"НЕ СТАНЬ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!"

Про матеріал
Було проведено класну годину на тему : «НЕ СТАНЬ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!», де учні отримали певну інформацію з проблеми, над якою розмірковують і журналісти, і юристи, і правозахисники; ознайомились з протиправними явищами торгівлі людьми в сучасному суспільстві, як соціальним явищем.
Перегляд файлу

НЕ СТАНЬ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!

27 листопада 2018 р. в КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня санаторна школа-інтернат» ЗОР  у 6-Б класі було проведено класну годину на тему : «НЕ СТАНЬ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!», де учні отримали певну інформацію з проблеми, над якою розмірковують і журналісти, і юристи, і правозахисники; ознайомились з протиправними явищами торгівлі людьми  в сучасному суспільстві, як соціальним явищем.

 Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про це явище не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей  у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито  на ринках, як то було у прадавні часи, на них ніхто не має  легальних  прав, тому що у всіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються  на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

Під час обговорення та підведення підсумків бесіди класний керівник 6- б класу разом з учнями зробили висновок:  прикро, що нині доводиться говорити про рабство і торгівлю людьми в Україні і в світі. Але знати про це треба. І нам вибирати: ризикувати чи ні, ставати жертвами работоргівлі чи ні. У кожного з нас своя стежка, свій шлях до мети. І щоб із нами не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ми повинні добре знати – рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його – це торгівля людьми.

Євгенія Миколаївна Бут, класний керівник  6-Б класу.

docx
Додав(-ла)
Бут Євгенія
Додано
15 травня 2019
Переглядів
548
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку