Дослідницький проект з природознавства "Рослини в моєму довкіллі"

Про матеріал

Дослідницький проект з природознавства для учнів 2 класу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Велика Валентина Адамівна

Номер слайду 2

Царство рослин Сторінками Червоної книги Рослини – символи та обереги Зелена аптека Рослини у творчості українських письменників РОСЛИНИ

Номер слайду 3

Дізнатися про розмаїття рослин рідного краю. Ознайомитись з творчістю українських письменників, які в своїх творах відтворювали природу рідного краю. Познайомитись з використанням лікарських рослин в медицині. Ознайомитись з рослинами – символами, рослинами – оберегами нашої країни.

Номер слайду 4

1 група “Ботаніки” 2 група “Читайлики” 3 група “Фармацевти” 4 група “Народознавці” 5 група “Екологи”

Номер слайду 5

Дізнатися до якої природи належать рослини. ( розповідь) На які групи поділяються рослини? За якими ознаками? (фотоматеріал) Чим особливі дерева, кущі і трави?

Номер слайду 6

Знайти і зачитати легенди, прислів’я та приказки в яких зустрічаються назви рослин. Продекламувати напам’ять вірші українських письменників з описом природи. Намалювати малюнки до поданих віршів. (виставка малюнків)

Номер слайду 7

Зробити фотовиставку “Лікарські рослини нашого краю” ( фотоматеріал) Чому ці рослини називаються “лікарськими”? Розповісти про використання найпопулярніших в вашій родині лікарських рослин. ( розповідь)

Номер слайду 8

Дізнатися, які є рослини – символи України і їхнє значення. Намалювати малюнки рослин, які є символами та оберегами нашого краю Презентувати вишивки української державної символіки з елементами народних символів.

Номер слайду 9

Скласти пам’ятку “Будь природі другом!” ( письмово) Посадити рослину в парку школи. Створити альбом, чи слайд – шоу “Рослини Кіровоградщини, занесені до Червоної книги України”.

Номер слайду 10

Нагородження за кращу розповідь – “Кращий декламатор проекту”. Нагородження за фоторепортаж – “Кращий фотограф класу”. Нагородження за кращий малюнок – “ Творча особистість”.

Номер слайду 11

За творчість; За достовірність інформації; За виразність мовлення; За винахідливість; За практичну роботу.

Номер слайду 12

“Червона книга України”. Н.М.Бібік, Н.С.Коваль “Я і Україна” підручник для 2 класу Київ “ФОРУМ” 2002 “Дванадцять місяців” Народний календар. Київ “Україна” 1995 “Казка за казкою” Харків 2006 Т.Г.Шевченко “Кобзар” Ю.Тарабукин “По секрету всему свету” Сборник рекомендаций народной медицины. Донецк 2006

Номер слайду 13

Всі ви добре працювали, Всі старалися, трудились. Вірші, казочки складали, Лікувать нас умудрились. Навіть фото і альбоми Принесли ви на урок. Ви найкращі учні школи Піднімаєте рекорд. Ми дізналися багато, Про рослини, види їх. І активно та завзято Подорож здійснили в світ. І пораду вам маленьку На кінець хочу сказати. Пізнавайте землю-неньку Щоб було, що розказати….

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шаповалова Наталя Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 січня 2018
Переглядів
6384
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку