Новини

Сергій Шкарлет: Сьогодні у більшості областей відновлено освітній процес

Сьогодні, 14 березня 2022 року, в більшості областей України було відновлено освітній процес. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Так, за інформацією департаментів освіти і науки військових адміністрацій, навчання розпочалось у 13 областях країни. Форми освітнього процесу залежать насамперед від ситуації в кожному окремо взятому регіоні та територіальній громаді. Також вони обов’язково погоджені з військовою адміністрацією. 

Також очільник МОН зазначив, що у 8 областях частково у громадах освітній процес розпочався, а частково продовжено канікули. У 4 областях, де безпекова ситуація не дозволяє, навчання призупинено.

До того ж освітяни та учні можуть використовувати національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн» (тут розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів). Платформа доступна постійно, зокрема й за межами України. Також МОН та Google Україна створили Всеукраїнський онлайн-розклад.

Ще одна хороша новина: сьогодні стартував освітній проєкт «Навчання без меж» – створений Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики, українськими телеканалами ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та «Суспільне», а також платформами онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet. tv. 

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються у регіонах, де є проблема недостатньо якісного зв'язку та доступу до інтернету.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter