План виховної роботи з учнями 4 класу

Про матеріал

Структура плану виховної роботи

1.Аналіз виховної роботи за минулий рік.

2.Цілі та завдання виховної діяльності.

3.Психолого-педагогічна характеристика класу.

4.Основні напрями діяльності та справи класного колективу.

5.Індивідуальна робота з учнями .

6.Робота з батьками та її результативність. Організація роботи батьківського комітету.

7.Вивчення стану та ефективності виховного процесу у класі.

8.Тематика бесід з попередження дитячого травматизму.

9.Додатки.

Перегляд файлу

План виховної роботи на 2016-2017 н. р. 

 

 

                                                                                                                                                                                                       «Затверджено»

Заступник директора                                                                                                                                          Директор ___________ В.В.Опанасенко

___________ М.Н. Івоса                                                                                                                                  

«____»________________2016 р.                                                                                                                                       «____»______________2016 р.

 «___» ________________ 2017 р.                                                                                                                                     «  ___» ______________ 2017 р.                                                                                                                                   

.                                                                                                                                                                                            

kolokol02  ПЛАН

виховної  роботи

з учнями  4 класу

Максимівської  загальноосвітньої

школи І-ІІ ступенів

                         на  2016– 2017 н .р.

 

 

                                  Класний керівник

    Сова Надія Володимирівна

сентябрь

Структура плану виховної роботи

  1. Аналіз виховної роботи за минулий рік.
  2. Цілі та завдання виховної діяльності.
  3. Психолого-педагогічна характеристика класу.
  4. Основні напрями діяльності та справи класного колективу.
  5. Індивідуальна робота з учнями .
  6. Робота з батьками та її результативність. Організація роботи батьківського комітету.
  7. Вивчення стану та ефективності виховного процесу у класі.
  8. Тематика бесід з попередження дитячого травматизму.
  9. Додатки.

 

 

razapp050

  В 2015-2016  навчальному році у визначенні змісту роботи у класі керувалась Конституцією України,  Конвенцією ООН про права дитини, законом України про освіту.

  Свою діяльність здійснювали відповідно до основних завдань загальноосвітньої середньої школи, спрямованих на: виховання громадянина України; формування особистості учня; його наукового світогляду, розвитку його здібностей і обдарувань; виховання любові до праці, почуття дбайливого господаря своєї школи, бережливого ставлення до шкільного і класного майна; формування засад здорового способу життя; виховання любові до природи, вироблення навиків екологічної культури; виховання поваги до вчителів, старших, батьків; формування згуртованого та працездатного учнівського колективу.

            У виховній роботі використовували різноманітні за формою та змістом заходи: години спілкування, класні збори, анкети думок, відверті розмови, конкурси, рольові ігри, художні галереї, трудові десанти виставки-конкурси, усні журнали, вікторини, ігрові програми, інтелектуальні ігри.

             Виховна робота у класі проводилась за основними орієнтирами виховання: ціннісне ставлення особистості до себе («Не залежить доброта від зросту»,  «Я хочу бути схожим на …»), ціннісне ставлення  особистості до сім΄ї, родини, людей («До дружби треба дорости », «Мати – берегиня роду»), ціннісне ставлення особистості до праці («Хочеш їсти калачі – не сиди на печі», «Чи відома тобі ціна хвилини? »), ціннісне ставлення  особистості до природи («Краса моєї Землі », трудовий десант «Чисті околиці»), ціннісне ставлення  особистості до культури і мистецтва («Чарівне слово поезії»), 

ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави («Одна – єдина в цілім світі…», «Символи моєї  держави»). 

            Велике значення у формуванні учнів, їхніх морально-естетичних поглядів, наукових здібностей, громадянської освіти і національного та патріотичного виховання має акція "Живи, книго!", флеш-моб « Червоні маки », « Рушник єднання» , в районному конкурсі-виставці «наш пошук і творчість – тобі, Україно»  ( ІІ місце) .Учні брали активну участь у інтерактивних конкурсах « Колосок», «Соняшник», «Геліантус», « Грінвіч», знавців української мови імені П.Яцика.  Усі заходи були спрямовані на формування згуртованого та працездатного колективу. Всі учні класу приймали активну участь у загальношкільних заходах, концертах, ярмарках, лінійках, благодійних акціях. Але у виховній роботі є ще недоліки, над якими необхідно працювати у 2016-2017 навчальному році, а саме:  зміцнювати трудову дисципліну на уроках, поведінку під час перерв; добиватись сумлінного виконання учнями своїх доручень;обиватись доброзичливих, товариських стосунків між учнями класу.

05

 

ЦІЛІ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: 

Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо.

Важливим чинником національно-патріотичного виховання є феномен Майдану – промовистого свідчення жертовності заради безумовного дотримання прав людини та поваги до людської гідності, відстоювання загальнонаціональних інтересів відмовою учасників від особистого заради досягнення спільної мети; багатомовністю, полірелігійністю. Зміст виховних заходів має позиціонувати Майдан як форму небаченого дотепер у світовій історії мирного колективного протесту українців у відповідь на порушення базових прав людини і громадянина з боку недемократичного політичного режиму в країні.

Актуальним є організація збирання та поширення інформації про героїчні вчинки українських військовослужбовців, бійців добровольчих батальйонів у ході російсько-української війни, волонтерів та інших громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.

Героїчні й водночас драматичні й навіть трагічні події останнього часу спонукають до оновлення експозицій шкільних музеїв, заповідників та кімнат бойової слави, зокрема щодо інформації про учасників АТО та волонтерів з даної території; необхідно взяти шефство над родинами учасників ATO, які цього потребують. В цілому важливим є формування засобами змісту навчальних предметів якостей особистості, що характеризуються ціннісним ставленням до суспільства, держави, самої себе та інших, природи, праці, мистецтва.

 

З огляду на це необхідно  :

  • виокремити як один з найголовніших напрямів виховної роботи, національно-патріотичне виховання – справу, що за своїм значенням є стратегічним завданням. Не менш важливим є повсякденне виховання поваги до Конституції держави, законодавства, державних символів - Герба, Прапора, Гімну.
  • виховувати в учнівської молоді національну самосвідомість, налаштованість на осмислення моральних та культурних цінностей, історії, систему вчинків, які мотивуються любов'ю, вірою, волею, усвідомленням відповідальності.
  • системно здійснювати виховання в учнів громадянської позиції; вивчення та популяризацію історії українського козацтва, збереження і пропаганду історико-культурної спадщини українського народу; поліпшення військово-патріотичного виховання молоді, формування готовності до захисту Вітчизни.
  • важливим аспектом формування національно самосвідомої особистості є виховання поваги та любові до державної мови. Володіння українською мовою та послуговування  нею повинно стати пріоритетними у виховній роботі з дітьми. Мовне середовище повинно впливати на формування учня-громадянина, патріота України.
  • формувати моральні якості особистості, культуру поведінки, виховувати бережливе ставлення до природи, розвивати мотивацію до праці.
  • формування у школярів української громадянської ідентичності шляхом вивчення історії держави, її національних і культурних традицій, поваги до Законів України, усвідомлення морально-правових норм та загальнолюдських цінностей суспільства;
  • становлення громадянина-патріота , що  молодших школярів передбачає формування основних моральних цінностей – людяності, гідності, справедливості, толерантності, відповідальності, що визначають ставлення до людей і сприяють єдності країни, стабільності, миру і злагоді в Україні;
  • продовжити роботу з моделювання та побудови виховної системи класу, спрямованої на розвиток і розкриття індивідуальності дитини, що вміє жити в класному колективі і будувати зі своїми однокласниками відносини взаємодопомоги та взаємоповаги, шанобливо ставитися до життя і до всього живого, як прояву життя.

Завдання  виховної  діяльності

 

  • формування особистих рис громадян України, національної свідомості
  • ознайомлення учнів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України; історією створення Державного Прапора, Гімну, Гербу України;
  • розвиток у школярів почуття гордості за Україну, її історію та видатних людей, які зробили вагомий внесок у розвиток світової та європейської спільноти;
  • сприяння усвідомленню школярами спільних цінностей української нації: державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності й демократичних засад державного устрою;
  • виховання шанобливого ставлення до державної символіки, культурного та історичного минулого України;
  • усвідомлення духовної єдності населення всіх регіонів України, спільності культурної спадщини та майбутнього своєї держави;
  • формування правової культури, правосвідомості учнів, їх поваги до Конституції України, Законів України, усвідомлення своїх прав, свобод та обов’язків;
  • формування готовності служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни;
  • формування активної життєвої позиції школярів, їх громадянського самовизначення, прагнення до самореалізації в Україні;
  • розвиток комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, формування толерантності та терпимості до різних поглядів та переконань;
  • усвідомлення школярами таких цінностей, як цінність людського життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності і безпеки;
  • виховання людяності, гідності, справедливості, толерантності, відповідальності – основних моральних цінностей, що визначають ставлення до людей і сприяють єдності країни, стабільності, миру і злагоді в Україні;
  • мотивування учнів до усвідомленої поведінки на основі розуміння та прийняття ними морально-правових регуляторів життя суспільства і держави;
  • формування негативного ставлення до проявів дискримінації, жорстокості та насильства, засудження військової агресії.
  • виховання духовної культури особистості;
  • формування високої мовної культури, оволодіння українською мовою;
  • виховувати в дітей ціннісне сприйняття себе і навколишньої соціальної та природної дійсності ;
  • прищеплювати учням любов до навчання, створювати умови для засвоєння навчальних програм i розвитку творчих здiбностей ;
  • вивчити особистісні  якості учнів, як складаються відносини в класному колективі;
  • сприяти формуванню класного колективу і створенню в ньому морально і емоційно-сприятливого середовища для розвитку першокласників;
  • Організація колективу, формування культури поведінки на уроках та в позаурочний час, закріплення основ загальнолюдської культури поведінки.
  • Прищеплювати учням любов до навчання, створювати умови для засвоєння навчальних програм і розвитку творчих здібностей.
  • Виховувати загальнолюдські моральні якості: людяність, доброту, чесність, правдивість, ввічливість, повагу до людей, любов до праці.
  • Надавати кваліфіковану допомогу батькам у питаннях виховання в дітях кращих людських якостей та подолання негативних звичок і рис характеру.
  • Виховувати творчі здібності, підтримувати ініціативні, організаторські здібності та естетичні нахили в дітей.
  • Виховувати любов до України, свого народу, сімї, друзів. Бережливе ставлення до свого здоровя та здоровя оточуючих.
  • пiдтримувати позитивний мiкроклiмат в колективi та групах, на уроках i в позаурочному спiлкуваннi;
  • вчити узгоджуватися свої інтереси з інтересами та ціннісними настановами членів класної спільноти ;
  • виховувати турботливе ставлення одне до одного, до батьків , учителів, молодших від себе та людей похилого віку; формувати найкращi моральнi якостi;
  • надавати квалiфiковану допомогу батькам у питаннях виховання в дiтях кращих людських якостей i подолання негативних звичок i рис характеру;
  • прищеплювати учням загальноприйнятi етичнi норми в поведiнцi та спiлкуваннi;
  • створювати умови для розвитку самосвідомості учнів, відповідальності  за власні вчинки ;
  • виховувати творчi здiбностi, пiдтримувати iнiцiативнi, органiзаторськi здiбностi та естетичнi нахили в дiтей.
  • організовувати заходи з метою загартування організму й збереження здоров’я; проводити бесіди про подолання шкідливих звичок;
  • під час навчально-виховного процесу забезпечити учням комфортність у класі й школі ;
  • проводити індивідуальну роботу з учнями;
  • сприяти виявленню здібностей учнів;
  • особливу увагу у І семестрі звернути на неповні сім’ї, й надавати    батькам усіляку допомогу у вихованні дітей ;
  • залучити дітей до участі в спортивних секціях, танцювальних студіях, гуртках технічної творчості;

 

Очікувані результати

  • Учні будуть рости  громадянами України, патріотами своєї країни, готові самовіддано будувати її як суверенну, незалежну державу, здатні виявляти національну гідність, знати свої обов’язки і права.
  • Поглиблене і систематизоване розуміння дітьми моральних норм і правил поведінки в школі, суспільстві.
  • Виховання  позитивних рис характеру: старанність, організованість, обов’язковість, співпереживання, шанобливе ставлення до старших, чесність, доброту, щирість, дисциплінованість
  • Учні навчаться турбуватися про своє здоров’я, вивчать  правила особистої гігієни

 

 

 У  класi навчається  11 учнiв, з них: 6 дiвчаток i 5 хлопчикiв. Клас вiкової норми з групою iнтелектуальних дiтей.

Показники успiшностi у класi такi:

• учнiв з високим рiвнем навчальних досягнень – 6 учнів

• учнiв iз достатнiм рiвнем навчальних досягнень- 3 учнів

• учнiв iз середнiм рiвнем навчальних досягнень -  1 учень

• учнiв iз початковим рiвнем навчальних досягнень

Бiльшiсть дiтей має високий навчальний потенцiал i хорошi здiбностi до навчання. 90 % учнiв класу навчаються iз задоволенням i тiльки один має  початковий рiвень навчальних досягнень. Труднощi пiд час вивчення окремих предметiв мають ------

Дисциплiна на уроках добра . Учні завжди виконують завдання вчителя, а на уроках  мають все необхідне  — ручки, зошита тощо.

Колектив класу дiяльний, живий, енергiйний. Стосунки мiж учнями класу загалом дружнi й доброзичливi. Учнi класу досить згуртованi. Явного лідера в класі ще немає, але учні проявляють вже активність у підготовці заходів, виконанні доручень.  У класі переважають пізнавальні цінності У багатьох добре розвинене почуття вiдповiдальностi. Особливу увагу потрiбно звернути на мовлення учнiв.

 До основних проблем відносяться рівні розвитку моторики, зорово-моторної і просторової координації, деякі діти мають вади мовлення (    ) .

 Більшість дітей багато читають додаткової літератури, із задоволенням беруть участь у конкурсах та проведенні позакласних занять, свят. _______відвідує танцювальну студію  «Віват»  в м. Тернополі.

Сім’я одного учня є  членами релігійної організації Свідків Єгови .

Між учнями триває формування згуртованості, взаємодопомоги; формуються ціннісно-орієнтаційні уподобання, почуття колективізму. Серед дітей проглядається бажання бути лідерами у класі, проте наявні угрупування , які сформовані за переважно за місцями проживання. У спілкуванні з учителями учні проявляють стриманість, тактовність, порядність. Більшість дітей мають холеричний темперамент, проте є й флегматики. Виховання дітей у сім'ї та школі впливає на характер дітей. Щодо психологічних якостей, то у дітей переважає довільна увага, процеси пам'яті, а саме запам'ятовування та відтворення, відбувається швидко, слаба пам'ять у хлопців. Відстають від норми у них увага та мислення. Учні вимогливі до себе, готові прийти на допомогу одне одному, відповідально ставляться до навчання і до виконання громадських доручень. У цілому діти вчаться бути чуйними одне до одного і за складних ситуацій кожен із них знаходить підтримку в однокласників.

Бiльшiсть дiтей у класi з повних сiмей, де обоє батькiв виховують дитину; проте є сiм’ї, де вихованням дитини займається тiльки мати , є діти з багатодітних сімей.

         Батьки дітей класу активні, відгукуються на прохання вчителя. Поради сприймають позитивно. Батьківський комітет намагається створити сприятливі умови для життя дітей в соціумі: надає допомогу у підготовці заходів.

Велика увага зараз у виховній роботі приділяю культурі спілкування в колективі, правилам поведінки на уроці і перервах, вмінню слухати і приймати чужу думку.

 

 

 

 

 

 

 

Індивідуальна робота з учнями 4  класу

у І семестрі  2016 - 2017 н.р.

№ з/п

Місяць

Зміст роботи

1.

Вересень

І тиждень

(01.09-09.09)

ІІ тиждень

(12.09 – 16.09)

ІІІ тиждень

(19.09-23.09)

ІV тиждень

(26.09- 30.09)

Спостереження за поведінкою учнів . Індивідуальні поради батькам.

 

Гра-практичне заняття «Складаємо шкільний портфель».

 

Вивчення   статуту школи та правил  поведінки.

 

Індивідуальні бесіди з дітьми про порядок організації роботи та відпочинку вдома.

 

 

 

 

 

 

Проаналізувати,чи вміють учні  слухати один одного, виконувати доручення (спостереження,анкета тощо).

 

Індивідуальні бесіди з учнями про дотримання ними правил особистої гігієни.

 

Бесіда  « Культура

поведінки в громадських місцях».

 

Бесіда « Розкажи про себе».

 

Індивідуальні бесіди з черговими по класу.

 

Вибрати актив класу. Розподілити обов’язки

 

 

 

 

 

 

 

Корекція  поведінки учнів .

 

 

Аналіз зайнятості учнів групи ризику.

 

Анкетування

« Моє ім’я»

 

 Класні збори.

2.

Жовтень

І тиждень

(03.10-07.10)

ІІ тиждень

(10.10 – 13.10)

ІІІ тиждень

(17.10- 21.10)

ІV тиждень

(24.10-28.10)

Індивідуальна розмова

 «Якості культурної людини»

 

Аналіз зайнятості учнів у позаурочний час. Запис їх у гуртки, бібліотеку

 

Аналіз виконання доручень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обговорення з неорганізованими учнями «Як встигнути все? »

 

Бесіда « Як би я вчинив ?..»

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

 

 Індивідуальні бесіди, опитування дітей « Як ти допомагаєш мамі й татові?», « Твої домашні обов’язки»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перевірити стан портфелів у окремих учнів

 

 Індивідуальні бесіди з дітьми за результатами навчання у вересні – жовтні.

 

Тест « Незавершені речення».

 

Класні збори.

3.

Листопад

І тиждень

(07.11 - 11.11)

ІІ тиждень

(14.11 – 18.11)

ІІІ тиждень

(12.11 – 25.11 )

ІV тиждень

(28.11 – 02.12)

Ділова гра: «Розкажи про друга»- корекція поведінки окремих учнів із товаришами в класі.

 

Індивідуальні бесіди з учнями про проведені канікули.

 

Індивідуальні бесіди про навчання з учнями, які виявляють ознаки дезадаптації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корекція  поведінки учнів .

 

Індивідуальні бесіди

« Як ти бережеш хліб?»

 

Бесіди з окремими учнями про виконання ними доручень, обов’язків чергового.

 

 

Корекція пізнавальних інтересів третьокласників.

 

Гра/ланцюжок висловлювань «Доброта це…»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренінг з дітьми з заниженою самооцінкою.

 

Анкета « Я вважаю, що я здатний… Я знаю, що я можу…»

 

Класні збори.

4.

Грудень

І тиждень

(05.12 – 09.12 )

ІІ тиждень

(12.12 – 16.12 )

ІІІ тиждень

(19.12 – 23.12 )

ІV тиждень

(26.12 – 29.12 )

Інтерв’ю з учнями «Що значить бути милосердним?»

 

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

 

Індивідуальні бесіди з учнями про результати навчання за І семестр.

 

 

Співбесіда з учнями « Що для мене комп’ютер?»

 

 Бесіда  « Коли я виросту       я …»

 

Корекція пізнавальних інтересів .

 

Класні збори.

 

Підготовка до новорічних свят. Розподіл видів діяльності.

 

Бесіди-поради « Як привітати рідних та друзів з Новим Роком, Днем Святого Миколая» .

 

Індивідуальні бесіди по дотримання режиму дня. 

 

Консультація для учнів,щодо відпочинку на зимових канікулах.

 

Проаналізувати роботу учнівського колективу  протягом семестру.

 

Анкета  « Мій характер» .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Індивідуальна робота з учнями 4  класу

у ІІ семестрі  2016 -2017 н.р.

№ з/п

Місяць

Зміст роботи

5.

Січень

І тиждень

 

ІІ тиждень

(11.01 – 13.01 )

ІІІ тиждень

(16.01 – 20.01 )

ІV тиждень

(23.01 – 27.01 )

 

Зимові канікули

( 31.12-10.01)

 

 

 

 

Бесіда « Мої зимові канікули » Повторення   статуту школи та правил  поведінки.

 

Індивідуальні бесіди з учнями про дотримання ними правил особистої гігієни.

 

 

 

 

Бесіда «Я на вулиці ».

 

Індивідуальні бесіди з дітьми про порядок організації роботи та відпочинку вдома.

 

Корекція поведінки окремих  учнів на перерві

 

 

Організація рейду активу класу з перевірки стану підручників

 

 

Анкетування

«  Чи задоволений ти собою ? »

 

Індивідуальні бесіди з черговими по класу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Лютий

І тиждень

(30.01 – 03.02 )

ІІ тиждень

(06.02 – 10.02 )

ІІІ тиждень

( 20.02 – 24.02 )

ІV тиждень

(27.02 – 03.03 )

 

Індивідуальна розмова «Як організувати свій день ?  »

 

Вибрати актив класу. Розподілити обов’язки.

 

Нагадати учням про бережливе ставлення до хліба.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обговорення з неорганізованими учнями «Як встигнути все? »

 

Бесіда « Хай живе

 ввічливість !»

 

Активізувати  роботу  ігровиків.

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

 

 Індивідуальні бесіди, опитування дітей « Я боюсь коли…»

 

Морально-етична бесіда «Будь великодушним

 і добрим. У  великодушності — справжня краса людини»

Перевірити стан портфелів у окремих учнів

 

 Аналіз виконання доручень.

 

Індивідуальні бесіди з дітьми про результати навчання

 

 

Тест « Мої почуття й емоції ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

Березень

І тиждень

(06.03 – 10.03 )

ІІ тиждень

(13.03 – 17.03 )

ІІІ тиждень

(20.03 – 24.03 )

 

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

 

Підготовка до 8 березня. Приготування привітань та сувенірів для матусь.

 

Бесіди-поради « Як привітати рідних зі святом » .

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

 

 Бесіда  « Я хочу бути схожим на …»

 

Корекція пізнавальних інтересів  учнів.

 

Інтерв’ю з учнями «Як я розумію слово

  « дружба» ?

 

Консультація для учнів,щодо відпочинку на весняних канікулах.

Дотримання правил з БЖД учнів.

 

Індивідуальні бесіди з учнями про результати навчання за  третю чверть.

 

Тест « Моя мрія».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

Квітень

І тиждень

( 03.04 – 07.04 )

ІІ тиждень

( 10.04 – 14.04 )

ІІІ тиждень

( 18.04 – 21.04 )

ІV тиждень

(24.04 – 28 .04 )

Відверта розмова  «Бережи свій час і час інших ».

 

Індивідуальні бесіди з учнями про проведені канікули.

 

Індивідуальні бесіди про навчання з учнями, які виявляють ознаки дезадаптації.

 

 

 

 

 

 

 

 

Корекція  поведінки учнів .

 

Тренінг «Скажімо один одному добрі слова ».

 

 

Виставка кращих учнівських

зошитів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корекція пізнавальних інтересів  учнів.

 

Гра/ланцюжок висловлювань «Світ моїх захоплень »

 

Морально-етична бесіда «Людина народжується для того, щоб залишити по собі слід вічний»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренінг з дітьми з заниженою самооцінкою.

 

Урок  мужності  зі  слабкими  хлопчиками.

 

 

Проаналізувати роботу учнівського колективу  протягом тижня.

 

Співбесіда з учнями,що потребують корекції поведінки.

9.

Травень

І тиждень

( 03.05 – 05.05 )

ІІ тиждень

( 08.05 – 12.05 )

ІІІ тиждень

(15.05 – 19.05 )

ІV тиждень

(22.05 – 26.05 )

 

Гра-естафета висловлювань «Подвиг –це…»

 

 

Індивідуальні бесіди з учнями про результати навчання за ІІсеместр.

 

Обговорення з учнями їх участі у справах классу.

 

Корекція пізнавальних інтересів  учнів.

Обмін  думками  «Як  зробити  життя  класу  цікавішим»

 

Відверта  розмова «Чому  я  не  люблю  читати?»

Залучити  малочитаючих учнів  до відвідування бібліотеки

 

Конкурс  «Мій  зовнішній  вигляд»

 

Індивідуальні бесіди по дотримання режиму дня. 

 

Обмін думками «Толерантність-основа міжособистісного  спілкування»

 

Профілактична  бесіда  з  учнями  що  порушують  поведінку.

 

Організація рейду активу класу з перевірки стану підручників

 

 

 

Консультація для учнів,щодо відпочинку на літніх канікулах.

Обмін думками «Який відпочинок найкращий?»

 

Проаналізувати роботу учнівського колективу  протягом

ІІ  семестру.

 

Анкета  «  Мої друзі » .

 

Нагородження  найактивніших  учнів. Підбиття  підсумків  за  рік

 

 

 

 

 

 

 

 

348


Індивідуальна робота з учнями,

які потребують особливої педагогічної уваги

№ з/п

Дата

Прізвище, ім’я учня

Форма та зміст роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План роботи батьківського комітету на 2016-2017 н.р. 

Вересень

  • Розподіл обов’язків між членами батьківського комітету.
  • Навчання членів БК: права та обов’язки.
  • Обговорення плану роботи БК.
  • Обговорення плану виховної роботи з учнями на І семестр.
  • Робота по закупівлі для класу необхідних посібників, зошитів, шкільного приладдя .
  • Підготовка класного приміщення до навчального року.
  •  

Жовтень

  • Участь у підготовці та проведенні Дня вчителя.
  • Обладнання класного куточка, допомога у поточному ремонті меблів.
  • Підготовка класу до роботи в осінньо-зимовий період.
  • Робота БК з дітьми пільгових категорій.
  •  

Листопад

  • Участь БК у роботі з неблагополучними сім’ями.
  • Участь БК у роботі з учнями схильними до правопорушень.
  • Організація святкування зимових свят.
  • Організація дозвілля під час зимових канікул.
  •  

Грудень

  • Обговорення плану роботи на ІІ семестр.
  • Підведення підсумків співпраці батьків та вчителів у вихованні та навчані учнів за 1 семестр.
  • Робота БК по підготовці подарунків до Новорічних свят.
  • Поточний ремонт меблів під час канікул.
  •  

 

Січень

  • Про організацію екскурсій за допомогою батьків на ІІ семестр.
  • Організація рейдів відвідування неблагополучних сімей вдома.
  • Залучення батьківського комітету класу до засідання ради школи.
  •  

Лютий

  • Робота БК з організації родинних свят у класі.
  • Організація рейду батьківського активу у сім’ї учнів класу з метою вивчення умов життя і навчання дітей з неповних сімей, неблагополучних та малозабезпечених сімей.
  • Взяти участь в оформленні стенда  « Гордість нашого класу» .
  •  

Березень

  • Підготовка до святкування 8 Березня.
  • Організація дозвілля під час весняних канікул.
  • Участь в весняній толоці та акції « Милосердя та доброта».
  •  

Квітень

  • Робота з весняного впорядкування шкільного подвір’я та прилеглих територій.
  • Організація святкування Дня Перемоги та Дня Матері.

 

Травень

  • Організація ремонту класів.
  • Робота по підготовці та організації  свята  Останнього дзвоника.
  • Робота групи батьків щодо організації екскурсій учнів .
  • Звіт батьківського комітету про роботу за рік.
  •  

 

Робота з батьками  4 класу

у І семестрі  2016-2017 н.р. 

№ з/п

Напрями

діяльності

Форми роботи

Термін проведення

Примітка

1.

Вивчення

родин

1.

Поновлення банка даних про сім’ю та сімейне виховання, анкетування батьків – вивчення рівня освіти батьків, проблем родини тощо.

Ознайомлення з документами дітей, оформлення особових справ дітей.

 

Серпень

 

 

2.

Анкетування батьків « Вплив родинної атмосфери на успішність дитини».

 

Жовтень

 

3.

Анкетування « Моє життя в родині»

 

Грудень

 

2.

Педагогічна

 просвіта

батьків

1.

Батьківські збори:

  1. Організаційні збори. Наші діти – четвертокласники
    1. Ознайомлення із останніми документами, наказами МОН України щодо організації  навчально-виховного процесу у  2016-2017 н.р.; структурою навчального року.
    2. Ознайомлення батьків з вимогами до школи у зв’язку з оновленням навчальних програм початкової школи , переліком необхідних підручників та зошитів у 4 класі.
    3. Ознайомлення батьків з новими критеріями оцінювання учнів початкової школи.
    4. Правила для батьків. Режим дня учня .

 

  1. Батькам про увагу і уважність .
    1. Значення уваги для результативності навчальної діяльності.

 ( лекція для батьків).

          2.2  Прийоми розвитку уваги дитини вдома.

  1. Підсумки результатів роботи за перші два місяці навчання.

 

  1. Виховання відповідальності у дітей. Залучення дитини до участі в сімейних справах.
    1.   Значення сім’ї у вихованні дітей.( лекція для батьків)
    2.  Підведення підсумків І семестру.
    3. Організація відпочинку учнів на зимових канікулах.

 

 

 

01.09.

2016 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

28.10.

2016 р.

 

 

 

 

29.12.

2016 р.

 

2.

Батьківський всеобуч:

Формування характеру дитини.  Вплив сім’ї. Слово виховує.

 

Спільні інтереси дорослих і дітей у сім’ї. Телевихователі .

 

 

 

4 тижд. жовтня

 

4 тижд. грудня

 

 

 

 

3.

Індивідуальні консультації для батьків за темами :

  • Темперамент молодшого школяра.
  • Дитячі страхи. Як їм запобігти?
  • Гіперактивна дитина. Як бути? Що робити?
  • Як заохочувати дитину.

Протягом року

 

3.

Індивідуальна робота з батьками

1.

Індивідуальні бесіди з батьками з метою вивчення індивідуальних особливостей психо-фізичного розвитку третьокласників , соціально-побутових умов та психологічного клімату в сім’ях.

 

 

Вересень

 

2.

Індивідуальні бесіди з батьками, поради  за  результатами  навчання учнів .

Протягом  семестру

 

3.

Індивідуальні бесіди з батьками  учнів, які  пропускають багато навчальних занять.

Протягом  семестру

 

4.

Індивідуальні бесіди з батьками   про зовнішній вигляд учнів, дотримання  Правил для учнів .

Протягом  семестру

 

5.

Індивідуальні доручення

Протягом  семестру

 

6.

Відвідування родин 

Протягом семестру

 

7.

Обговорення питання стану організації підвозу дітей .

Серпень

 

4.

Інформування батьків про хід і результати навчання, виховання і розвитку учнів

1.

Направлення батькам листів-характеристик,записок-повідомлень,подяк та інше.

Протягом семестру

 

5.

Педагогічне керівництво діяльністю батьківського комітету

1.

Вибори до батьківського комітету на 2016-2017 н.р.

Вересень

 

2.

Допомога у плануванні та організації діяльності  батьківського комітету

Протягом семестру

 

6.

Забезпечення участі

 батьків в життєдіяльності класу

1.

 

 

 

 

Надання допомоги в організації та проведенні :

Свята першого дзвоника і Першого уроку « За синєє небо, за жовте колосся, боротися треба, щоб краще жилося!».

Акції « Живи, книго !»

Уроків мужності.

Фотогалерея «Сім’я у відпустці»

Майстерня святого Миколая. Виготовлення подарунків сюрпризів.

Новорічні свята. Новорічний ранок.

 

Вересень

Жовтень

Листопад

Грудень

Грудень

 

 

2.

Участь у виховних заходах :

Перший урок «Це наше і це твоє »

Виховна години до Дня  Героя.

Підготовка до Першого Причастя

Галерея кімнатних рослин.

 

01.09

 

Листопад Протягом року

 

3.

Залучення батьків :

до утеплення вікон

до озеленення класної кімнати

до ремонтних робіт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За необхідністю

 

 

Робота з батьками  4 класу

у ІІ семестрі  2015 -2016 н.р. 

№ з/п

Напрями

діяльності

Форми роботи

Термін проведення

Примітка

1.

Вивчення

родин

1.

 Оновлення і поповнення банка даних про сім’ю та сімейне виховання, анкетування батьків – вивчення рівня освіти батьків, проблем родини тощо.

Ознайомлення з документами дітей,що надійшли протягом семестру,  оформлення особових справ дітей.

 

Протягом семестру

 

2.

Анкетування « Протидія батьків впливу негативного середовища на формування у дитини негативних звичок» .

Січень

 

3.

Анкетування «Життя вашої дитини в родині »

Квітень

 

2.

Педагогічна

 просвіта

батьків

1.

Батьківські збори:

  1. Агресивні діти : причини і наслідки.

1.1. Причини дитячої агресії.

  •      1.2 Батьківська влада, її види та шляхи впливу на дитину.
  •      1.3 Шляхи подолання дитячої агресивності. Рекомендації з подолання дитячої агресії.
  •     1.4 Підсумки результатів роботи за січень – березень
  •     1.5. Обговорення організаційних питань, що стосуються життя класу
  •  
  1. Підсумкові збори за рік.  Проблеми вільного часу і організація літнього відпочинку дітей. « Перегортаючи сторінки»
    1.           Підведення підсумків  навчання учнів протягом ІІ семестру.

2.2  Організація відпочинку учнів на  літніх канікулах канікулах. Правила безпеки життєдіяльності учнів на канікулах.

2.3 Організація навчальних екскурсій з учнями класу. Залучення до цієї роботи батьківський комітет.

          2.4   Проведення ремонту класної кімнати.        

 

 

07.03

2017 р.

 

 

 

 

 

 

 

26.05

2017 р.

 

2.

Батьківський всеобуч:

  1. Слово виховує.
  2. Ігри та розваги для розвитку уваги.

3 тиж.

лютого

2 тиж.

квітня

 

3.

Індивідуальна робота з батьками

1.

Індивідуальні бесіди з батьками з метою вивчення індивідуальних особливостей психофізичного розвитку  другоклаників, соціально-побутових умов та психологічного клімату в сім’ях.

Протягом семестру

 

2.

Індивідуальні бесіди з батьками, поради  за  результатами  навчання учнів .

Протягом семестру

 

3.

Індивідуальні бесіди з батьками  учнів, які  пропускають багато навчальних занять.

Протягом семестру

 

4.

Індивідуальні бесіди з батьками   про зовнішній вигляд учнів, дотримання  Правил для учнів .

Протягом семестру

 

5.

Індивідуальні доручення

Протягом семестру

 

6.

Індивідуальні консультації для батьків за темами :

  • Дитина не хоче вчитись. Як їй допомогти?
  • Погана пам'ять у дитини. Як її розвинути?
  • Єдина дитина в родині. Шляхи подолання труднощів у вихованні.
  • Покарання дітей. Якими їм бути?
  • Тривожність дітей. До чого вона може призвести?
  • Сором'язлива дитина. Проблеми сором'язливості та шляхи її подолання.
  • Брутальність і нерозуміння в родині.
  • Талановита дитина в родині.
  • Приятелі дітей - друзі чи вороги?

Протягом семестру

 

7.

Відвідування родин 

Протягом семестру

 

8.

Обговорення питання стану організації підвозу дітей до щколи .

Протягом семестру

 

4.

Інформування батьків про хід і результати навчання, виховання і розвитку учнів

1.

Направлення батькам листів-характеристик,записок-повідомлень,подяк та інш.

Протягом семестру

 

5.

Педагогічне керівництво діяльністю батьківського комітету

1.

Звіт батьківського комітету  за проведену роботу  протягом ІІ семестру  2016-2017 н.р.

Травень

 

2.

Допомога у плануванні та організації діяльності  батьківського комітету у ІІ семестрі .

Протягом семестру

 

6.

Забезпечення участі

 батьків в життєдіяльно-

сті класу

1.

 

 

 

 

Надання допомоги в організації та проведенні :

Шевченківського тижня .

Свята  Матері.

Класної години « Великдень – земне причастя богом».

Привітанні ветеранів з днем Перемоги .

Свята останнього дзвінка.

 

Березень Березень

Квітень

Травень

Травень

 

2.

Залучення батьків :

до озеленення класної кімнати

до ремонтних робіт

Протягом семестру

червень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


docx
Додано
16 липня 2018
Переглядів
9717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку