Найважливіші тези з виступу Віктора Немченка.

Починаємо підсумки інтернет-конференції «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» та публікуємо основні тези виступу редактора та автора статей журналу освітнього проекту «На Урок», учителя історії – Віктора Немченка. Свою доповідь лектор присвятив надважливим темам: які є переваги та недоліки у використанні інтернет-ресурсів на уроках, які ключові компетентності формують інтернет-ресурси в учнів та як використовувати цифрові технології для організації продуктивної практичної роботи.

Лектор у своєму виступі зазначив, що використання інтернет-ресурсів особливо актуальне зараз, під час карантину у школах, коли діти змушені навчатися дистанційно. На щастя, учителі можуть скористатися сучасними сервісами, які здатні зробити заняття захоплюючими і цікавими навіть на відстані!

Чому поєднання інтернет-ресурсів та суспільствознавчих дисциплін – це добре?

  1. Учитель, використовуючи власні чи інтернет-заготовки, може візуалізувати навчальний матеріал. 
  2. Онлайн-ресурси чудово підходять для організації дистанційного навчання, або для швидкої перевірки отриманих учнями знань (наприклад, за допомогою онлайн-тестів).
  3. Інтернет-сервіси підвищують мотивацію школярів до навчання, оскільки відповідають їхнім інтересам (наприклад, дітей цікавлять ігри-стратегії на історичну тематику). 
  4. Учителі підвищують свій кваліфікаційний рівень, коли використовують нові методи та прийоми у навчанні.

Окрім того, лектор додав, що ігнорувати використання інтернет-ресурсів під час викладання дисциплін суспільствознавчого циклу не можна! Це пов'язано з тим, що сучасним дітям не підходить традиційна лекційна система: для того, щоб добре засвоїти матеріал, їм необхідна візуалізація почутого. Наприклад, учитель історії може використовувати схеми, зображення, карти, відеоматеріали, 3Д-моделі та реконструкції історичних пам'яток, стрічки часу, інтелект-карти, відцифровані документальні та публіцистичні матеріали тощо. 

Про ресурс «Google arts & culture»

  • Високоякісні зображення.
  • Google-переклад інферфейсу.
  • Сервіс дає можливість ранжувати дані за часом і алфавітом
  • Формулювання загального уявлення про світ та його історичний розвиток.
  • Містить відомості про історичні постаті та події.
  • Цікаві факти про місця із різних куточків світу.
  • Численні колекції.
  • Мистецькі напрями.
  • Віртуальні екскурсії у музеї, галереї тощо. 
  • Техніка.

Ви можете завантажити безкоштовний додаток із Play Market на свій смартфон і користуватися ним будь-де і у будь-який час!

Детальніше про використання інтернет-сервісів у навчанні та інші важливі моменти обговорення можна дізнатися безпосередньо з виступу:

Всеукраїнська інтернет-конференція «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» відбулася 14 березня. Це був день, насичений корисною інформацією, дієвими порадами та приємним спілкуванням. Щоб переконатись у цьому, перегляньте запис конференції на нашому YouTube-каналі та дізнайтеся, як організувати сучасне навчання на вищому рівні!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter