Позакласний захід. Гра "Поле Чудес"

Про матеріал

Розробка популярної словесної гри на тему "Тварини". : В ході виховного заходу забезпечити повторення та узагальнення знань про тварин.( групи, істотні ознаки, будова, живлення). Розширювати знання про поведінку тварин.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

Методична розробка виховного заходу

«Поле Чудес»,

Проведеного в 3 класі

Вчитель: Біюн Світлана Леонідівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема: Тварини

Мета: В ході виховного заходу забезпечити повторення та узагальнення знань про тварин.( групи, істотні ознаки, будова, живлення). Розширювати знання про поведінку тварин.

            Розвивати навички виконання правил гри. Сприяти розвитку мислення, пам`яті, уваги.

            Сприяти вихованню поваги до однокласників, любові до оточуючої природи.

Обладнання: барабан « Поле Чудес», картки з літерами, ілюстрації тварин, виставка енциклопедичної літератури про тварин.

 

 

Хід уроку

І. Організація класу

 - Шановна публіка, вітаю вас на грі «Поле Чудес»!

   Сьогодні у цій грі приймають участь ті діти, хто зробив кросворди. Щоб наша гра пройшла успішно, потрібно дотримуватися правил:

  1. Не підказувати, бо за підказки з вас буде братися штраф у розмірі 10 слушариків.
  2. Уважно слухати пояснення, запам`ятовувати нові факти, бо в рекламній паузі, ви будете мати можливість заробити слушарики за повторення повідомлених мною відомостей.

ІІ. Основна частина

  • Ітак, розпочинає нашу гру перша трійка гравців. Оплески учасникам.
  • Тема нашої гри-тварини. Крутіть барабан і слухайте завдання першого туру.( завдання зачитується не зразу,а поступово на протязі всього туру..Якщо слово відгадають раніше, то вчитель додатково оголошує підібрані факти.)

 

 

  І тур

- У цієї тварини «теплові очі», і не очі це зовсім, а дві ямки між носом і очами. Цей термолокатор відчуває найменші зміни температури. До того ж цей плазун-рекордсмен серед своїх родичів. Тварина може досягати 12,5 метрів і важити 200кг.Серед цих плазунів часто зустрічаються двоголові. Хоча живуть вони недовго. Адже обидві голови ведуть боротьбу за життя. Правій достаються шматки побільше, а шлунку ці суперечки нідочого. Тіло тварини покрите чешуйками, вона безнога. Тричі за рік плазун виростає зі своєї шкіри, і тому скидає її. Цей удав обвиває свою жертву тілом,ковтає її цілком.Після обіду змія не їсть 3-4 тижні. (АНАКОНДА)

  ІІ тур

  • наступне слово-назва тварина, тіло якої вкрите пір`ям. Цей птах ніколи не співає і не кричить, бо в нього відсутні голосові зв`язки. Пташенята покльовують яйця, щоб їх брати і сестри швидше вилупились і  склали їм компанію, щоб не було одиноко. До родини цих птахів відноситься 17 видів. Цей птах-хижак. Він живиться жабами, вужами і тому селиться поблизу водойм. Свою здобич може проковтнути цілком. Вкінці літа тварини збараються зграями і відлітають в теплі краї. В Україні у цих птахів багато назв-бусол, бузьок, лелека. Селяться ці птахи на дахах і деревах біля добрих людей.(ЧОРНОГУЗ)

ІІІ тур

-Так називають дитину тварини, яка працює в Германській поліції.Її кличка-Луіза. З трьохтиждневого віку звіра навчали ремеслу відшукувати наркотики. Цікаво,що ця тварина на диво любить чистоту. Її туалет в одному місці, а спальня-в іншому. Іноді ці ссавці валяються в грязі,але вона для них щось на зразок шампуня.Дітей у тварини народжується дуже багато! Може народитися 20 діточок! В селах цього звіра розводять на фермах. Він дає нам м`ясо… і сало.

 

Гра з глядачами

- Ця тварина-хижак. Вона харчується комахами. Особливо любить вона бджіл. Щоб зберігти бджіл від хижака, пасечники   Австралії підняли вулики на 20 см над землею. Але ці хитрі тварини здогадалися залазити одна одній на спину. Так і стоїть жива піраміда, чекаючи поки з вулика не вилетить бджола. Цікаво, що свою здобич земноводне хапає язиком. Вона «вистрілює» липким язиком і хапає здобич нальоту. Тварина відкладає ікру, а її дітки спочатку схожі на рибок і дихають зябрами. Пізніше у пуголовків виростають лапки, відпадає хвіст. Дорослі тварини дихають легенями.(ЖАБА)

Супер гра

Цей хижак полює зграями, оточують жертву і з`їдають її. Полюючи за здобиччю, тварина вискакує на берег. Дитина  у цього ссавця народжується довжиною 2 метра. Мати підштовхує малого до поверхні, щоб дитина зробила перший вдох. Дихають звіри легенями. Цього дельфіна за кровожерливість називають китом-вбивцею.(КОСАТКА)

ІІІ. Підсумок

  • Всі, хто прийняв участь у грі отримують оцінки по предмету «я і природа». За набрані бали ви отримуєте слушарики.
  • Всю інформацію, яку ви чули сьогодні я взяла з енциклопедії .

У шкільній бібліотеці ви можете познайомитись ближче з цікавим та незвичайним. Читання енциклопедій допоможе вам перемогти у наступних іграх.

 

doc
Додано
8 січня 2019
Переглядів
654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку