Новини

30 знакових книжок Незалежності: долучайтеся до голосування

15 вересня розпочався масштабний онлайн-проєкт, присвячений видатним літературним творам і виданням, що побачили світ із 1991 по 2021 роки – «30 знакових книжок Нашої Незалежності». Які видання вплинули на формування і розвиток нашої країни та її громадян? Долучитися до голосування та висловити власну думку можна до 15 жовтня.

З 15 вересня до 15 жовтня на сайті проєкту «30 знакових книжок Нашої Незалежності» можна проголосувати за книжку, що викликала суспільний резонанс, висвітлила важливі історичні події, повернула забутих персоналій, сприяла створенню національної ідентичності і становленню Незалежності України. Довгий список зі 100 видань було сформовано експертами книговидавничої галузі, літературознавцями, перекладачами, істориками літератури.

Із видань, що представлятимуть як художню, так і науково-популярну літературу, за підсумками отриманої ними кількості голосів буде сформовано фінальний список із 30 книжок. Результати всеукраїнського онлайн-голосування будуть оголошені наприкінці жовтня.

«Цим проєктом ми прагнемо нагадати про визначні книжки й про важливість читання як складової націєтворення. За тридцять років Незалежності українське книговидання зі справи пасіонаріїв перетворилося на цілком самостійну галузь. Наш проєкт ‒ це і можливість нагадати про тих, хто робив українську книжку видимою й самостійною, якісною й по-справжньому важливою. Сподіваємося, що якомога широка аудиторія українців долучиться до голосування, щоб разом ми обрали знакові книжки й оживили найвизначніші культурні надбання часів Незалежності».

                                                Директорка Українського інституту книги Олександра Коваль

Проголосувати за книжки, які, на вашу думку, мають увійти до списку, можна за посиланням.

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter