Безкоштовне навчання для педагогів.

Протягом 2023-2024 років в межах інтернет-конференцій та вебінарів «На Урок» ми понад 40 разів звертались до теми використання штучного інтелекту в освіті. Кожна із зустрічей була присвячена питанням практичного використання ШІ на всіх уроках та під час підготовки до них. Глобально ми розкрили такі теми:

  • міфи довкола штучного інтелекту
  • найпоширеніші шляхи застосування ШІ-інструментів
  • можливості генеративного типу ШІ для освіти
  • практика використання окремих інструментів
  • аналіз роботи з кренкретними серівсами на базі ШІ.

Штучний інтелект розвивається з неймовірною швидкістю, викликаючи захоплення та занепокоєння його можливостями. Зокрема причина в тому, що складно спрогнозувати темпи та масштами, а відповідно, і вплив ШІ у майбутньому на різні сфери життя людини. Ми глибоко переконані в тому, що ШІ вже сьогодні змінює освіту, тому так важливо розуміти, на що він здатен. Тож саме цій темі була присвячена дводенна Всеукраїнська інтернет-конференція «Використання штучного інтелекту в освіті», яка відбулась 08.03.-09.03.2024 року.

У цій статті ми підіб'ємо проміжні підсумки стосовно висвітлення теми штучного інтелекту в освіті України та світу, проаналізувавши вебінари та виступи. Доступ до запису кожного з них доступний для кожного безстроково. Рекомендуємо переглянути відео та завантажити презентації, які містять багато теоретичної та практичної інформації. 

Протягом 2023 року Освітній проєкт «На Урок» презентував педагогічній спільноті 2 потужні інструменти на базі штучного інтелекту, розроблені спеціально для вчителів України - Чат «На Урок» та Персональний помічник вчителя.

Генеративний штучний інтелект: базові поняття

Практика використання ШІ в роботі вчителів

Найпопулярнішим сервісом ШІ серед українських освітян та учнів став ChatGPT. На другому місці за рівнем впізнаваності серед обидвох аудиторій знаходяться інструменти ШІ від проєкту «На Урок» (результати дослідження МАН та Projector).

Створення інтерактивних завдань та візуалізація навчального контенту

Нагадаємо, що всі вебінари та виступи доступні до перегляду безстроково. Натискайте на посилання події та навчайтесь у будь-який зручний момент.

Окремо рекомендуємо звернути увагу на курс Світлани Зайцевої Педагогічні стратегії сучасного вчительства, в межах якого авторка з-поміж інших інструментів розглядає практичне використання ШІ-можливостей на сучасних уроках.

Ми і надалі звертатимемось до теми використання штучного інтелекту в сучасному освітньому процесі, оскільки ця технологія з нами назавжди, наші учні активно використовують її з розважальною метою. Ми ж, педагоги, можемо використовувати інноваційні технології вже сьогодні, оскільки вже сьогодні створюються інструменти, які допомагають вчителю вивести навчання на новий рівень, адже ШІ - це не конкурент вчителю, а його помічник.

Джерело зображення у статті - freepik.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter