Новини

Сергій Шкарлет: МОН відкрите до діалогу з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій

Міністерство освіти і науки України підтримує необхідність діалогу між державою та релігійною спільнотою для подальшого вдосконалення державно-конфесійних відносин, зокрема у сфері освіти. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулася 11 лютого.

«Духовна сфера є об’єднувальною для всіх людей. МОН відкрите для всіх, хто несе в суспільство мораль та спрямовує свої зусилля на об’єднання України».

                                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Нагадаємо, що проєкт Типової освітньої програми для 5-9 класів ЗЗСО передбачає викладання Етики/Курсів морального спрямування. І це стосується всіх 5-9 класів українських шкіл. За що висловили окрему подяку представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

При цьому Сергій Шкарлет зазначив, що вибір конкретних модельних програм, за якими здійснюватиметься таке викладання, відповідно до законодавства, є прерогативою самих закладів загальної середньої освіти та батьків:

«Хочу підкреслити, що МОН не пропонує зробити обов’язковою "християнську етику". У проєкті Типової освітньої програми запропоновано дисципліну "Етика". Сам проєкт підготовлений на виконання Державного стандарту базової середньої освіти, який почне впроваджуватися з 2022 року як продовження реформи "Нова українська школа". Кожна школа на основі Типової освітньої програми зможе формувати різні варіанти викладання цього предмету. На моє переконання, як батька школярки, наші діти мають виховуватися в повазі одне до одного, володіти певними етичними нормами поведінки».

Також під час зустрічі сторони обговорили питання підготовки та підписання Угоди про співпрацю між МОН і ВРЦіРО.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter