Молодіжний журнал. Весна… Кохання…Жінка…

Про матеріал
"Молодіжний журнал. Весна… Кохання…Жінка…" проведено з метою підвищення рівня культури старшокласників у стосунках. У формі журналу з різних ракурсів подано інформацію про позитивну моральну оцінку таких якостей, як цнотливість, честь, моральна та етична чистота, фізична досконалість. Важливо скеровувати сучасну молодь до вибору гідного морального ідеалу.
Перегляд файлу

Тема. Весна… Кохання…Жінка…

Мета: підвищити рівень культури старшокласників у стосунках; формувати  позитивну моральну оцінку таких якостей, як цнотливість, честь, моральна та етична чистота, фізична досконалість; виховувати негативне ставлення до розбещеності, вседозволеності, вульгарності; спонукати дітей до самоаналізу, саморозвитку, самовдосконалення, до вибору гідного морального ідеалу; розвивати уміння висловлювати свої думки.

Обладнання: мультимедійна установка, презентація у формі журнальних сторінок афоризми про кохання, символи кохання, відео.

Форма проведення: молодіжний журнал «Любов – це…»

Святково убрана зала, на задній стіні слова у форматі 3D «ВЕСНА… КОХАННЯ…ЖІНКА…»

Ведучий 1. ( за кулісами) Весна – це кохання, кохання – це жінка. Весна, кохання , жінка – це вічна гармонія!

Свято відкриває танок «Білий вальс».

Ведучий 1. Доброго дня, наші любі, милі, кохані жінки.

Ведучий 2. Сьогодні вашій увазі пропонуємо святковий  випуск журналу, присвячений одному із кращих почуттів до найкращої і найчарівнішої частини людства.

. Ведучий 1. Кохання і жінка – це одне ціле як день і ніч, як схід і захід… Але хто з нас може пояснити, що це за почуття? Що змушує нас радіти, частіше посміхатися, чому ми, чоловіки, закохуємося і потім здатні на непередбачувані вчинки??

Ведучий 2. Отже, на сторінках журналу наші журналісти зібрали різноманітні пояснення цього.

Журналіст Олександра Лука( соціологія)

 

Перша сторінка нашого журналу присвячена соціології. Пояснити що таке любов в загальному значенні  важко. Цим питанням займаються філософи, психологи.  В соціології  любов — це істинне морально-естетичне почуття, яке базується на емоційно-духовному переживанні, зацікавленості, симпатії, що виражається у цілеспрямованій прихильності до предмета любові, у безкорисливому і самовідданому прагненні до нього. Розглянемо, що значить любов, як почуття до протилежної статі. Отже, хто закохується більше і чому? Соціологи дослідили, що чоловіки закохуються більше ніж жінки.

 

 

 

Чому закохуються чоловіки?

  • Зовнішність. Так, для чоловіків зовнішність має більше значення, ніж для жінок. Доглянута дівчина завжди приверне багато уваги, навіть якщо вона просто симпатична і мила.
  • Турбота. Чоловік ніколи не відмовиться від турботи, він віддячить вам, наприклад, за чашку гарячого чаю або масаж.
  • Захопленість його роботою / хобі. Якщо ви проявите щирий інтерес до його улюбленого заняття, він буде задоволений. Потрудіться і вивчіть ті теми, які цікавлять його.
  • Жіночність і м'якість. Чоловікові завжди приємно мати поруч із собою миле створіння, яке вимагає його підтримки та турботи.

      Чому закохуються жінки?

  • Відчуття безпеки. Якщо на шляху дівчині попадається чоловік або молода людина, яка змусить її почувати себе в цілковитій безпеці, вважайте, що вона наполовину закохана
  • Почуття гумору. Як би це абсурдно не звучало, але й в жарти можна закохатися.
  •  Зовнішність.. Закоханій жінці здається, що коханий - це ідеал зовнішності людини.
  • Повага. Той, хто візьме на себе відповідальність за дівчину і покаже їй справжню повагу і турботу, натомість отримає все те, що хоче бачити з боку жіночої статі.

Сучасні IT-технології допомагають бачитись будь де та будь коли.

     Постійне спілкування між закоханими за допомогою SMS-повідомлень і в соцмережах призводить до розриву відносин. Такий висновок зробили вчені з США після кількох років досліджень .

     Фахівці спостерігали за стосунками 276 пар у віці від 18 до 25 років. У результаті було встановлено , що закохані , які протягом дня писали один одному SMS -повідомлення , спілкувалися у соцмережах і чатах , поступово стали втрачати інтерес один до одного. Більше того , надмірне спілкування почало обтяжувати 43 % пар , і вони розлучилися.

     Як відзначають автори дослідження , чоловіки , частіше посилають повідомлення ,бо хочуть упевнитися , що їхні почуття взаємні. У той же час , жінки брали в облогу своїх партнерів , щоб зайвий раз переконатися в стабільності відносин .

А ще на стосунки впливають статуси на сторінках соцмереж, які дуже часто розкривають  сутність стосунків між хлопцем і дівчиною.

Учні декламують добірку кумедних статусів про кохання.

Статуси у соцмережах.

  1. Господи, если мы с ним будем вместе, я перестану поздно ложиться спать, засиживаться у компа ночами, пить крепкий неразбавленный кофе и даже исправлю русский язык! Абищаю!
  2.  Не змінюйся заради когось, адже завжди є люди, які люблять тебе справжньою
  3.  Не шукайте гламурних,не шукайте багатих,

А шукайте достойних, і навіки коханих,

Не шукайте капризних,не шукайте блистящих,

І тоді ви знайдете своїх настоящих

  1. Жінка є жінка: організм складний, механізм некерований, дії непередбачувані ...
  2. . З дівчатами завжди так: чіпляєшся - нахаба. А коли не чіпляєшся – придурок
  3. . Коли стане нудно - дзвони. Рада буду бачити твій пропущений.

 

Отже, підсумовуючи, стверджую, що Любов, як почуття між протилежними статями є соціальним явищем, на фоні якого виділяються окремі індивіди в певних соціальних прошарках, з різними віковими особливостями, нахилами, знаннями, культурою. Закінчити свою промову хочу словами:

 Віддаючи своє серце, не забувайте залишати собі розум.

. Ведучий 1. Кажуть, якщо чоловік прасує шкарпетки, завязує бантиком шнурки, не знає як викласти свого чуба, то значить він закоханий, та хоче виглядати привабливим.

Журналіст Владислав Білобородько (сексологія)

Наступна сторінка нашого журналу присвячена сексології. Як чоловік, можу сказати, що зовнішній вигляд, парфум, шкарпетки, шнурки це ніщо в порівнянні з квітами, подарунками, шоколадом, сумісною авою в контакті.

У сучасну епоху багато вчених зацікавилося науковим пізнанням кохання. Деякі сексологи припускають, що в корі головного мозку є центри, які відповідають за це почуття, соціологи тлумачать кохання як зустріч двох людей, які органічно доповнюють один одного, а психологи трактують кохання як шлях подолання самотності, прояв бажання піклуватися про іншого, як про самого себе.

Та існує думка, що ядром кохання є статеве кохання, мета якого – статева близькість.

Кохання - це статевий потяг між двома особами різної статі, обов'язково пов'язаний із симпатією душ... Симпатія душ без статевого потягу - це дружба, а не кохання. Нормальне кохання можливе лише в зв'язку із статевим почуттям.

І кохання, і статевий потяг мають характер пристрасті. Нормальні елементи сексуальної поведінки - закохані погляди, лагідні торкання та поцілунки. Ідеальним проявом кохання є поєднання поваги до партнера із статевим потягом до нього.

Ведучий 2. Тож можна продовжити назву нашого журналу «Весна… Кохання.. Жінка… Пристрасть… »

Ведучий 1.  Так, кохання може бути пристрасним та палким , або ж ліричним та ніжним як пісня.

Учень виконує на гітарі «Фламенко»

 Ведучий 2. А чи знаєш ти, друже, які слова зачаровують дівчат?

Ведучий 1. Ммммммм……

Ведучий 2. Добра,  гарна, чарівна, весела, щира, струнка, неповторна, неперевершена, промениста….

Ведучий 1. …Сама досконалість, красуня-очаровашка, особлива, незвичайна, приголомшлива,  Королева Ніжності

Звучить пісня із репертуару Т. Кароль «Ніжно».

Журналіст Ніколь Чорногуз( медицина)

Одразу зауважу, якщо ви романтик, то моя інформація вам не сподобається. Адже, багато хто з вас впевнені, що любов – це як іскра між двома людьми з першого погляду. Можливо, та ознайомившись з результатами журналістського дослідження,  ви дізнаєтесь, що  в результаті закоханості в крові піднімається рівень адреналіну, що прискорює биття серця, посилюються всі відчуття і людина відчуває емоційний підйом за такими ознаками. 

  • Часто починає битися серце, наче вискочить з грудей;
  • Вас кидає то в жар, то в холод, починають потіти долоні;
  • Вам здається, що в животі щось тремтить;
  • По тілу бігають мурашки;
  • Мимоволі розширяються зрачки;
  • Вас не покидає почуття польоту;
  • Іноді повністю зникає апетит;
  • Навіть  може пройти простуда;
  • Ви можете відчувати легке спяніння;
  • Не можете зосередитися на чомусь одному;
  • Ви перестаєте сваритись, у вас зявляється любов до всіх людей;
  • У вас зявляються здібності, яких ви до цього не помічали: спів, танці…
  • Можете спати лише декілька годин на добу, але не відчувати втоми.

 

Цей список можна продовжувати. Адже прояви закоханості – індивідуальні. Все залежить від темпераменту, віку та статі. Але якщо ви не відчуєте в своєму житті всіх перерахованих рис, то дуже багато втратите.
Доведено, що дії  людини в стані закоханості пов’язані з різними хімічними реакціями в мізках. Та це стосується і інших емоцій від горя до щастя. Всі вони мають біохімічну природу. Але у появі закоханості беруть участь не тільки нервові клітини, а ще й специфічні хімічні сполуки. Основна – фенілетиленамин. Саме він відповідає за більшість фізичних відчуттів закоханості.

 Крім того, в результаті закоханості в крові підвищується рівень адреналіну, що також впливає на часте серцебиття, викликає відчуття загального підйому. Допамін відповідає за відчуття щастя. А ще на закоханих впливають ендорфіни, що активізують імунну систему. Саме тому люди в закоханому стані не хворіють, або ж швидше виліковуються.

 Отже, з точки зору медицини, закохуватись корисно для здоровя. Проявляйте свої емоції та не хворійте!

Ведучий 2. Ось так, одним махом можна розвінчати теорію про кохання.

Ведучий 1. То тоді виходить, що закохуючись у дівчину, у мене в голові одна хімія?

Ведучий 2. Друже, не тільки хімія, а ще й психологія. Бо треба знати, як сподобатись своїй дівчині.

Ведучий 1. Наступна сторінка пояснює, в якому поєднанні психотипів можлива гармонія в стосунках.

Журналіст Наталія Лисенко (психологія)

Психологічна сумісність закоханих ґрунтується на взаємному позитивному психологічному сприйнятті якостей характеру, темпераменту, розуму, звичок та потреб. Вона теж істотно залежить від взаємної поваги, симпатії, дружби, кохання, від єдності поглядів і уявлень; обов’язково психологічна сумісність включає в себе здатність до психологічної адаптації.

Темперамент

 

 

Важкі відносини

 

 

Нейтральні відносини

 

 

Відмінні відносини

 

 

холерик

 

 

меланхолік, холерик

 

 

сангвінік

 

 

флегматик

 

 

сангвінік

 

 

флегматик

 

 

холерик, сангвінік

 

 

меланхолік

 

 

меланхолік

 

 

холерик

 

 

флегматик

 

 

сангвінік, меланхолік

 

 

 

флегматик

 

 

сангвінік

 

 

меланхолік

 

 

холерик, флегматик

 

 

 

Якщо коротко, то холерики, флегматики, сангвініки та меланхоліки різні, але зірки на небі можуть розглядати навіть непоєднувані темпераменти.

Психологи вважають більш вдалим поєднанням меланхоліка з сангвініком. Між такими закоханими постійна увага, розуміння, підтримка. Незважаючи на те, що дані темпераменти практично є протилежними, разом вони доповнюють один одного і формують цілком гармонійне ціле. Так що , хлопці – сангвініки, якщо ваша дівчина меланхолік, то вам пощастило!!!!!

 Дівчата - холерики, пам’ятайте, що вашу нестримну природу зможе пом’якшити поступливий флегматик. І тоді…. Вашим діям – своообоода, якщо в них є глузд. Але ж ми іноді такі непередбачувані.

А от дівчатам- флегматикам, майбутнім бізнес-леді, психологи радять обирати у компаньйони хлопця- сангвініка. Вони будуть  хорошою парою, але лише у бізнесі.

Флегматик-меланхолік, на перший погляд,  живуть в спокої і гармонії. Ніколи не з'ясовують стосунки, практично не пред'являють один до одного претензій. Але насправді, ці типи темпераменту настільки малоактивні, що у них майже відсутнє прагнення вступати в конфлікт. Часто в такій парі може накопичуватися невдоволення один одним. Хлопці, якщо ваша дівчина не свариться, задумайтесь, можливо їй бракує уваги чи, наприклад, букет рожевих троянд. 

Це лише короткі поради психологів. Але іноді буває так, що дві людини просто хочуть бути разом, незалежно від темпераменту і характеру один одного. Як бути з цим? Напевно, варто навчитися підлаштовуватися і знаходити компроміси.

Але якщо у вас не склалися стосунки з одним психотипом, то не розчаровуйтесь. Можливо рекомендації на сумісність вам допоможуть і ви зустрінете свого меланхоліка чи холерика.

Учень читає вірш Л.Костенко «Моя любове! Я перед тобою».

Ведучий 1. Як ти гадаєш, твоє ім’я подобається дівчатам?

Ведучий 2.  Авжеж……

Ведучий 1. А чи знав ти, що імя відіграє значну роль у стосунках?

Ведучий 2. То я вигадаю собі  таке як наприклад Яснозір, або Добриня.

Ведучий 1. Про сумісність закоханих за іменами дізнайтеся на наступній сторінці нашого журналу.

 

Журналіст  Наталя Гурська    (антропоніміка)

    Ми ніколи не знаємо, чому закохуємося в ту, чи іншу людину. Кажуть, кохають не за щось, а всупереч. Але я не погоджуся. Я би сказала - кохають просто так, просто тому, що кохають. І є безліч теорій, які причиною кохання називають гороскопи, вдале розташування планет або складну хімічну реакцію в організмі людини. Вірити цьому чи ні - вирішує самостійно кожен із нас.
    А я пропоную  ще одну теорію пошуку своєї "ідеальної" людини - по сумісності імен в коханні. Адже не дарма наші предки приділяли йому таке значення і не дарма є приказка: "Як корабель назвеш, так він і попливе"...
    Відразу уточнюю, що, оскільки імен зараз розвелося безліч, причому найхитромудрих і екзотичних, я вибрала найпопулярніші і звичні для вуха варіанти.

Так, наприклад, у Вероніки, Дарини, Елизавети, Ельвіри, Люби, Наді, Наталі , Марії вдало складуться стосунки з Олександром. Насті, Ані, Олені більш приємним буде спілкування з Костянтином. Діану, Катерину, Вероніку можуть зачарувати розмови з Петром.

 

Жіночі імена

Вдалий союз з

Складні відносини з

Анастасія

Борисом, Володимиром, Віктором, Костянтином, Денисом, Олегом, Павлом, Семеном.

Вадимом, Віталієм, Миколою, Станіславом, Пилипом.

Ганна

Олексієм, Борисом, Євгеном, Захаром, Костянтином, Степаном

Олександром, Георгієм, Сергієм, Левом, Станіславом.

Валерія

Анатолій, Борис, Антон, Ілля, Микита

Веніаміном, Кирилом, Петром, Владиславом

Вероніка

Олександром, Борисом, Володимиром, Ігорем, Леонідом, Петром, Станіславом

Віктор, Владислав, Віталій, Костянтин, Микола, Семен, Едуард

Вікторія

Володимиром, Михайлом, Левом, Сергієм, Семеном, Едуардом

Олександром, Віталієм, Дмитром, Григорієм, Юрієм

Дарина

Олександром, Антоном, Іваном, Євгеном, Сергієм, Юрієм

Олегом, Семеном, Федором, Філіпом, Олексієм

Діана

Борисом, Андрієм, Михайлом, Петром, Романом, Станіславом

Владиславом, Глібом, Данилом, Костянтином, Левом, Олегом

Катерина

Антоном, Віталієм, Денисом, Петром, Павлом, Семеном

 Віктором, Кирилом, Миколаєм, Філіпом, Яковом

Олена

з Андрієм, Дмитром, Ігорем, Захаром, Костянтином, Романом, Станіславом

Анатолієм, Василем, Іваном, Степаном

Єлизавета

Олександром, Іваном, Михайлом, Микитою, Едуардом.

Валентином, Миколою, Олегом, Станіславом

Ірина

Андрієм, Борисом, Іваном, Леонідом, Сергієм, Степаном, Ігорем

Валерієм, Дмитром, Костянтином, Романом

Любов

Олексієм, Олександром, Віктором, Геннадієм, Глібом, Костянтином, Юрієм

Борисом, Ігорем, Станіславом

Марія

Анатолієм, Олександром, Віктором, Григорієм, Валентином, Євгеном, Іваном

 Борисом, В'ячеславом, Кирилом, Едуардом

Марина

Антоном, Валентином, Володимиром, Денисом, Михайлом, Сергієм

 Борисом, В'ячеславом, Кирилом, Едуардом.

 

Надія

Олександром, Віталієм, Єгором, Костянтином, Юрієм

 Анатолієм, Володимиром, Іваном, Федором

Наталя
 

Олександром, Андрієм, Борисом, Володимиром, Олегом, Юрієм

Владиславом, Григорієм, Захаром, Микитою, Степаном

Олеся

Аркадієм, Валерієм, Василем, Ігорем, Філіпом, Яковом

Артем, Микола, Станіслав, Федір.

 

Тетяна

 Анатолієм, Валерієм, Іваном, Олегом, Сергієм

 В'ячеславом, Геннадієм, Кирилом, Станіславом, Пилипом.
 

Ельвіра

Олександром, Борисом, Віктором, Євгеном, Сергієм

 Олегом, Павлом, Петром, Семеном

 

Та ця інформація не є стереотипом у виборі . Якщо ім’я Олександр найчастіше уживане серед тих, з ким стосунки можуть бути вдалими, то не варто ігнорувати увагою  хлопців з іншими  іменами. Адже, спілкування може бути приємним не тільки між закоханими, а ще і між друзями. Головне, щоб людина була гарна. Бо в народі ще кажуть «на кожен товар – свій покупець».

 

Учні виконують танець під пісню «Имя твое..»

 

 Журналіст Тетяна Данько   (колористика)

Моя сторінка – це веселка … кольоровий настрій.

Кохання …. Жінка….. Весна…. Жінка вносить в життя яскравість, настрій. А з появою кохання світ ніби перевертається вверх дном та  набуває тільки веселих кольорів. Закохуючись, кожна людина мимоволі змінює інтер’єр, зачіску, макіяж, гардероб… Хай не ввесь, але з’являється одяг більш яскравий…З’ясувала, що колір може розповісти про людину.  Колористика – наука про колір, його характеристику, колорит, гармонію, сумісність кольорів, культуру. 

Дослідники аури закоханих вважають, що почуття характеризуються такими кольорами:

Червоним – радість, чуттєвість, пристрасть, імпульсивність.

Якщо ви помітили, що ваша кохана тяжіє більш до помаранчевого, то в ній домінують життєрадісність, творчість, теплота у стосунках, турбота.

Жовтий колір говорить про людину, як про   сонячного оптиміста з  позитивним мисленням, філософа, стабільну, спокійну людину.

Зелений символізує – доброту, милосердя, уміння співчувати і допомагати.

Колір – це життя, а життя без кольорів -  сумне, сіре, звичайне. Тому, люди-оптимісти, закохані відчувають життя по іншому. Особливо загострюється це відчуття навесні, коли квітне все навкруги, просипається від зимового сну.

Ведучий 1. Весна.. Кохання,,. Жінка.. Це вічна гармонія!!! Життя набуває яскравих  кольорів , все пробуджується, квітне, радіє.

Ведучий 2. Чоловіки одягають краватки, дарують квіти, А жінки…..

Ведучий 1. А жінки чарівні  не лише 8 березня, а й 5 вересня, 20 листопада, 18 грудня , 11 лютого, 4 квітня…..

Ведучий 2. Жінка прекрасна завжди, Дівчина, кохана, дружина, мама, бабуся. З вами життя набуває сенсу. Дякуємо, що ви є у нас.

Учні виконують пісню «Город и весна»

Ведучий 1. До нових зустрічей!

Ведучий 2. Зі святом весни, любі наші!!!

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Лысенко Оксана
Додано
23 грудня 2019
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку