Новини

«Як це працює: телебачення»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Чи знали ви, що 5 листопада 1951 року відбулася перша професійна телетрансляція з Київського телецентру? Однак тоді телевізор був далеко не в кожній родині. Так, це зараз багато хто взагалі відмовляється від нього та не дивиться навіть новини, а колись про телевізор мріяли мільйони! А взагалі телебачення виникло і розвивалося як засіб зв'язку на замовлення військових і, зокрема, розвідки. І хто б міг подумати, на яку індустрію воно зрештою перетвориться!

А як воно працює? Насправді нам може лише здаватися, що ми все про це знаємо. Тож саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий цікавий і пізнавальний конкурс «Як це працює: телебачення».

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям зрозуміти, як влаштований світ телеіндустрії. Діти заглибляться в історію становлення телебачення та дізнаються безліч непересічних фактів про секрети телевиробництва. Завдяки участі в конкурсі школярі отримають відповіді на запитання:

  • коли в Києві стали з'являтися перші телевізори?
  • коли українське телебачення стало кольоровим?
  • чию коронацію вперше транслювали по телебаченню?
  • яку рекламу (та чому) показують по телебаченню?
  • що таке прайм-тайм?

І це ще далеко не все! Ми підготували для учнів цікаві та пізнавальні завдання, які допоможуть їм дізнатися більше про таку важливу сферу як телебачення. І хто знає, можливо, колись ваші школярі теж стануть телевізійниками!

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 26 грудня 2022 року до 26 січня 2023 року, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter