Нерівномірний рух. Середня швидкість нерівномірного руху.

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 7 класі на тему: "Нерівномірний рух. Середня швидкість нерівномірного руху."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нерівномірний рух. Середня швидкість нерівномірного руху. Фізика 7 клас. Урок 13

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Який вигляд має графік шляху в разі рівномірного руху? Як за графіками шляхів двох тіл порівняти їхні швидкості руху? Який вигляд має графік швидкості рівномірного руху тіла? Як за графіками швидкостей двох тіл порівняти їхні швидкості руху? Як за графіком швидкості руху тіла визначити шлях, подоланий тілом?

Номер слайду 3

Розв'яжіть задачу:

Номер слайду 4

Нерівномірний рух. Нерівномірний рух — це рух, під час якого тіло за рівні інтервали часу долає різний шлях. Зверніть увагу! Під час нерівномірного руху значення швидкості руху тіла з часом змінюється.

Номер слайду 5

Види механічного руху

Номер слайду 6

Середня швидкість. Середня швидкість руху тіла сер — це фізична величина, що дорівнює відношенню всього шляху l, який подолало тіло, до інтервалу часу t, за який цей шлях подолано:

Номер слайду 7

Середня швидкість. Середня швидкість руху потяга — відношення відстані між початковою і кінцевою станціями до всього часу руху

Номер слайду 8

Аналізуємо графік швидкості нерівномірного руху тіла. Перші 15 с швидкість рівномірно збільшувалася від 0 до 20 м/с. Від 15 с до 25 с (10 с) швидкість руху постійна і становить 20 м/с

Номер слайду 9

Аналізуємо графік швидкості нерівномірного руху тіла. Числове значення шляху, який подолало тіло, дорівнює числовому значенню площі фігури під графіком

Номер слайду 10

Графік шляху нерівномірного руху

Номер слайду 11

Дайте відповіді на запитання. Який рух називають нерівномірним? Наведіть приклади. Назвіть види механічного руху. Наведіть приклади. Дайте означення середньої швидкості руху тіла. Як її визначити? Як за графіком швидкості руху тіла знайти шлях, який подолало тіло за певний інтервал часу?

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Вивчити: § 11 Експериментальне завдання: «Мій рух». Визначте середню швидкість, з якою ви зазвичай рухаєтесь від дому до школи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чипюк Наталья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 12. Нерівномірний рух
Додано
27 вересня 2021
Переглядів
13787
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку