Молитва лине в небеса...

Про матеріал
Завантажений сценарій стане в нагоді колегам до Дня вшанування памяті Героїв Небесної Сотні.
Перегляд файлу

1

 

«Молитва лине в Небеса…»

( річниця героїв Небесної Сотні)

 

 

 

Вчитель

Шановні запрошені , вчителі, учні! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.

20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Гинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

 Всього під час Майдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули.

Ми вже забули, як це – коли болить, коли на твоїх очах, у прямому ефірі , там, на Майдані, кулі косять юнаків, які не навчилися кохати…

Ми повернулися у своє звичне життя і робимо все, що звикли робити повсякчас: працюємо і гуляємо, любимо і ненавидимо. Наче нічого й не було.

2556 днів, 2556 ночей минуло. Ми забули, приспали свою пам'ять. Заколисали буденню.

 

 

Ведучий 1

Ми зібралися щоб вшанувати героїв Небесної Сотні. І саме тут, сьогодні, скажемо : «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем!»

 

ВІДЕО №1 «Небесні ангели»

Ведуча 2. 

21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроітеграційного до курсу, спрямованого на розвиток  співпраці з державами-членами СНД.

 

Ведуча 1.

Обурена таким рішенням уряду України молодь виходить на Майдан Незалежності у Києві.  Невдоволення підтримують по всій Україні.  Це був початок Революції Гідності.

Відтоді минуло вже 7 років…

 

Ведуча 2. 

До кінця доби 21 листопада 2013 року на       Євромайдан у столиці збирається понад 1500 чоловік  З'явилась поліція, посилені загони Беркуту.

 

 

Ведуча 1. 

У ніч проти 30 листопада близько четвертої  години ранку, коли на Майдані Незалежності залишалося до 400 протестувальників, їх оточили озброєні бійці «Беркуту» та здійснили розгін мирного протесту, примінивши силу. 

Події 30 листопада стали переломним моментом в українських подіях кінця 2013 року.

 

 

 

 

 

Ведуча 2. 

Збурення в суспільстві наростає.

Відбуваються масові провокації так званих «тітушок». Почався наступ спец призначенців із масовим побиттям журналістів та протестувальників.

 

Ведуча 1.

Активісти  закликали киян і всіх українців відзначити новорічні та Різдвяні свята на Майдані Незалежності і тисячі людей святкували Новий 2014 рік разом. Ніколи не забудуться слова народу, чаша терпіння якого була переповнена політичними діями влади. В ті дні було чути «Київ вставай! Київ вставай!»

 

 

Ведуча 2.

Події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, ще називають «Криваве водохреща», або «Вогнехреща». Це була найгарячіша фаза у протистоянні народу і влади.

 

ВІДЕО №2

 

Ведуча 1.

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок. Розгони Євромайдану відзначилися брутальним побиттям сотень людей, десятків журналістів. Поступово ці «штурми та розгони» переросли у велетенські акції спротиву, били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть». 

 

Ведуча 2.

22 січня на вулиці Грушевського перші загиблі. Із вогнепальної зброї вбито Сергія Нігояна та Михайло Жизневського, білоруса з Київщини. За тиждень від ран у лікарнях помирають Роман Сеник зі Львівщини та родом з Волині Олександр Бадера.  Вони стали першими в ряд Небесної сотні.

 

Ведуча 1. 

Низький уклін матерям і батькам, що виховали таких синів і дочок! Згадаймо  всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!

 

Ведуча 2:

Не плачте, мамо! Ваш син ще прийде до Вас. Він прийде, коли Ви спатимете, і розкаже, як любить Вас…

 

ВІДЕО  «Мамо, не плач»

  

Ведуча 1. 

Вони не були героями. Вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали нам найдорожче – своє життя. За нас віддали. Аби ми жили. Долюбили за них, пісень за них доспівали.

 

Ведуча 2. А потім почалось АТО…. Серед героїв АТО були наші випускники. Двоє з них зустрічають нас щодня біля школи, дивлячись з надією на світле і мирне майбутнє для нас. Вони віддали найдорожче… СВОЄ ЖИТТЯ…Сергій Волнухін та Денис Гултур…

 

 

Ведуча 1. Героїв  Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО та всіх воїнів ,які віддали свої життя   за свободу, цілісність та єдність нашої держави, вшануємо хвилиною мовчання.

 

Метроном

 

 

Дівчинка

Дякую вам за життя-

Молиться зболений дух.

В небі лелеки летять –

Сотня розстріляних душ…

Хлопчик

Тихо, журливо летять -

Сотні обпалених крил...

Дякую Вам за життя! -

За шанс сподіватись на мир.

 

Дівчинка

Їх взяв Господь, щоб ангелом в раю

В його садах довічно проживати.

Вони завжди залишаться в строю,

Про них народ пісні буде співати.

Вчитель

 

Флеш-моб «Зима, що нас змінила»

 

(Кожен учень підходить до стіннівки і одним реченням  висловлює свою думку після почутого. Закінчує словом «Пам’ятаємо»  і клеїть ангелочка).

 

 

 

 

 

Ведуча 2. 

Дорогі друзі! Герої не вмирають! Не вмирають…поки ми їх пам’ятаємо…

 

Ведуча 1.

Вічна пам’ять героям!

 

 

Вчитель

Ці трагічні дні боротьби були переломними,  і на жаль, не останніми в новітній історії України. Війна, яка розпочалась тоді, триває і досі. Багато Героїв стало до лав Небесного Воїнства, захищаючи волю, незалежність і суверенітет держави на Донбасі.

Ми маємо зробити все, щоб їх життя не були віддані дарма. Ми всі залишилися жити на цій землі –і мусимо змінити цю країну. НЕ ЗАБУВАЙТЕ!

Майдан - це НЕ "йолка"

Майдан - це НЕ пісні на сцені

Майдан - це НЕ балачки біля вогнища

Майдан - це боротьба…це  життя найкращих українців!

Будьмо гідними своїх героїв!

Дякуємо за увагу і просимо покласти квіти нашим випускника до меморіальних дошок.

 

 

doc
Додано
15 лютого 2021
Переглядів
387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку