Новини

Сергій Шкарлет розповів, як відбуватиметься оплата праці педпрацівників на тимчасово окупованих територіях

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що освітяни на тимчасово захоплених територій отримуватимуть зарплату. Про це повідомляє МОН.

«Вимушений простій сплачується в розмірі двох третин від заробітної плати, а у сфері освіти ми маємо Галузеву угоду між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілка працівників освіти і науки на 2021-2025 роки, згідно з якою керівники установ і закладів освіти повинні забезпечити виплату середньомісячної заробітної плати працівникам».

                             Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Щодо оплати простою, що відбувається не з вини працівників, то вона має здійснюватися в розмірі середньої заробітної плати. Здійснення оплати праці доручено органам управління у сфері освіти місцевих органів виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

«Проведення виплат заробітної плати може здійснюватися, якщо на окупованій території відбувається освітній процес за українськими стандартами та є можливість виїхати на підконтрольну українській владі територію для здійснення казначейських процедур».

                             Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН наголосив, що освітяни які перейдуть на освітній процес за російськими стандартами, будуть розцінені як колаборанти та нестимуть кримінальну відповідальність. Сергій Шкарлет розповів, що 15 директорів шкіл уже звільнилися, адже не бажають працювати на окупантів. Цим директорам у будь-якому випадку буде виплачена заробітна плата, вони будуть поновлені на роботі після встановлення української влади на цих територіях.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter