Новини

В Україні буде створено мережу освітніх хабів

Зараз велика кількість українських учнів і їхніх батьків вимушено знаходяться в інших регіонах країни або навіть за її межами через війну, яку розпочала російська федерація проти України. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Наразі існує гостра потреба в забезпеченні психологічної та емоційної підтримки, профорієнтації, якісного освітнього процесу під час війни, а також швидкого навчання працездатної молоді та їхніх батьків актуальним професіям для того, щоб українці могли матеріально забезпечити себе та свої родини під час війни та після її завершення».

                                    Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Саме тому МОН разом із обласними військовими адміністраціями ініціює створення мережі освітніх хабів, головна мета яких – якісна та швидка організація освітнього процесу, а також побуту внутрішньо переміщених осіб.

Перший такий хаб створено у Хмельницькій області за підтримки обласної військової адміністрації, а до впровадження проєкту залучено найкращих фахівців області. Хаб знаходиться у приміщенні одного з найвідоміших технологічних коледжів України – Хмельницького політехнічного коледжу.

Цільовою аудиторією хабу є внутрішньо переміщені особи: учні загальноосвітніх і професійних (професійно-технічних) навчальних закладів, студенти ЗВО, а також батьки здобувачів освіти.

Очільник МОН також зазначив, що найближчим часом планується відкриття освітніх хабів не тільки в Україні, а й у країнах, де наразі перебуває велика кількість українських учнів і студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії.

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter