Мультимедійна презентація "Молодь обирає здоров'я"

Про матеріал

Мультимедійна презентація "Молодь обирає здоров'я" є гарним наочним матеріалом для класних годин, вікторин, бесід з учнями. В ній і пояснення термінів, і пісні, і малюнки, і вікторина для повторення , закріплення вивченого. Підказка-інструкція у користуванні презентацією: на кожне питання у вікторині та кросворді з'явиться правильна відповідь після клацання мишкою на конкретне питання чи рядок кросворду. Діти виконують такі завдання з цікавістю. Також презентація стане в пригоді вчителям основ здоров'я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молодь обирає здоров’я

Номер слайду 2

Пам’ятай – не займай! Звичкам шкідливим ви не здавайтесь, комп’ютера знайте, та не зазнавайтесь! Пам’ятай – не пробуй!

Номер слайду 3

Наш девіз: За здоровий спосіб життя!

Номер слайду 4

Кращого нема нічого в світі, як здоровим буть сьогодні, діти. Нам, здоровим, не страшні тривоги, подолаєм будь-які дороги. Ні цигарок, ні спиртних напоїв не вживайте ви в житті ніколи. Ви з дороги власної не збийтесь, зі здоров’ям у єдине злийтесь. Ми своє завдання не забудем, сміх і радість ми приносим людям. Хто дружити з нами завжди буде – про проблеми вмить свої забуде.

Номер слайду 5

Ми – мисливці на молоді душі... Ми чатуємо на вас... І наші тенета завжди напоготові.

Номер слайду 6

“ Людина народжується здоровою, усі хвороби приходять з їжею. ”Гіппократ

Номер слайду 7

10 найшкідливіших продуктів харчування:

Номер слайду 8

Шоколадні батончики, які наповнені хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, барвниками і ароматизаторами.4 Жувальні цукерки, пастила, чупа-чупси,. Цукор псує зубну емаль, хімічні добавки і барвники, які містяться у подібних продуктах у величезних кількостях, завдають удару всьому організму.1 Чіпси – це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру в оболонці барвників і замінників смаку.2 Солодкі і газовані напої – коктейль із цукру, хімії і газів прискорює розподіл токсинів в організмі.3 Сосиски і ковбаси, що містять приховані жири, ароматизатори, замінники смаку.510 найшкідливіших продуктів харчування:

Номер слайду 9

10 найшкідливіших продуктів харчування: Сіль. Тобто її надмірне вживання, підвищує тиск, порушує соле-кисловий баланс, сприяє скупченню токсинів. дітям краще вживати йодовану сіль.9 Жирне м’ясо «забруднює» судини, призводить до старіння та хвороби серця.6 Майонез містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також барвників, підсолоджувачів, замінників. Сюди слід додати кетчупи та соуси.7 Локшина швидкого приготування позбавлена всього натурального.8 Алкоголь заважає засвоєнню вітамінів, завдає удару по системі травлення, пагубно впливає на розвиток організму.10

Номер слайду 10

А, щоб злу протистояти,Треба дуже добре знати. Усім правила прості,А за змістом – золоті!

Номер слайду 11

1. Правило перше: Не треба жити навмання,Виконуй розпорядок дня!Чергуй і працю, й відпочинок,Усе устигнеш таким чином!

Номер слайду 12

2. Правило друге: Щоб здоров’я було в порядку,Починай день із зарядки. Весело дивись у світІ живи багато літ!

Номер слайду 13

3. Правило третє: Щоб нічого не боліло,треба полюбити мило. Часто чисто руки митита охайному ходити!

Номер слайду 14

4. Правило четверте: Фрукти й овочі важливі,А солодке – все шкідливе!Здоров’я чи хвороб питання – Раціональне харчування!

Номер слайду 15

5. Правило п’яте: Хочеш бути силачем – Подружись зі спортом:ковзанами і м’ячем,Стадіоном, кортом!

Номер слайду 16

Правила ці, любий друже,Допоможуть тобі дуже. Нехай не слабне твоя воля. В ТВОЇХ РУКАХ МАЙБУТНЯ ДОЛЯ!

Номер слайду 17

Чому людина не вміє вчасно і самостійно зупинитися?Тому що на свідомий вибір впливають міфи, що блукають у суспільстві. Давайте зважимо всі за і всі проти!

Номер слайду 18

1. Міф перший: трохи алкоголю навіть корисно!Спростування: після вживання 50 грамів алкоголю ймовірність аварії збільшується у 30 разів!

Номер слайду 19

2. Міф другий: «Мій дідусь пив горілку і прожив 100 років»Спростування: В середньому люди, які вживають алкоголь, живуть на 15 років менше, тому твій дідусь прожив би 115 років!

Номер слайду 20

3. Міф третій: Горілка – найліпший засіб від застуди та грипу. Спростування: Дослідження вчених показують, щоб убити в собі вірус грипу алкоголем – потрібно померти від алкоголю.

Номер слайду 21

4. Міф четвертий: Алкоголь знеболює і зігріває на холоді. Спростування: Алкоголь знижує больовий поріг, тому болі та холоду не відчувають. Найшвидше замерзають п’яні.

Номер слайду 22

5. Міф п’ятий: П’ють усі – така в нас культурна традиція. Спростування: Українці здавна пили пиво, квас, медовуху, житнівку, але споживали вдесятеро менше, ніж сьогодні.

Номер слайду 23

Юний мій друже, щоб зло побороти,Зважуй ретельно всі за, і всі проти!Бути здоровим, чи ні – твій вибір. ЗРОБИ ЙОГО!МИ – ОБИРАЄМО ЖИТТЯ! МИ – ОБИРАЄМО МУЗИКУ!МИ – ОБИРАЄМО СПОРТ!МИ – ОБИРАЄМО ГІМНАСТИКУ!

Номер слайду 24

Хто втомивсь сидіти в залі? З нами рухайтеся далі!

Номер слайду 25

І конкурс «Лото-здоров’я»Вибери з переліку продуктів тільки ті, які можуть нашкодити здоров’ю: сметана, яблука, огірки, пепсі-кола, хліб, молоко, чіпси.2. Вибери з переліку людських звичок ті, які корисні для здоров’я: загартовування, куріння, чищення зубів, гризти нігті, ввічливість, говорити неправду. 3. Що треба робити, щоб не хворіти, легше і швидше переносити зміни погоди? 4. Кого називають «пасивним курцем»? 5. Яка невиліковна хвороба передається тільки через кров, спричиняється вірусом імунодефіциту, який ослаблює організм? Пепсі-кола, чіпси. Загартовування, чищення зубів, ввічливість. Загартовуватися. Людину, яка вдихає тютюновий дим, але сама не курить. СНІДstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 26

ІІ конкурс « Розгадай кросворд» Відгадайте слово-підказку. До кого ми звертаємося, якщо захворіли? Два скельця, три дужки – на ніс і на вушка. Куди ступиш – всюди маєш, хоч не бачиш – споживаєш. Сидить панна на дворі, а коса її на дворі. Ходять туди діти часто споживати їжу вчасно. Це не клас і не читальня. Смачно пахне у ……. Дерев’яні хлопці у малій коробціПолягали спати. Не треба чіпати!Бо вони, як граються, то вогнем займаються. О К У Л Я Р И П О В І Т Р Я М О Р К В А Ї Д А Л Ь Н Я С І Р Н И К И

Номер слайду 27

ІІ конкурс « Розгадай кросворд» Б Л И С К А В К А В Е Л О С И П Е Д В О Г О Н Ь Б Е Р Е З А С В І Т Л О Ф О Р 2. Нерозлийвода із братом – виступаємо у двох. Я йому підсвічу сцену, він співає: «Ух» та «Ох»! 3. Ухоплю його за роги, розжену колеса-ноги, Ріжки знизу покручу й по дорозі полечу. 4. Лісом він котився з ревом, їв траву, кущі, дерева. А коли напивсь води – стих і згаснув назавжди. 5. Я біла і тендітна, зелені маю коси. І навесні п’ють люди мої цілющі сльози. 6. Всім перехожим я моргаю, щоб пильно глянули на мене. ... Очей же я аж троє маю: червоне, жовте і зелене. Відгадайте слово-підказку. Чим треба займатися, щоб стати сильним, здоровим, витривалим, мати гарну статуру?

Номер слайду 28

ІІІ конкурс «Книгу прочитаєш – про здоров’я все пізнаєш» 1. Назвіть ім’я книжкового героя, який мав декілька шкідливих звичок, завдяки яким став відомим на весь світ, тому що розказував всілякі небилиці так натхненно і переконано, що й сам зрештою починав у них вірити. Назвіть книжку. _____________________________2. Героїню якої казки, не зважаючи на мороз і заметіль, зла мачуха та її дочка відправили до зимового лісу за квітами? Назвіть казку. __________________3. Як називається книга, у якій записані священні тексти, визнані церквою як непорушний закон віри і життя? ____________________4. Як звали маленького хлопчика, який зумів не лише вижити в диких джунглях, а й стати їхнім господарем, не втративши при цьому найкращих рис справжньої Людини. ____________________ («Пригоди барона Мюнхгаузена»). («Дванадцять місяців»). («Біблія»). («Мауглі»). style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 29

ІІІ конкурс «Книгу прочитаєш – про здоров’я все пізнаєш» 5. Назвіть головну героїню казки Ш. Перро у якій йдеться про дівчинку, яка не цуралася брудної роботи, була доброю і щирою й за це добра фея нагородила її поїздкою на бал, де вона загубила один з елементів одягу, який, у свою чергу, допоміг їй вийти заміж за принца. Назвіть казку. __________________________ 6. Який словник допоможе нам перевірити правильне написання слів «здоров’я», «загартовування», «безпека»? _________________________7. Назвіть декілька шкідливих звичок Лиса Микити з казки Івана Франка «Фарбований лис». _________________________________________________8. Від її імені походить слово, яким називається наука про здоров’я, його збереження та зміцнення. Назвіть це слово. _________(«Попелюшка»).(«Орфографічний»).(Хитрість, злодійкуватість, схильність говорити неправду).(Гігієна). style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 30

ІV конкурс «Прочитай приказку»1. ре. Доб рещи цесер не євабу колині дегор 2. ре. Го муто тьжи, тох ямжитт не родожить 3. ре. Бежи дяго, кидо виной, а родов’яз – кидо лодимой. 4. В роздомуво літі – роздовий хду. 5. го. Ко лятьбо стіко, йто не мадує в стіго. 6. з. Бе роздов'я маєне тящас. (Добре щире серце не буває ніколи горде).(Горе тому жить, хто життям не дорожить).(Бережи одяг, доки новий, а здоров’я – доки молодий.) (В здоровому тілі – здоровий дух)( Кого болять кості, той не думає в гості).(Без здоров'я немає щастя).style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 31

Ми сьогодні добре грали. Про здоров’я все пізнали. Про тварин і про природу,Про гаразди і негоду. Та залишилося нам. Висновок усьому дати.І маленьке деревце. Одягти в зелені шати.

Номер слайду 32

Одне життя, одне здоров’я! Ти пам’ятай про це завжди. Ціни цей скарб, він даний Богом, Щоб вберегтися від біди.І будеш ти на світі жити. Учитись, мріять, працювать.І будеш в добрім ти здоров’їХвороби всі перемагать. А ми бажаєм вам добра, А ми бажаєм вам тепла,Здоров’я завтра і сьогодні. А ми бажаєм вам добра, Шкідливим звичкам вже пора. Назавжди впасти у безодню!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Царинна Людмила Геннадіївна
    Дуже цікавий та змістовний матеріал. Щиро вдячна авторці!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Voitiuk Mila
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ситник Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Воробйова Олена Миколаївна
    Рекомендую усім до користування! Дуже корисна та багата презентація! Щиро дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
30 січня 2018
Переглядів
8971
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку