Моє рідне місто - Кривий Ріг

Про матеріал

Місто почало свою славну історію у 1775 році зі скромної степової поштової станції, де зараз знаходиться найстаріше відділення зв'язку і центральний телеграф міста. Це був глухий закуток Херсонської губернії. Поштова станція Кривий Ріг була побудована за розпорядженням кошового отамана Петра Калнишевського.

Дивну на перший погляд назву міста тлумачать відразу чотири легенди. Одна згадує запорожця Рога на прізвисько «Кривий», що оселився давним-давно на березі Дніпра.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моє рідне місто – Кривий Ріг

Номер слайду 2

Походження назви міста. Місто почало свою славну історію у 1775 році зі скромної степової поштової станції, де зараз знаходиться найстаріше відділення зв’язку і центральний телеграф міста. Це був глухий закуток Херсонської губернії. Поштова станція Кривий Ріг була побудована за розпорядженням кошового отамана Петра Калнишевського. Дивну на перший погляд назву міста тлумачать відразу чотири легенди. Одна згадує запорожця Рога на прізвисько «Кривий», що оселився давним-давно на березі Дніпра.

Номер слайду 3

Розташоване наше місто у степовій зоні України, на злитті річок Інгулець і Саксагань, які входять до басейну Дніпра

Номер слайду 4

Човнова станція - візитна картка і одне з найромантичніших місць Кривого Рогу. Вона збудована в середині двадцятого століття в парку імені Федора Мершавцева і відкрита в травні 1957 році. Павільйон самої станції розробили архітектор В. Суманеев і скульптор Л. Пержа. Ліплення довірили Анатолію Ярошенку та В'ячеславу Чижу.

Номер слайду 5

За довжиною Кривий Ріг займає друге місце в світі, поступаючись лише Ванкуверу в Канаді. Місто простягнулося вздовж на 126 км,а в ширину до 20 км.

Номер слайду 6

Пам’ятники міста

Номер слайду 7

У місті є 23 парки,135 скверів,11 набережних,17 садів

Номер слайду 8

Це край руди та металу

Номер слайду 9

Центр Криворізького залізнорудного басейну, де розташований один з найбільший в світі заводів- Гірничо- Металургійний комбінат- Арселор Міталл.

Номер слайду 10

Місто потопає в зелені

Номер слайду 11

Підготувала Осіпенко О. В.

pptx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку