Перший урок Україна в моєму серці

Про матеріал
Презентація на перший урок або виховна година "Україна в моєму серці" для учнів 5-11 класів.Присутній музичний супровід
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНА В МОЄМУ СЕРЦІ

Номер слайду 2

УКРАЇНА В МОЄМУ СЕРЦІ... Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, -Оці степи, це небо, ці ліси,Усе так гарно, чисто, незрадливо,Усе як є – дорога, явори,Усе моє, все зветься Україна.

Номер слайду 3

Як ви переживаєте ці важкі дні війни?Що ви знаєте про героїзм наших воїнів?Що ви робите для нашої Перемоги?

Номер слайду 4

Вічна пам'ять Героям України!Пам'ятайте Героїв , що пішли на небо, їм від нас нічого більше не треба. Свічечка воскова,Помоліться люди…Нехай Вічна Пам’ять всім героям буде!

Номер слайду 5

Патріотами не народжуються – ними стають. Коли ти любиш рідну країну і готовий заради неї на все – ти справжній патріот. Це не потребує гучних слів чи обіцянок – просто одна справа на благо держави. І в 2014 та 2022 року довели, що ми мужня і непокірна нація. Весь світ побачив, що наша сила в єдності, в боротьбі. Патріотизм – це не любов до ідеї, це любов до вітчизни.

Номер слайду 6

Чи знаєш ти свою Україну?Державна мова України? Найбільша річка на території України Які гори є на території України? Основний закон України? Найголовніший майдан нашої країни? Що святкують українці 28 червня? Коли святкують День Незалежності України? Кого називають Кобзарем країни? Столиця України ?Основні кольори нашого прапору? Назвіть державні символи України. (Українська)(Дніпро)(Кримські, Карпати)(Конституція)(Майдан Незалежності)(День Конституції)(24 серпня)(Т. Г. Шевченко) (Київ)(Синій і жовтий)(Герб, Гімн, Прапор України)

Номер слайду 7

Мова – душа народу. Наша мова – українська. А ще її називають і чарівною, ісолов’їною, милозвучною, і калиновою.. Тому, не дивно, щосьогодні ми шануємо і нашу рідну українську мову... Не цурайтесь мови, люди,Не цурайтесь роду. Як зачахне рідне слово —Не буде народу.

Номер слайду 8

«Народ скаже – як зав’яже»Без верби і калини За рідний край Кожному мила Рідна земля і в жмені Кожному птаху своє Людина без Вітчизни - нема України.життя віддай.своя сторона.мила.гніздо миле.як соловей без пісні.

Номер слайду 9

Зараз український народ згуртувався наче одна родина. Україна стала одним домом для усіх українців. Багато наших громадян втратили власні домівки і їх прихистили в інших містах і селах не лише України, а й усього світу. Але всі, хто вимушено покинув власну Батьківщину, мріють повернутися на рідну землю і відбудовувати зруйноване ворогом, будувати нову процвітаючу країну, зміцнюватидержаву. Тому українці почали ще більше цінувати державні символи.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

А чим чи ким ще окрім Державних символів славиться наша ненька?

Номер слайду 12

ВІДОМІ УКРАЇНЦІ

Номер слайду 13

НАЙСИЛЬНІШІ УКРАЇНЦІІВАН ПІДДУБНИЙВАСИЛЬ ВІРАСТЮКВІТАЛІЙ ТА ВОЛОДИМИР КЛИЧКО

Номер слайду 14

ВИДАТНІ СПОРТСМЕНИСЕРГІЙ БУБКАЛІЛІЯ ПОДКОПАЄВААНДРІЙ ШЕВЧЕНКО

Номер слайду 15

Славетні українці. Ярослав Мудрий37 років залишався Великим князем. У цей період Київська Русь перебувала на вершині могутності. Саме завдяки йому в Києві будувалися школи, було укладено перший літопис, засновану першу на Русі бібліотеку.

Номер слайду 16

Славетні українці. Богдан Хмельницький. Відомий український політичний і державний діяч, полководець, гетьман України, засновник Української козацької держави

Номер слайду 17

Славетні українці. Катерина Білокур. Відома українська художниця-самоук. Жодного дня не вчилася в школі, не мала вчителів малювання, але її картини з квітами відомі на весь світ.

Номер слайду 18

Славетні українці. Олег Антонов. Ще навчаючись в школі, захопився авіабудуванням. Після закінчення інституту працював головним конструктором на заводі, що випускав планери. Створив єдиний у світі літак, який знаходиться в серійному виробництві понад 50 років. Його ім'я дало назву всім українським літакам.

Номер слайду 19

Славетні українці Валерій Лобановський. Він спочатку виступав як футболіст, але спортивних висот досягнув як тренер. Під його керівництвом команда «Динамо» 8 разів ставала чемпіоном. Цього тренера Андрій Шевченко називав своїм батьком і вчителем.

Номер слайду 20

Славетні Українці Леся Українка. Роки життя: 25 лютого 1871 – 19 липня 1913 (Лариса Петрівна Косач) Народилася в м. Новоград – Волинському. Леся Українеа - українська письменниця, перекладач,культурний діяч. Навчалася під керівництвом приватних учителів; знала більше 10 іноземних мов, європейські і слов’янські мови (російську, польську, болгарську та ін.), а також давньогрецьку, латинську, що свідчило про її високий інтелектуальний рівень. Перший вірш “Надія” написала у 8 років.

Номер слайду 21

Славетні Українці Тарас Шевченко Роки життя: 9 березня 1814 – 10 березня 1861 Народився в с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії (нині Черкаська область). Український поет, письменник, художник. Був сином селян – кріпаків.7 травня 1838р. викуплений з кріпацтва. Поховано в м. Каневі на Чернечій горі. Найбільш відома збірка творів “Кобзар”.

Номер слайду 22

Назвіть і ви в. Идатних Українців сьогодення

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Гра «ПРО що думають учні і їх батьки Під час навчального року?»

Номер слайду 25

Ви сьогодні живете в Україні, маєте змогу навчатися на рідній мові, ви пишаєтесь рідним краєм та своєю Батьківщиною. З кожним роком наша держава стає міцнішою, з’являються нові досягнення в науці, культурі, спорті і т.д. Уявіть собі, що на вашому місці будуть сидіти інші учні. Про що б ви хотіли їм сказати? Пропоную вам скласти невеличкі побажання

Номер слайду 26

Любіть Україну, як сонце, любіть,як вітер, і трави, і води…В годину щасливу і в радості мить,любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,і мову її солов'їну. В. Сосюра

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Спиця Світлана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 серпня 2023
Переглядів
973
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку