Мова програмування Python. Введення та виведення даних

Про матеріал
Матеріал уроку із теми "Алгоритми та програми". Вступний урок по мові програмування Python. Встановлення середовища на комп'ютер, поняття змінної, операції над змінними, перша програма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мова програмування Python. Введення та виведення данихЄвтушенко Ігор Олександрович. Вчитель інформатики. Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15

Номер слайду 2

Мова програмування Python. Python — об'єктно-орієнтована мова програмування — потужний інструмент для створення програм різноманітного призначення, доступний навіть для новачків. З його допомогою можна вирішувати завдання різних типів.

Номер слайду 3

Використання мови Python

Номер слайду 4

Встановлення Python. Завантажити можна за посиланням: https://www.python.org/downloads/

Номер слайду 5

Інтегроване середовище/оболонка IDLEIDLE  (Integrated Development and Learning Environment ) - це інтегроване середовище розробки і навчання на мові Python.

Номер слайду 6

Налаштування теми оболонки IDLE

Номер слайду 7

Приклад першої програмиprint – функція, що означає «надрукувати». Вона виводить текст, що розташований всередині дужок.

Номер слайду 8

Використання вікна програми. Для створення програм, які необхідно зберігати та редагувати використовують вікно програми. Воно призначене для введення та редагування тексту прогнрами. Щоб відкрити вікно програми запустіть файл IDLE. Відкриється окреме вікно програми, яка до першого збереження має ім'я Untitled.

Номер слайду 9

Приклад застосування змінних

Номер слайду 10

Результат виконання програми

Номер слайду 11

Приклад програми введення даних. Функція input() дозволяє ввести значення з клавіатури в середовище програми;int – параметр, який визначає тип даних як цілі числа;значення с після коми у функції print означає звернення до змінної, яка записана в коді програми

Номер слайду 12

Запитання для самоконтролю. Python - мова програмування…. В яких сферах використовується дана мова програмування?Що таке середовище IDLE?Що виконує функція print?Для чого використовується функція input?

Номер слайду 13

Дякую за увагу!☺

pptx
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку