Новини

Сергій Шкарлет про початок нового навчального року: безпека понад усе

Як розпочнеться навчальний рік 2022-2023, у якому форматі, хто ухвалюватиме рішення та що рекомендує з цього приводу МОН? Про це в етері національного телемарафону розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Він зауважив, що, безумовно, всі скучили за офлайн-навчанням, а соціалізація дуже важлива, але на першому місці все ж має бути і є безпека:

«В умовах воєнного часу ми впроваджуємо освітній процес у приміщеннях навчальних закладів за очною формою навчання виключно за погодженням з органами влади. Якщо є наявність небезпеки, то може бути дистанційний або змішаний формат навчання. Якщо в укритті не вистачає місця на всіх учасників освітнього процесу, є рекомендації щодо розділення навчання на кілька змін».

Також є рекомендації щодо організації змішаного навчання: тобто деякі дисципліни вивчатимуться онлайн, а деякі – офлайн. 

Окремо міністр наголосив на важливості розробки паспорта безпеки кожного закладу. Необхідно створити план евакуації, визначити розрахунковий час заходу до бомбосховища, продумати рух до укриття, створити відповідні покажчики.

А батькі школярів мають розуміти, в яких безпекових умовах вчитиметься їхня дитина. До того ж батьки учнів зможуть обирати, як саме навчатися.

«Якщо батьки побоюються очного навчання, вони можуть вибрати будь-яку форму навчання для своєї дитини: дистанційну, індивідуальну чи екстернат. Ми з розумінням ставимося до кожного українця, особливо до батьків та наших маленьких українців».

                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

У більшості шкіл укриттями є звичайні підвальні приміщення. Тому ДСНС, відповідні місцеві органи, підрозділи цивільного захисту на місцях та військові адміністрації спільно з МОН розробили стандарти, умови та вимоги щодо споруд цивільного захисту. В усіх регіонах країни працюватимуть спеціальні комісії, які мають надати висновки щодо готовності укриттів у закладах освіти до використання. На початку серпня вже буде точно відомо, у скількох школах України є укриття. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter