Національно-патріотичний виховний захід

Про матеріал
Цей виховний захід спрямований на патріотичне виховання молоді. Ця розробка змагання допоможе педагогам у роботі з учнівською молоддю.
Перегляд файлу

Тема:Козацькі розваги

Мета: прилучити дітей до джерел національної icтopiї, культури; сприяти патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу; пробуджувати національну свідомість; загартовувати дітей фізично i морально.
 

Обладнання: олівці, ватман, ложка, вареники, гімнастичні кільця, умовний кінь (дерев’яна планка з зображенням голови коня), дерев’яна шабля, надувні шарики, цукерки, пісок, м’яч, кеглі, лук, стріли, мішень.

 

Вікова категорія: 10-16 років.

1 Жартівливий конкурс «Жива картина»

Умови конкурсу: із зав’язаними очима потрібно «завершити» портрет козака. Виграє та команда, яка швидше впорається із завданням.

2 Конкурс «Козацькі вареники»

Веселі люди — козаки — любили добре повечеряти. Я впевнений, що наші хлопці мають неабиякий апетит, а чи любите ви вареники?

Завдання наступного конкурсу полягає в тому, щоб обрати з кожної команди по 2 учасники.
Один із них повинен якнайшвидше нагодувати варениками іншого свого товариша.

3 Конкурс «Злови коня в степу»
Усі козаки мали коней. І зараз наші гравці покажуть свою міткість. Накидання кільця на умовного коня.

4 Конкурс «Відважні лицарі»

У минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище, як Запорізька Січ. Це про неї Гоголь писав:  «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й  дужі, як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю  Україну!»  Завданням цього конкурсу буде осідлати умовного коня проскакати на ньому до уявного суперника перемігши його у поєдинку забрати скарб (цукерку) і повернутись в команду. Перемагає та команда яка буде мати найбільше скарбів.

5  Конкурс «Козацький вал»

Завдання буде за певний час наносити якомога більше піску за допомогою ложки (естафета).

6 Конкурс "Футбол"

- Як відомо, козаки добре грали у фудбол. То наше завдання буде слідуючим, почерзі учасники копають м’яча у умовну фортецю стараючись збити кеглі. Перемагає та команда яка швидше розвалить фортецю.

7 Конкурс. «Снайпер»
Кожен козак повинен вміти вправно поводитися зі зброєю, влучно стріляти. Тож, кожен юнак повинен пройти курс вогневої підготовки й продовжити славу наших пращурів ‒ козаків. Стрільба з лука.

 

Підведення підсумків.

 

 

doc
Додано
25 березня 2019
Переглядів
474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку