Наказ про підсумки роботи навчального закладу з профілактики правопорушень.

Про матеріал
Наказ про підсумки роботи з профілактики правопорушень допоможе проаналізувати на кінець навчального року таку частину виховної роботи, як роботу з формуванню правової свідомості дитини.
Перегляд файлу

Наказ

Про підсумки організації виховної роботи

 щодо профілактики протиправних дій

 серед здобувачів освіти 2020/2021 н.р.

   На внутрішньому  обліку у школі на 2020-2021 н.р . не перебуває жодної   особи. Але на території, прилеглій до навчального закладу мешкають 6 сімей, де склалися складні життєві обставини, в яких виховуються 9 дітей.

   Слід відмітити негативний стан справ у сім’ї А. (8 клас), де батьки погано опікуються матеріальним станом і вихованням дитини. Тому дитина отримує безкоштовне спонсорське харчування, до того ж дівчина мала змогу з допомогою навчального закладу безкоштовно оздоровитися у дитячому таборі. Не завжди гаразд у справах сім’ї Д.  (6 клас та 8 клас). Мати майже не звертає уваги на виховання і утримання дітей, цим опікується бабуся, тому було вирішено забезпечувати обох дітей гарячим спонсорським харчуванням.

   Протягом 2020 -2021 н.р. з дітьми та батьками проводилася робота щодо профілактики протиправних дій, правопорушень, безпритульності дітей. Сім’ї  з усіх видів обліку систематично (три рази на навчальний рік) відвідувалися комісією у складі: соціального педагога, класного керівника та батьківської громадськості для здійснення контролю за умовами сімейного утримання дітей, вивчення мікроклімату сімей, оточення дітей, вивчення дозвілля дітей, проведення профілактичних бесід,  надання необхідних консультацій.  Під час відвідань були проведені індивідуальні бесіди з роз’ясненням основних положень Закону України « Про загальну середню освіту», « Про охорону дитинства», надано рекомендації з виховання дітей, запропоновано додаткову психолого – педагогічну допомогу.

   Протягом 2020-20211 н.р. проведено 7 засідань Ради профілактики, під час яких проводилися бесіди з учнями з різних видів обліку ( протокол №4 від 16.12.2020 р., протокол №5 від 18.02.2021 р.), проводився аналіз змістовності  дозвілля учнів з усіх видів обліку (протокол №2 від 15.10. 2020 та №7 від 6 .05.2021 р. ).  У 2020-2021 не було приводу до звернень у ССД і ВКМСД.

     За визначений термін у ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 13 було проведено таку роботу:

        -5 – 11 класи – тренінг з профілактики тютюнокуріння;

     - 7 – 11 класи -  тренінг з профілактики алкоголізму «Про вино і його провину»;

      - 7 -11 класи – тренінг з профілактики наркоманії « Шлях у безодню»;

       - відеолекторій « Обережно, «крокодил»», створений на відеоматеріалах з  хірургічних відділень, наркологічних і психіатричних відділень, де проходять лікування громадяни, яку вживали наркотик коаксил;

     - відеолекторій « ВІЛ проти людства і людяності», «Туберкульоз і саркома Капоші, як наслідки вживання наркотиків і захворювання на СНІД»;

     -  місячник з правового виховання, під час якого здобувачі освіти брали участь у квесті «Феміда про дітей та підлітків» (8-10 кл), конкурсі есе «Маю право», виховні години «Конституція про нас», « Що важливіше, хочу чи потрібно?»  «Єдність та відмінність права та моралі», Формування правової культури особистості на засадах духовності», «Я – це я»   шоп – ліфтинг « Шкідливий вплив на дітей та підлітків через мережу Інтернет», з метою запобігання суїцидальної поведінки проведено перегляд відеоролика « Станція призначення – життя», серед учнів 7 – 11 класів проведено анкету думок «Закон і я».

Виходячи з вищезазначеного

НАКАЗУЮ:

  1. Роботу з напрямку профілактики правопорушень вважати задовільною.
  2. Соціальному педагогу та практичному психологу:
    1.       На 2021/22 н.р. скласти план дієвих заходів з формування у здобувачів освіти правової культури та профілактики правопорушень , шкідливих звичок і суїцидальної поведінки

                                                                     Термін6 до 10.09.2021р.

  1.       Проводити корекцію списків здобувачів освіти з усіх видів обліку

                                                                     Термін: постійно

  1.       Проводити роботу з виявлення дітей з девіантною поведінкою

                                                                      Термін: постійно

  1.       Проводити психокорекцій ну роботу з дітьми з усіх видів обліку, високим рівнем тривожності і агресії

                                                              Термін: постійно

  1. Педагогу – організатору :
    1.       Включити до роботи органів самоврядування навчального закладу дітей з усіх видів обліку

                                                              Термін: вересень 2021 р.

  1. Класним керівникам і класоводам:
    1.       Про випадки агресії, девіантної, асоціальної поведінки, випадки правопорушень своєчасно повідомляти адміністрацію ЗЗСО І-ІІІ ступенів №13

                                                             Термін: постійно

  1.       При плануванні виховної роботи з правового виховання перевагу надавати активним формам роботи.
  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Директор                           

 

docx
Додано
16 червня 2021
Переглядів
3501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку