Найвідоміші гірськолижні курорти світу

Про матеріал

Презентація «Найвідоміші гірськолижні курорти світу»

Презентація призначена для використання на уроках Соціально-економічної географії у десятому класі.

Містить історію розвитку гірськолижних курортів, головні показники якості зимового відпочинку та опис найвідоміших гірськолижних курортів світу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найвідоміші гірськолижні курорти світу За версією RATE1 – Першої рейтингової системи

Номер слайду 2

Гірськолижний курорт - тип гірського курорту з відповідною інфраструктурою, призначеною для організації гірськолижного відпочинку (лижні поля і траси, механічні підіймачі, снігові гармати, засоби розміщення, заклади харчування тощо).

Номер слайду 3

Історія У другій половині ХІХ століття (з 1863 р.) “народжуються” перші гірські курорти – кліматичні та гірськолижні: Шамоні, Санкт-Моріц, Кран-Монтана, Борміо, Давос, Інсбрук З початку 1930 х рр. відкрилася нова ера в розвитку гірських лиж - вони стають популярним видом масового відпочинку і туризму. "Гірськолижний бум" був викликаний появою канатних доріг - підйомників.

Номер слайду 4

Стан та якість обладнання та будівель гірськолижного курорту є важливим чинником при оцінці лижниками відпочинкового комплексу. Головні показники якості зимового відпочинку: 1. ціна денного абонемента на підйомник; 2. максимальний час очікування в черзі на підйомник; 3. тип та якість закладів харчування; 4. час пішої ходи від автостоянки до основних споруд біля підніжжя; 5. частка території, що покривається сніговими гарматами; 6. ставлення до відвідувачів з боку обслуговуючого персоналу. За результатами опитування любителів гірськолижного відпочинку на чотирьох курортах Вермонту (США)

Номер слайду 5

Раслер Блеккомб, Британська Колумбія Дві гірськолижні станції Канади Уістлер і Блеккомб об'єднані новітньої канатною дорогою між собою. Ці дві високі гори Уістлер -Блеккомб забезпечують краще катання на лижах та сноуборді в Північній Америці, з найбільшим перепадом висот. Легендарне село Уістлера пропонує всім сноубордистам і лижникам різні кафе, магазини, більше 100 ресторанів на будь-який смак, включаючи китайську, французьку, грецьку, італійську, середземноморську, мексиканську, та тайську кухні. Тут круглий рік велика кількість снігу і туристів. Уістлер за 30 років (600 млн.дол.) піднявся по службових сходах, щоб стати одним з найсильніших претендентів на настільки спірну назву "кращі гірськолижні курорти світу".

Номер слайду 6

Номер слайду 7

2. Кітсбухель, Австрія Кітцбухель вважається "перлиною Альп" і самим відомим курортом в Австрії. Катання на лижах почалося тут взимку 1892 року. Кітцбухель-це 700-річна село пропонує відвідувачам незабутній відпочинок.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

3. Церматт, Швейцарія Цермат розташований в південній частині швейцарських Альп. З екологічних міркувань на гірськолижному курорті заборонений автомобільний транспорт. Туристи можуть скористатися електромобілями, які приїжджають з центральної площі. Церматт з його п'ятизірковими готелями вважається одним з кращих курортів Швейцарії. Це спокійний курорт з напрочуд гарними краєвидами. Церматт займає друге місце в світі за величиною перепаду висот.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

4. Вейл, США Гірськолижний Вейл отримав звання «Найулюбленіший курорт Америки». Вейл – це найбільша у США територія, відведена спеціально для занять лижним спортом (21,5 тис. мІ). Вейл має близько Так само в Vail кілька художніх галерей, музеїв, повітроплавання, катання на собачих упряжках, катання на ковзанах, хокей, катання на снігоходах і багато чого іншого.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

5. Озеро Луїза, Національний парк Банфф, Канада Озеро Луїза розташоване на території канадського Національного парку Банфф. Ця рекреація у самому серці Канади вважається одним із найкращих гірськолижних курортів Північної Америки. Тут неперевершені краєвиди і дика, чиста природа. Можна відпочити в будь-який час року.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

6. Шармоні, Франція Місто приймало перші зимові Олімпійські ігри 1924 року. Шармоні належить до найелітніших лижних трас, що є кандидатами на звання «Найвідоміший лижний курорт світу». Розташоване місто біля підніжжя гори Монблан, найвищої вершини Альп і другої за висотою в Європі. Курорт може похвалитися найдовшими у світі лижними доріжками – 22,05 км та вертикальним спуском заввишки 2807 м. Шамоні-столиця гірськолижного спорту взимку і світового альпінізму влітку.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

7. Стоу, США Один із найновіших і найбільш мальовничих лижних курортів на карті світу. Стоу наділений традиційним для Нової Англії шармом, а ще має найбільший вертикальний спуск у цьому регіоні. Стоу з’єднаний із сусідніми рекреаціями регіону системою підйомників. Стоу пропонує більше 90 магазинів і 60 ресторанів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

8. Мон-Тремблан, Канада Mont Tremblant переводитися з французької як "Тремтяча гора". Під горою красиве озеро, теж Tremblant. Із 1939 року Тремблан – один з найвідоміших гірськолижних курортів східної Канади. Мон-Трамбланск - перебуває в годині їзди від Монреаля. Це найбільший і розкішний гірськолижний курорт в Канаді. Але й ціни тут в два раза дорожчі, ніж в Куршевелі.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

9. Кортіна, Італія Гірськолижний курорт Кортіна відповідає всім вимогам кращих з кращих курортів світу. Саме тут у 1956 році проводилися олімпійські ігри. Кортіна не тільки один з найперших гірськолижних курортів в світі, але й один із самих стильних курортів.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

10. Аспен, США Він відомий своїми крутими схилами на чотирьох горах, що стоять на віддалі одна від одної. Аспен має відмінні траси для всіх рівнів лижників і сноубордистів. Лижний курорт Колорадо відомий своїми урвищами і чудовими горами. Інфраструктура тут розвинена на вищому рівні: величезний кінотеатр, театр, будинок опери, галереї з виставками, музеї, найбільші мережі магазинів, бутіки, бари і ресторани з кухнею різних народів. Єдина вада Аспена – високі ціни.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

ppt
Додано
20 квітня 2018
Переглядів
3022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку