Олімпіада "Олімпіада 4 клас"

Про матеріал
Завдання розробленні для учнів 4 класів. Олімпіаду можна проводити з учнями для підведення підсумків або ж під час проведення тижня початкової школи.
Перегляд файлу

                         ОЛІМПІАДНІ ЗАВДАННЯ 4 КЛАС

Listening - по 2 бали.
Hello! My name is Peter. I go shopping every day. I buy fruits and vegetables. I like oranges and tomatoes. At 11 o’clock I go home to have lunch. I have a pet. It’s a dog. It’s brown. It  name is Rover. After supper I like watching TV. My hobby is travelling. I like travelling with my family. We go to the Black Sea every summer. We swim, dive, sunbathe on the beach. We play different games there. We visit our friends in Yalta. In the evening we discuss different problems. But of all I like going to picnic. It is great.

1.True (T) or false (F)
1. This text is about school.
2. Boy’s name is Peter.
3. He likes going shopping.
4. He likes oranges and bananas.
5. He has a dog.
6. After supper he watches TV.
7. His hobby is dancing.
8. They go to the sea every summer.
9. They play chess there.
10. But best of all he likes skiing.

2.Choose right answers.
1. He … every day.
a). goes shopping                                            c). rides a bike
b). reads
2. He buys fruits and …
a). juice                                                             c). vegetable
b). cake                                                             d). sweets
3. At 11 o’clock he goes home …
a). to watch TV                                                c). to have lunch
b). to play games
4. After … he likes watching TV.
a). breakfast                                                     c). supper
b). dinner
5. His hobby is …
a). reading                                                         c). flowers
b). traveling
6. They go to … every summer.
a). the Black Sea                                                c). Egypt
b). the Azov Sea
7. They visit their … in Yalta.
a). parents                                                          c). relatives
b). friends
8. In the evening they discuss different …
a). books                                                             c). problems
b). films
9. But best of all he likes …
a). swimming                                                      c). going to picnic
b). diving                                                             d). watching TV
10. It is …
a). bad                                                                  c). good
b). funny                                                              d). great
Reading – по 6 балів.
I have many friends. We often spend our leisure time together. After school we play football, basketball, chess or draughts. We go for a walk in the park or in the forest. We gather mushrooms, berries and flowers. In the evening we often read books and watch TV together. On Sundays we usually go fishing, work in the garden, ski or skate. We don’t go to school on Saturdays and Sundays. My favourite subject is maths. I like doing sums.

1.True (T) or false (F).
1. This text is about winter. _______
2. After school we play football, basketball, chess or draughts. ________
3. We gather mushrooms, berries and fruits. __________
4. In the evening we often read books and watch TV together. _________
5. On Mondays we usually go fishing, work in the garden, ski or skate. _____
6. On Sunday we usually go fishing, work in the garden, ski or skate. ________
7. I like doing homework.________

2. Match.
We often spend our                                                Saturday and Sunday.
We go for a                                                               watch TV together.
We gather mushrooms,                                          berries and flowers.
On Sundays we usually                                           chess or draughts.
We don’t go to school on                                       leisure time together.
After school we play football                                go fishing.

3. Put these words in the correct order.
1. We/ together/ spend/ often/ time/ our/ leisure time.
2. We/ the/ for/a/ forest/walk/ in/ go/ park/ or/ in/ the.
3. We/ berries/ gather/and/ mushrooms/ flowers.
4. In/ often/ read/ the/ and/ watch/ evening/ books/ and/ TV/ together.
5. We/ school/ don’t/ Saturdays/ go/ to/ on/ and/ Sundays.
6. favourite/  My/ maths/ subject/ is.

Writing – по 30 балів.
Choose one of the topics for your composition. (письмово)
My favourite season.
My best friend.
My school.
My family.

Speaking – по 30 балів.
Choose one of the topics for your composition.
About yourself. My family. My hobby. My sport. My pet. Weather. Summer. Winter. Spring. Autumn. School life. After school. My friend. My home. My flat. My room. My toys. On a farm. In the zoo. New Year.

 

 

Кількість балів ________________
Прізвище учня (учениці)______________________________
Клас ___________________

 

 

docx
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку