Новини

Сергій Шкарлет: діти повинні піти у школу

Існуж три сценарії розвитку подій у вересні ї до кожного МОН готується. Дистанційне навчання, змішана форма та навчання у кілька змін – усе залежатиме від епідеміологічної ситуації. Про це розповів в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю LB.ua.

Сергій Шкарлет зазначив, що його головним завданням на три наступні місяці є робота з усім, що стосується COVID-19, а саме – організація навчального процесу. Діти мають піти у школу.

«Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі».

                        в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Наразі МОН працює над запасними варіантами: 

  1. Змішана форма відвідування (частково офлайн, частково онлайн).
  2. Навчання у кілька змін.
  3. Дистанційне навчання.

При цьому зараз важливо напрацювати матеріали безпечних санітарних умов.

«Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша шкода, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство».

                           в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter