.

docx
Додано
18 грудня 2021
Переглядів
2432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку