Пезентація на тему: " Моделі. Типи моделей" 5 клас

Про матеріал
Презентація на тему: "Моделі. Типи моделей" 5 клас Презнтація призначена для вчителів інформатики, для використання на урок інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моделі. Типи моделей Вчитель інформатики. Жежуленко Людмила

Номер слайду 2

Модель. Модель (лат.modulus - міра) – зразок, примірник чого-небудь, взірець. Модель об'єкта — це новий об'єкт, який має властивості дано-го об'єкта, суттєві для певного дослідження. Процес створення та дослідження моделей називається моделюванням.

Номер слайду 3

Приклади моделей

Номер слайду 4

Класифікація моделей

Номер слайду 5

Інформаційна модельІнформаційна модель — це модель об’єкта  (явища, процесу), подана у вигляді його опису.Інформаційну модель об’єкта використовують замість оригіналу в ході його дослідження, коли зберігається інформація про деякі важливі для цього дослідження типові риси.

Номер слайду 6

словесні — усні та письмові описи;графічні — малюнки, креслення, піктограми, карти тощо;структурні — таблиці, графіки, діаграми, схеми тощо;математичні — формули, рівняння, нерівності, функції тощо;спеціальні — хімічні формули, нотні записи, записи шахових партій та інші.Інформаційні моделі, у свою чергу, розподіляють за формою подання на:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Матеріальна модель. Матеріальна модель — це модель об’єкта, подана у вигляді його предметної копії. Матеріальні моделі відтворюють фізичні, геометричні та інші властивості або дії об’єктів моделювання (іграшки, глобус, модель молекули, макет літака, будинка тощо).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку