ОСНОВНІ ЕТАПИ ФІЗИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Про матеріал
Експериментальні та теоретичні методи досліджень законів природи Що називають експериментом. Які основні етапи фізичних досліджень. Основні методи фізичних досліджень. З іменами яких учених пов’язують виникнення сучасних методів досліджень законів природи. Яким є вне- сок фізики в розвиток уявлень про Всесвіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСНОВНІ ЕТАПИ ФІЗИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Номер слайду 2

Фізичне дослідження - це цілеспрямоване отримання нових знань про фізичні тіла або явища. ФІЗИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

Номер слайду 3

Етап 1. Спостереження. Етап 2. Аналіз інформації, яку отриманов ході спостереження. Етап 3. Визначення чинників, які суттєво впливають на явище. Етап 4. Моделювання явища. Проведення розрахунків. Етап 5. Формулювання гіпотези (припущення), що пов’язана з досліджуваним явищем. Етап 6. Експеримент для перевірки гіпотези. Етап 7. Опрацювання результатів експерименту (проведення розрахунків у разі потреби). Етап 8. Формулювання висновків та отримання нових знань. ОСНОВНІ ЕТАПИ ФІЗИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Номер слайду 4

Фізичне дослідження • Спостереження • Експеримент • Методи фізичних досліджень

Номер слайду 5

СПОСТЕРЕЖЕННЯДослідник спостерігає за явищем, не втручаючись у його перебіг. Якщо результати спостереження повторюються дослідник робить висновки. Результат спостереження не завжди дає правильний результат.

Номер слайду 6

ЕКСПЕРИМЕНТЕксперимент (дослід, експериментальне дослідження) — це дослідження фізичного явища в умовах, що перебувають під контролем дослідника, яке супроводжується вимірюваннями.

Номер слайду 7

ЕКСПЕРИМЕНТУ скляну трубку №1 помістили шматок пінопласту, у №2 брусок деревини. Тіла почали падіння одночасно. Через опір повітря пінопласт падає повільніше. Коли із трубки викачали повітря, обидва тіла досягли дна трубки одночасно, бо відсутній опір повітря. №1 №2

Номер слайду 8

ОСНОВНІ МЕТОДИ ФІЗИЧНИХ ДОСЛІЛЖЕНЬ

Номер слайду 9

Виникнення цих методів пов’язують з іменами двох видатних фізиків: італійця Ґалілео Ґалілея англійця Ісаака Ньютона

Номер слайду 10

Фізика зробила великий внесок в розвиток уявлень про Всесвіт. Закон всесвітнього тяжіння дав змогу розрахувати орбіти планет Сонячної системи. Ці дані перевірено за допомогою телескопів і підтверджено завдяки польотам супутників. Телескопи і супутники створені й працюють на основі фізичних законів. Теоретичний опис зоряних скупчень та їхніх складових ґрунтується на загальній теорії відносності, яку створив видатний ви фізик Альберт Ейнштейн

Номер слайду 11

Велике значення в дослідженні всесвіту це вивчення різних типів випромінювання, що надходить з космосу, дозволило дізнатися, як народжуються зорі, з чого вони складаються. Це стало можливим завдяки розвитку фізичних методів аналізу випромінювання.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
Розділ 1. Фізика як природнича наука
Додано
7 вересня
Переглядів
2879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку