Позакласний захід на тему: "Улюблені зимові свята Франції"

Про матеріал
Запропонований позакласний захід розроблений для учнів 6 класу з метою формування інтересу дотрадиції святкування Різдва в країні, мова якої вивчаєься.
Перегляд файлу

Відкрите заняття гуртка "Знавці французької мови"

Керівник - Петренко Л.Г.

Учні 6-А класу

Тема :"Улюблені зимові свята Франції"

Мета: Розвиток комунікативних, лінгвістичних та соціокультурних компетенцій учнів; розширення їх світогляду та уявлення про культуру, традиції, звичаї країни, мову якої вивчають; розвиток творчих здібностей, естетичних смаків та артистизму учнів

Обладнання: ноутбук, екран проектору, відеопрезентація, Ейфелева вежа, ялинка, святкові атрибути

 

Professeur: Bonjour, chers amis! Ravie de vous revoir. Vous êtes de bon humeur. C`est très bien. C`est à​​ cause de l`hiver? Aimez-vous l`hiver?

Учні відповідають на запитання вчителя.

 

Вчитель: Notre rancontre d`aujourd`hui n`est pas ordinaire. Elle est un peu magique. Pourquoi? Comment croyez-vous?

Учні відповідають: Parce que le thème est intéressant "Les fêtes d`hiver en France"​​​​​​

Вчитель: Nous parlerons des fêtes les plus gaies et les plus aimées par les Français: le Noёl etle Nouvel Au. Nous réciterons la poésie, chanterons des chansons, danserons. Nous apprendrons beaucoup d`intéressant sur ces fêtes.

Звучить різдвяна пісня, потім учні декламують вірш "Le Nouvel Au".

Учень 1: Ласкаво просимо на різдвні свята у Францію. ​​​​

 

Учні коментують відеопрезентацію "Різдво і Новий рік у Франції"

Учень 1: Найулюбленіші та найочікуваніші свята у Франції - Різдво і Новий рік.

Різдво є найважливішим святом в році для будь-якої французької сім'ї, тому готуються до нього грунтовно за цілий місяць. Само свято відзначається 25 грудня. Якщо відвідати країну в цей час, то можно зануритися в неймовірно гостинну атмосферу свята і веселощів. Всі вулиці, площі, парки яскраво ілюміновані, грають різноманітними фарбами.

Надзвичайно красивий різдвяний Париж, потопаючий у вогнях святкової ілюмінації та штучному снігу.

Учень 2. У всіх містах проводяться традиційні різдвяні ярмарки. Тривають вони приблизно з кінця листопада до 24 грудня. Безліч прикрашених наметів продають всілякі солодощі, ялинкові прикраси, подарунки і сувеніри на любий смак. Ця традиція додає святкового настрою, адже тут все дуже красиво прикрашене і організоване.

Учень 3. Ще одна з різдвяних традицій - це "різдвяні ясла", які зображують сцену народження Христа. Це головний символ Різдва. "Головні ясла країни"  встановлюються на головній площі Парижа перед мерією.

У величезному наметі побудований цілий світ з місяцем, зірками, біблійними персонажами і лазерним шоу.

Багато сімей роблять власні ясла, магазини виставляють ясла у вітринах.

Учень 4. За кілька днів до Різдва у всіх соборах починаються вечірні концертні програми. Святкові ялинки теж стали символом Різдва у Франції. Головна ялинка знаходиться біля собору Notre-Dame de Paris.

Опівночі згідно традиції, усі відправляються на святкову месу. Головна різдвяна служба проходить в Notre-Dame.

Учень 5 розповідає про різдвяну вечерю, традиційні різдвяні страви.

Різдво - це перед усім сімейне свято, що об'єднує родичів за великим столом. Різдвяна вечеря -серйозна подія, до якої починають готуватися за місяць. Вона навіть має особливу назву - Réveillon (Пробудження).

Учень 6 розповідає про Пера Ноеля з подарунками та його супутника Пера Фуеттара з різочками.

В різдвяну ніч діти залишають своє взуття біля каміну, щоб Père Noёl поклав у неї довгоочікувані подарунки. Але французький Дід Мороз приходить тільки до хороших та слухняних дітей. Примхливих і ледачих чекає зустріч з Père Fouettard, який замість подарунків вручає їм шматочки вугілля.

Учень 7 розповідає про святкування Нового Року.

Новий Рік- це день святого Сільвестра. Новий Рік французи зустрічають переважно з друзями в кафе, ресторані, клубі. Новорічна вечеря відбувається досить традиційно: танцюють, жартують, кидають один в одного конфетті або стрічки серпантину, а також цілуються під омелою, рослиною, яка приносить вдачу.

Учень 8 розповідає про новорічні ковзанки біля мерії на головній площі та на першому поверсі Ейфелевої вежі, а також про парад з гігантськими ляльками і лазерним шоу, який відбувається в Парижі 1 січня.

 

Після перегляду відеопрезентації учні отримують новорічні солодощі від Père Noёl, французькою мовою вітають одне одного.

Пишуть вітальні листівки батькам і всім бажають: Bonne et heureuse Année 2017. Joyeux Noёl!

 

 

 

docx
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
1054
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку