Новини

Сергій Шкарлет розповів, як навчатися та отримувати документи про освіту дітям, які зараз вчаться не за місцем постійного проживання

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет надав роз’яснення щодо деяких питань навчання та отримання документа про освіту для тих дітей, які зараз навчаються не за місцем постійного проживання. Про це він написав у своєму Telegram-каналі. 

«Перше! Кожна дитина має право здобувати освіту. Це право гарантоване Конституцією України. Друге! Усі діти, які навчаються зараз не у своїх рідних школах, а також за кордоном, отримають документ про завершення навчального року. І всі їхні оцінки будуть зараховані, де б дитина не навчалася зараз: у будь-якій іншій школі, яка здійснює очне, змішане чи дистанційне навчання або екстернат. Це може бути будь-який заклад загальної середньої освіти, зокрема й приватні заклади освіти».

                                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Виданий ними документ про освіту рівнозначний документу про освіту, який видає будь-який державний або комунальний заклад загальної середньої освіти. Очільник МОН також звернув увагу на те, що частина приватних шкіл зробила навчання безкоштовним. Також він нагадав, що у країні функціонує національна електронна платформа «Всеукраїнська школа онлайн», де можна знайти уроки для учнів 5-11 класів.

«Хочу звернутися до всіх батьків і учнів нашої країни! Я знаю і розумію, що ви відчуваєте зараз. Знаю, як важко кожному із вас було тікати від війни і покидати свої домівки. Знаю, що відчувають батьки, у яких розривається серце за своїх дітей, бо ж я сам батько. Знаю, що відчуває кожна дитина, у якої забрали спокійне дитинство і позбавили права спілкування з однолітками та спокійного навчання. Саме тому Міністерство освіти і науки України завжди на зв’язку! Ми готові допомагати й підтримувати кожного, кому необхідна наша підтримка».

                                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter