Пам'ятка для учнів: "Безпечні літні канікули"

Про матеріал

Пам'ятка для учнів: "Безпечні літні канікули".

В пам'ятці розписано :

- правила безпечної поведінки на воді;

- правила дорожнього руху;

- вибухо небезпечні предмети;

- правила протипожежної безпеки;

- правила безпеки під час пандемії COVID-19.

Перегляд файлу

Пам'ятка для учнів

image
БЕЗПЕЧНІ ЛІТНІ КАНІКУЛИ

image


image
image

image


Літні канікули це:

imageможливість набратися нових сил; оздоровитися; відпочити;

image
час відвідати своїх рідних; позасмагати і поніжитись на сонечку;

покупатися в річці, на морі; погратися з друзями; допомогти батькам; під час прогулянки з друзями зробити літню фотосесію; влаштувати піжамну вечірку з друзями; зайнятися своїм хоббі: малювати, ліпити, читати книги, покататися на велосипеді, скейті, самокаті, роликах

Привила безпечної поведінки на воді:

image
imageimage Купатися можна тiльки в сонячну безвiтряну погоду при температурі повiтря не нижче 20—250С i води — не менш нiж 18—200С; image купатися дозволяється тiльки в спецiально вiдведених мiсцях; image забороняється заходити у воду глибше, нiж по пояс, людинi, яка не вмiє плавати; не запливайте за знаки огорожi акваторiї пляжу;  грубi iгри та пустощi у водi небезпечнi для життя;  не забруднюйте воду та берег; не подавайте хибних сигналiв тривоги;

Правила дорожнього руху:

image
imageходити тільки по правiй сторонi тротуару; дорогу переходити не поспiшаючи;  не можна переходити дорогу навскіс; переходячи дорогу слiд подивитися налiво, дiйшовши до середини зупинитися i подивитися направо; image якщо не встигли перейти вулицю i рух транспорту почався, слiд зупинитися на серединi вулицi i зачекати, поки рух припиниться; image якщо немає тротуарiв, слiд триматися лiвого боку дороги, тобто йти назустріч транспорту, що рухається.

Вибухонебезпечні предмети:

image
imageimageimage До виявлених вибухонебезпечних предметiв нi в якому разi не можна торкатись, перекладати, розряджати, зберiгати; image забороняється використовувати снаряди для розведення вогню; не можна збирати, здавати снаряди в металобрухт; виявивши вибухонебезпечнi предмети, необхiдно термiново повiдомити мiлiцiю, школу, вiйськкомат.

Правила протипожежної безпеки:

image Дотримуйтесь правил протипожежної безпеки в спекотну погоду

image гра з вогнем — одна з причин пожежi;  дотримуйтесь правил протипожежної безпеки під час відпочинку на природі.

Правила безпеки під час пандемії COVID-19:

image Дотримуватися особистої гігієни, як омога частіше мити руки з милом протягом 60 секунд. Користуватися антисептисептичними засобами в громадських місцях. image Користуватися засобами індивідуального захисту масками для обличча, гумовими рукавичками.

image Дотримуватися відстанні від співрозмовника 1-1.5 метри, не скупчуватися в громадському транспорті, дотримуватися правил користування парків та ігрових майдончиків.

image

image
Правила культури поведінки (правила в громадських місцях):

pdf
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
1281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку