Новини

Якщо місцеві органи влади ухвалять рішення про роботу в офлайн-форматі, то вчителям потрібно буде повернутися на своє робоче місце

На жаль, враховуючи поточну ситуацію в країні, частина учасників освітнього процесу (як учні із батьками, так і вчителі) наразі перебувають за кордоном та поки що не планують повертатися. У минулому навчальному році педагоги, знаходячися в іншій країні, проводили заняття дистанційно. Але чи матимуть вони таку можливість тепер? Відповідь на це запитання в етері телемарафону дав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет:

«Якщо в регіоні місцеві органи влади ухвалять рішення про роботу в офлайн-форматі, то вчителі мусять повернутися на своє робоче місце. Педагоги з регіонів, де навчання буде визнано небезпечним, можуть викладати онлайн і отримувати за це зарплату». 

Також очільник МОН зазначив, що дистанційна робота для закладу освіти може бути запроваджена наказом власника або уповноваженого ним органу (укладати трудовий договір про дистанційну роботу в письмовий формі в цьому випадку не обов'язково). Якщо ж для такої роботи немає організаційних або технічних можливостей, то буде оголошено простій. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter