Національно-патріотичне виховання в початковій школі

Про матеріал
З досвіду роботи.У вихованні молодших школярів актуальною є проблема формування патріотичних рис. Правильно організоване національно-патріотичне виховання формує повноцінну особистість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІПідготувала вчитель початкових класів. Приймаченко Оксана Миколаївна. КЗ «Нікольська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Якименка А. Д. Нікольської селищної ради Донецької обл.» опорна школа

Номер слайду 2

Кожний учитель повинен домогтися, щоб учень якнайкраще знав близьке, дороге йому: Батьківщину і все, що її стосується, так само, як уміє читати, писати, лічити. К. Д. Ушинський.

Номер слайду 3

Патріотизм - це почуття глибокої приналежності до своєї країни, готовність служити їй, захищати її і підтримувати її ідеали. Що таке патріотизм. : Це так, як дихатилюбити Батьківщину. В. Сосюра

Номер слайду 4

Український народ переживає період інтенсивного державотворення. Надзвичайно важливо, щоб підростаюче покоління було підготовлене до активної участі у цьому процесі. Потрібно формувати у них почуття приналежності до власної країни, розуміння її історії, культури та цінностей. Однією з основних засад виховання особистості в суспільстві в усі часи було патріотичне виховання. Актуальність теми:

Номер слайду 5

Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яка проникає до всього, що пізнає, що здійснює, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 6

Мета патріотичного виховання: 1. Формування патріотичних цінностей серед учнів.2. Підтримання почуття гордості за власну країну та народ.3. Виховання активних громадян, які беруть участь у розвитку своєї країни.4. Розвиток історичної та культурної свідомості.

Номер слайду 7

Основні завдання патріотичного виховання учнів початкових класів :: • формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім'ї, школи, міста); • формування поваги до Конституції України, державної символіки: Герба, прапора, Гімну України; • формування духовно-моральних взаємин; • формування любові до культурного спадку свого народу, формування навичок здорового способу життя; • виховання любові, поваги до своїх національних особливостей; • виховання гордості за свій народ, шанування героїв України; • толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Номер слайду 8

Патріотичне виховання в початковій школі: Чому саме початкова школа є ключовим часом для патріотичного виховання?Діти на цьому етапі формують свою цінність і переконання. Початкова школа - це момент, коли можна вплинути на формування патріотичних поглядів. Діти на цьому етапі легко вчаться і вивчають світ навколо себе.

Номер слайду 9

Виховання гордості за власну країну: Метою цього виховання є створення у дітей почуття гордості за свою країну. Як це робити?Ознайомлення з видатними постатями і подіями.

Номер слайду 10

Розвиток громадянської відповідальності: Патріотичне виховання також сприяє розвитку громадянської відповідальності. Діти повинні розуміти, що вони є частиною своєї країни і мають обов'язки перед нею. Виховання поваги до прав і свобод людини. Розширення ідей взаємодопомоги та підтримки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Наша мета - виховати не тільки патріота, але й активного громадянина, який розуміє свої права та обов'язки.

Номер слайду 13

Національно-патріотичне виховання - це не лише завдання вчителів, а й усіх членів суспільства. Ми всі маємо відповідальність перед нашими дітьми, щоб вони виросли як горді громадяни своєї країни. Нехай наша робота в початковій школі стане фундаментом для їхнього патріотичного ставлення до України та світу. Висновки:

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
31 січня
Переглядів
121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку