Новорічна вікторина "Відгадайка"

Про матеріал
Пропоную класним керівникам 5-6 класів новорічну вікторину з веселими двадцятью запитаннями та ілюстраціями до них, які в наших дітках розвинуть кмітливість і логічне мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новорічна вікторина

Номер слайду 2

Запитання1. Головний символ Нового року.2. Різдвяні пісні, які особливо полюбляють діти.3. Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів?Де живуть пінгвіни, а де — полярні ведмеді?4. У якому місті народився Святий Миколай?5. Відгадай загадку. Влітку коні спочивають, взимку діточок катають. Коні ці не просять їжі. Хто ж вони? Звичайно…

Номер слайду 3

6. Як звуть швецького Діда Мороза, що мешкає у чарівному лісі та має помічника — сніговика Дасті?7. Як називають птахів, що не люблять зиму?8. Приходить — доводить до сліз, а йде — сама зі сльозами.9. Скільки років живе європейська ялинка?10. Уламки чого зробили героїв однієї зимової казки злими й безсердечними?

Номер слайду 4

11. Американський Дід Мороз потрапляє до будинку через…12. Зимова пташка, яка купається в снігу.13. Білі мухи — це…14. Яке дерево вбирають у південних країнах замість ялинки?15. Який новорічний костюм надягнув Вовк із мультфільму «Ну, постривай!»?16. Як звали хлопчика, якого рідні залишили на різдвяні свята одного вдома?

Номер слайду 5

17. На яку новорічну іграшку перетворив молодого принца король мишей, якщо вірити казці Ернста Теодора Амадея Гофмана?18. Як звали мультгероя, що прийшов до свого друга-хлопчика на новорічне свято і цікавився, чи можна з’їсти новорічну ялинку?19. Природне явище, яке без пісочного посипання викликає у людей новорічне падіння.20. Яке новорічне дерево було у наших предків-язичників?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Відповіді1. Новорічна ялинка.2. Колядки.3. Пінгвіни — на Південному полюсі, а полярні ведмеді — на Північному.4. Місто-поліс Патара, Римська імперія.5. Лижі.6. Юль Томтен.7. Перелітними.8. Зима.9. Тривалість життя ялинки європейської — 250–300 років.10. Уламки дзеркала.11. Димохід.12. Зимородок.13. Сніжинки.14. Пальму.15. Костюм Снігуроньки.16. Кевін.17. На Лускунчика.18. Умка.19. Ожеледиця.20. Вишня.

pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку