Підготовчі та заключні роботи при виконанні стрижки.Правила нанесення засобів для стайлінгу при виконанні укладки.

Про матеріал

Матеріал для проведення уроку виробничого навчання з професіі перукар перший курс

Перегляд файлу

Урок  виробничого навчання

 

 

Тема уроку:Підготовчі та заключні роботи при виконанні стрижки.Правила нанесення засобів для стайлінгу при виконанні укладки.

ПІДГОТОВЧІ РОБОТИ ПЕРЕД СТРИЖКОЮ ВОЛОССЯ

  • - привести в порядок робоче місце: протерти туалетний столик і крісло, прибрати використану білизну, підмести волосся і вимити раковину.
  • - приготувати інструменти і пристосування для стрижки волосся (ножниці: прямі і філірувальні, гребінець-планка, затискачі, бритва, пульвилізатор);
  • - помити голову клієнту;
  • - запросити клієнта в крісло;
  • - одягнути одноразовий комірець;
  • - укрити клієнта пеньюаром;

Схеми послідовного виконання перукарських робіт

Схематичне виконання сучасної чоловічої стрижки;

Опис технологічного процесу перукарських робіт.

Опис технологічного процесу сучасного чоловічого стрижки:

  • 1. Стрижку починають машинкою з висотою ножа 3 мм, рухаючись від крайової лінії росту волосся вгору з виведенням машинки до верху.
  • 2. Волосся тім'яної та верхньопотилочної зони, стрижуть способом «на пальцях» . Плавний перехід від стрижки машинкою до стрижки ножицями здійснюють тушування.
  • 3. Машинкою висотою ножа 1мм укорочування  волосся вздовж лінії окантовки скронь, за вушними раковинами зістригають або збривають пушкове волосся на шиї . Волосся на скронях і за вушними раковинами виконують окантування бритвою.
  • 4. Чубчик окантовують  прямими ножицями за бажаною формою і довжиною.

 

 

 

C:\Users\Luda-PC\Desktop\1.jpg

Засоби для стайлінгу

 

C:\Users\Luda-PC\Desktop\11.jpg

 

Доглянутий вигляд і стильна зачіска – це не тільки про жінок. Сьогодні ми розглянемо продукти для стайлінгу, які користуються популярністю серед чоловіків.

ГЕЛЬ ДЛЯ ВОЛОССЯ

Мабуть, найвідоміший чоловічий стайлінг-продукт. Напевно, у багатьох представників сильної статі знайомство зі стайлінгом починалося саме з гелю. Цей продукт може забезпечити сильний глянсовий блиск і ефект мокрого волосся. Ступінь фіксації гелю варіюється від легкого до екстрасильного, але без сумніву він добре зафіксує Вашу зачіску, надаючи волоссю форму, яка буде залишатися незмінною весь день. Гель ідеально підійде для використання на короткому волоссі, особливо для створення стилів з гострими пасмами. Змивається досить легко, в чому його плюс, але саме через це використовувати гель у дощову погоду не рекомендується.

 

https://solo.ua/upload/medialibrary/000/content_img.png

 Цей продукт завдяки своєму ефекту гнучкої фіксації моделює зачіску та підкреслює її форму, надаючи волоссю гарний блиск і об'єм, а також запобігає виникненню сухості.

 

https://solo.ua/upload/medialibrary/8f6/content_img.png

 Гель сильної фіксації , який рекомендований для моделювання жорстких укладок на короткому волоссі, а також ідеально підходить для створення вечірніх зачісок.

Надати волоссю додатковий об'єм і більш природний вигляд Вам допоможуть інші засоби для укладання.

 

ВІСК ДЛЯ ВОЛОССЯ

Основна перевага цього продукту в тому, що він дає можливість створювати різні стилі: від «скуйовджених» укладок до більш складних структурованих. За допомогою воску Ви отримуєте об'єм і текстуру без обтяження волосся. Ще плюс воску в тому, що з його допомогою можна добре зафіксувати зачіску, зберігши при цьому природний вигляд волосся. У порівнянні з гелями, які фіксують волосся в одному положенні, воски більш гнучкі і м'які, завдяки чому пасма залишаються рухливими, а стайлінг можна змінювати протягом дня. Віск підійде не тільки для прямого, але і для злегка кучерявого волосся, а також для волосся різної довжини. Але найефективніше він працює на волоссі короткої і середньої довжини. Як правило, воски мають середній або сильний ступінь фіксації. На ринку представлені воски, які дають глянцевий фініш, і воски, які забезпечують матовий вигляд. Спосіб застосування воску досить простий: спершу Ви розігріваєте в руках невелику кількість продукту, а потім наносите на сухе волосся, надаючи йому бажану форму. Змити віск з волосся можна за допомогою шампуню.

https://solo.ua/upload/medialibrary/da1/content_img.png

Любителям цього засобу для укладання ми можемо запропонувати формуючий Віск для стайлінгу сильної фіксації з матовим ефектом.

 

ПОМАДА ДЛЯ ВОЛОССЯ

Якщо Ви хочете гладку, акуратну і блискучу укладку, яка буде триматися весь день, тоді помада – це те, що Вам потрібно. Цей продукт ідеальний для зачісок в стилях помпадур, дак-тейл («качиний хвіст»), слік-бек (зачіс назад), для укладок, розділених на проділ, а також для створення пригладжених зачісок. Неспроста цей стайлінг-продукт був таким затребуваним у середині минулого століття в епоху рок-н-ролу. Однак величезна перевага помади в тому, що її можна використовувати і для створення «скуйовджених» стильних укладок, які зараз особливо популярні. На відміну від гелів помади не підсушують волосся, не роблять його жорстким і не тверднуть на волоссі. Ви можете змінювати стиль в будь-який момент протягом дня. Помада – продукт, який відмінно підходить для укладання щільного або кучерявого волосся. Вона надасть додатковий об'єм зачісці і забезпечить фіксацію від середньої до сильної. Помади асоціюються з сильним блиском, але на сучасному ринку вже представлені помади, які дають матовий фініш.

https://solo.ua/upload/medialibrary/bf3/content_img.png

Ми можемо запропонувати Вам спробувати Помада для стайлінгу екстрасильної фіксації  для бездоганного зовнішнього вигляду, який можна розчісувати і змінювати протягом дня.

ПАСТА ДЛЯ ВОЛОССЯ

Вважається найбільш універсальним засобом для укладання, так як може бути використана для створення практично будь-якого стилю на волоссі різної довжини. Дозволяє досить швидко і легко надати волоссю скуйовджений вигляд або ж створити гладку акуратну укладку. За допомогою пасти можна виділити окремі пасма і надати структуру волоссю. Паста зазвичай дає від середнього до дуже сильного ступеня фіксації, забезпечуючи при цьому рухливу укладку і зберігаючи природний вигляд волосся. З пастою у Вас завжди є можливість для рестайлінгу. За консистенцією паста чимось нагадує крем зі щільною текстурою. Наноситься вона просто і дуже добре розподіляється по волоссю без ефекту склеювання і обтяження. Пасти зазвичай на водній основі, тому змиваються вони теж без проблем. Здебільшого цей стайлінг-продукт надає волоссю матовий фініш, прибираючи жирний блиск. Наносити пасту можна як на сухе, так і на вологе волосся.

Серед наших клієнтів особливою популярністю користуються наступні продукти:

https://solo.ua/upload/medialibrary/f45/content_img.png

Матова паста для волосся сильної фіксації Beard Club - моделює, контролює і фіксує зачіску, надаючи особливий матовий ефект. Ідеально підходить для створення зухвалих образів з ефектом "скуйовдженого волосся".

 

https://solo.ua/upload/medialibrary/0da/content_img.png

Паста-гумка для моделювання волосся  - моделює зачіску і надає їй форму, має ефект пам'яті. Проста у використанні, ідеально підходить для створення гнучких зачісок з гарним блиском.

 

https://solo.ua/upload/medialibrary/8ca/content_img.png

Паста натуральної фіксації з матовим ефектом  - дуже добре підходить для повсякденних зачісок як на короткому, так і на довгому волоссі. Забезпечує пластичну фіксацію.

ГЛИНА ДЛЯ УКЛАДАННЯ

Ідеальний продукт для створення природних повсякденних зачісок, як злегка скуйовджених, так і акуратних текстурних стилів. Відрізняється глина від інших стайлінг-продуктів тим, що забезпечує волоссю виключний матовий фініш. Дозволяє створювати об'єм без обтяження, дає довготривалу, але при цьому пластичну фіксацію. Волосся зберігає свій природний вигляд. У складі цього продукту натуральна глина, а також різні мінерали і вітаміни, які живлять і зволожують волосся. Завдяки своїм властивостям абсорбувати забруднення і себум глина відмінно підійде для укладання жирного волосся. Глина існує в двох видах: тверда та у вигляді спрею. Перша досить щільна по консистенції, нагадує пластилін, тому перед нанесенням її необхідно розтерти між долонь.

https://solo.ua/upload/medialibrary/489/content_img.png

Ми можемо порекомендувати Матова глина для текстури  - надає текстуру, забезпечуючи сильну фіксацію Вашій зачісці на цілий день. Не залишає липких слідів і легко змивається.

 

https://solo.ua/upload/medialibrary/d7e/content_img.png

Глину-спрей для текстури  - завдяки аерозольному розпиленню засіб розподіляється більш рівномірно, створюючи текстуру, об’єм і рухливу фіксацію без зайвого блиску, склеювання і ефекту мокрого волосся. Підходить для будь-якого типу волосся. Має ефект пам'яті.



Відео:
https://www.youtube.com/watch?v=jQzejK-E6GA

https://www.youtube.com/watch?v=xcDBhcoyRwU&t=10s
https://youtu.be/Vhttps://youtu.be/VyfXmu4ciHIyfXmu4ciHIhttps:/ https://www.youtube.com/watch?v=VyfXmu4ciHI/youtu.be/VyfXmu4ciHI

docx
Пов’язані теми
Додано
5 липня 2023
Переглядів
758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку