Первоцвіти у Червоній книзі України

Про матеріал
Презентація містить точну інформацію поєднану з ілюстрованим матеріалом. Кожен слайд має анімаційні переходи. Досить яскравий і приємний дизайн. Презентація має хороше наповнення, підходить як для унів початкової школи так і середньої. Можна використовувати на уроках вивчення так і повторення вивченого матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Первоцвіти у Червоній книзі України

Номер слайду 2

Назви слайдів. Білоцвіт весняний4 Підсніжник звичайний1 Проліска дволиста2 Шафран Гейфелів (крокус)3 Сон розкритий (сон-трава)5

Номер слайду 3

Підсніжник звичайний. Багаторічна цибулинна рослина. Зростає у листяних лісах і чагарниках в Карпатах та західних лісостепових районах. Цвіте у березні-квітні (навіть у лютому, якщо тепла зима). Дуже цінний, препарати, виготовлені із цибулини підсніжника, використовуються при лікуванні невритів, радикулітів, тощо. Занесений до Червоної книги України у 2009 році.

Номер слайду 4

Проліска дволиста. Декоративна, медоносна і лікарська рослина. Має сечогінні, відкашлюванні, а у великих дозах блювотні й проносні властивості. Росте у листяних і мішаних лісах, по чагарниках, у лісостепових районах та на Поліссі. Цвіте у березні-квітні. Визнана такою, що потребує дбайливого використання та охорони.

Номер слайду 5

Шафран Гейфелів (крокус)Багаторічна декоративна культура. Зростає у горах Карпат, іноді зустрічається на Прикарпатті та заході Поділля. Цвітіння часто настає, коли ще на галявинах лежить сніг. Занесена до Червоної книги України у статусі "Неоцінена".

Номер слайду 6

Білоцвіт весняний. Багаторічна декоративна рослина. Поширена на Закарпатті, частково – в Карпатах та Львівській області. Цвіте ранньою весною. Вважається рідкісним видом флори України, внесена до Червоної книги.

Номер слайду 7

Сон розкритий (сон-трава)Багаторічна декоративна та лікарська рослина. Росте у лісах, зустрічається на Поділлі та у східних районах України. Цвіте у квітні-травні. Занесена до Червоної книги.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Природознавство, Розробки уроків
НУШ
Додано
15 березня 2020
Переглядів
663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку