Практична робота "Форматування та редагування текстів"

Про матеріал
Практична робота з теми "Форматування та редагування текстів" для учнів 5-х класів. Спрямована на засвоєння та застосування практичних вмінь та навичок з даної теми.
Перегляд файлу

Практична робота №2 «Форматування, редагування тексту»

Завдання 1 ( 5 бали )

  1. Відредагуйте текст, виправивши орфографічні помилки

Падивіться на ноші степи, далини, перелиски. Скількі тут кроси, яка вана різномонітна! Яке багатства барв, кальорів і відтинків! Провий берег Днипра гарбистий. Гарби йдуть немав хвилями. І чим далі хвіля, тим тонші, ніжніші борви накладає на неї санце. Падивіться на першу. Тут мажна розрізнити кажне дерево, навіть стебло соняшніка.

  1. Розділіть текст на два абзаци
  2. Оберіть для першого абзацу шрифт - Monotype Corsiva,  розмір -16 пт, для другого абзацу шрифт - Times New Roman, розмір – 24 пт.

 

Завдання 2 ( 5 бали )

  1. Відформатуйте текст за вказаними параметрами.
    1.  Для першого абзацу встановіть шрифт - Comic Sans MS, розмір – 11 пт, зробити заливку жовтим кольором, колір тексту обрати синій. Перше речення зробити жирним.
    2. Для другого абзацу встановіть шрифт – Arial, розмір – 28 пт, текст жирним та червоним кольором. Друге речення виділити сірим кольором.
    3. Інтервал для всього тексту застосувати 1,5
    4. Вирівнювання тексту по ширині, відступ абзацу 1

 

Дрібні осінні дощики зовсім не схожі на літні грози. Восени дощі йдуть безперестанку. Земля вже не просихає скоро. Вітер дме постійно, далеко розносить стигле насіння дерев і трав.

Листя на деревах починає зрідка жовтіти ще наприкінці серпня. У вересні ви помічаєте, як на все ще зеленій березі з’являються зовсім жовті, золотисті листочки. Першою розвинулася береза. Вона ж першою починає жовтіти. З кожним днем усе більше й більше стає жовтого листя. Незабаром і тремтлива осика стоїть уся червона, багряна, золотава, але поривчастий осінній вітер зриває і це останнє вбрання. Він крутить у повітрі легким листям, устеляє ним мокру землю, яка збирається на зимовий спочинок.

 

docx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
3149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку