Модальне дієслово can

Про матеріал
вивчити та закріпити у мовленні модальне дієслово «can/ cannot»; вміти запитати та відповідати про уміння /спроможність виконувати дію; продовжувати розвивати вміння діалогічного мовлення;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ МОДАЛЬНОГО ДІЄСЛОВА CAN

Номер слайду 2

МОДАЛЬНЕ ДІЄСЛОВО CAN ВЖИВАЄТЬСЯ У НАСТУПНИХ ВИПАДКАХ: Для вираження розумової чи фізичної здатності щось зробити, якогось навичку: I can speak Spanish. – Я можу розмовляти іспанською. He can write poems. – Він може писати вірші.

Номер слайду 3

2. Для позначення можливості / не можливості в загальному контексті, теоретично або згідно з законом: She can be anywhere. – Вона може бути де завгодно. It can’t cost more than a dollar or two. – Це не може коштувати більше ніж один чи два долари.

Номер слайду 4

3. Для дозволу зробити щось або при проханні: I can drive Susan’s car when she is out of town. – Я можу водити машину Сьюзі, коли її немає в місті. Can I sit here? – Я можу тут сісти?

Номер слайду 5

4. Для висловлення недовіри до чогось або когось: He couldn’t do that! – Він не міг цього зробити!She cannot be so old. – Вона не може бути настільки старою.

Номер слайду 6

5. При передачі подиву (у питальних реченнях): Can I be here for so long? – Чи можу я тут бути настільки довго?Can you have not seen this film? – Невже ти не бачив цей фільм?

Номер слайду 7

6. У випадках дорікання комусь (використовується в минулій формі – could): He could at least tell me! – Він міг хоча б сказати мені!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цилюрик Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Англійська мова (5-й рік навчання) 5 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
6 жовтня 2020
Переглядів
2866
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку