Практична робота №14 Складання та виконання алгоритмів з графічним відображенням даних

Про матеріал
Практична робота №14 Складання та виконання алгоритмів з графічним відображенням даних. Складання та виконання алгоритмів з графічним відображенням даних є процесом розробки програмного коду, який включає в себе створення алгоритмів, обробку даних та їх графічне відображення. Основною метою такого підходу є зрозуміле та інтуїтивне представлення даних за допомогою графічних об'єктів, що допомагає користувачеві краще сприймати та аналізувати інформацію.
Перегляд файлу

Практична робота 14

Тема: Складання та виконання  алгоритмів з графічним відображенням даних.

Задача 1:

Маємо деяку програму, що будує у створеному вікні на полотні Canvas, геометричну фігуру прямокутник.

Умова:

Створити вікно з полотном розміром 500 на 400 пікселів із світло-синім фоном. На полотні намалювати два прямокутники: синього кольору з координатами (100, 100) і (400, 200) та жовтого кольору з координатами (100, 200) і (400, 300).

Задача полягає в створенні вікна з полотном, на якому будуть намальовані два прямокутники різного кольору,які утворюють прапор України.

Вигляд готової програми:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задача 2:

Створити програму, яка відображає вікно з заголовком "Коло на полотні". В цьому вікні створити полотно розміром 500 на 400 пікселів з блакитним фоном. На цьому полотні побудувати жовте коло з радіусом 100 пікселів та координатами центра (250, 200). Додатково на цьому полотні побудувати синє коло з радіусом 50 пікселів та координатами центра (250, 200). Програма повинна відображати вікно з полотном та колами та продовжувати свою роботу до закриття вікна користувачем.

Пояснення:

Щоб розташувати коло у вказаному місці, потрібно визначити його координати. Координати верхнього лівого кута будуть (x - radius, y - radius) , а координати нижнього правого кута будуть (x + radius, y + radius), де (x, y) - координати центру кола, а radius - його радіус.

Задача полягає в створенні вікна з полотном, на якому будуть намальовані два кола різного радіусу,які утворюють тактичний знак ВПС України.

 

Вигляд готової програми:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задача 3:

Програма малює на полотні канвас будиночок з геометричних примітивів. У вікні відображається полотно з розміром 500 на 400 пікселів, з рожевим фоном. На полотні малюється синій прямокутник з координатами верхнього лівого кута (150, 100) та нижнього правого кута (350, 300). Далі намальований зелений трикутник, заданий координатами вершин: (100, 100), (250, 20), (400, 100). І, нарешті, червоний прямокутник з координатами верхнього лівого кута (215, 200) та нижнього правого кута (280, 300). Програма відображає вікно з полотном та геометричними фігурами та продовжує свою роботу до закриття вікна користувачем.

 

Вигляд готової програми:

 

 

docx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
17 травня 2023
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку