Пам'ятка для батьків. Згода на використання фото дитини в школі.

Про матеріал
У школі повинно використовуватися загальне правило, за яким фотозйомка особи має здійснюватися за її згодою. А саме за згодою батьків.(стаття 307 цивільного кодексу України)
Перегляд файлу

Шановні батьки!

У ході освітнього процесу у закладі освіти  є необхідність проведення фото чи відеозйомки та    публікації фото,        відеоматеріалів         або творчих робіт Ваших дітей у мережі Інтернет та ЗМІ

Окремих норм, які регулюють питання зйомки та використання фото дітей, в українському законодавстві немає. Безперечно, кожен має право вільно збирати,  зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно,  письмово або в інший спосіб  на  свій вибір. Проте це право обмежене правом кожної особи на повагу до приватного життя. З цього випливає загальне правило, за яким здійснення фотозйомки особи має здійснюватися за її згодою (стаття 307 Цивільного кодексу України).

Винятком із загального правила, коли не потрібно отримувати згоду, є зйомка у публічних місцях:  «Згода особи на знімання її на фото, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру». Якщо ж для здійснення зйомки потрібно отримати згоду (не у публічному місці), тоді таку згоду за неповнолітню чи малолітню дитину дають батьки.

Ми плануємо публікувати такі матеріали лише з Вашого письмового дозволу.

 Дозвіл батьків:

Я, ________________________________________________________ надаю дозвіл проводити фото чи відеозйомку та публікацію фото, відеоматеріалів або творчих робіт мого/моєї сина/доньки __________________________________________________________

у     мережі    Інтернет    або     ЗМІ        педагогами     та     адміністрацією

Новотроїцького ліцею № 1 Новотроїцької селищної ради

Підпис батьків/опікунів: ______________________

 Дата:_________________

Цей дозвіл буде дійсним до тих пір, поки Ви не виявите бажання змінити цю форму і підписати новий дозвіл.

У разі виникнення проблем, пов'язаних з фото чи відеозйомкою та публікацією матеріалів в Інтернеті, Ви можете звернутися до класного керівника своєї дитини та/або адміністрації ліцею.


 

pdf
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку