Практична робота. Складання програм з використанням алгоритмічної структури повторення

Про матеріал
Цілі:  навчальна: формувати вміння створення програм для опрацювання рядкових величин;  розвивальна: розвивати світоглядні уявлення про пізнаваність явищ і процесів у навколишньому світі, дослідницькі навички, інформаційну культуру учнів;  виховна: сприяти вихованню культури поведінки, мовлення, сумлінності та відповідальності під час виконання завдань. Очікувані результати:  Усвідомлює роль програмування та моделювання для розв’язання навчальних і життєвих задач;  Використовує різні алгоритмічні структури та змінні для розв’язання навчальних і життєвих задач.  Застосовує засоби програмування для побудови моделей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Як описують цикліз параметром. Як описати алгоритмічну структуру повторення. Як керувати виконанням повторень у мові програмування

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 5

Як описують цикл із параметром. Як описати алгоритмічну структуру повторення. Як керувати виконанням повторень у мові програмування. У папці Прізвище Ім’я створи папку Практична робота 7 Під час виконання практичних завдань пам’ятай про правила безпеки життєдіяльності при роботі з комп’ютером!

Номер слайду 6

Розгадайребус. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. ЦИКЛРозгадай ребус

Номер слайду 8

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 8. Кількість речень. Задача 6. Визначити кількість введених речень (речення закінчується крапкою, знаком оклику чи знаком запитання)

Номер слайду 9

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 9. НСД. Завдання. Складіть програму НСД, у якій для двох цілих чисел визначають їх найменший спільний дільник.

Номер слайду 10

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 11. Фрагмент. Завдання. Складіть програму Фрагмент, у якій з тексту, що вводиться з клавіатури, буде виводитись та його частина, що розташована до першої крапки.

Номер слайду 11

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 12. Малюнки. Завдання. Складіть програму Малюнки, у якій відбувається малювання таких фігур (колір задається випадково зі списку: ‘blue’, ‘red’, ‘yellow’, ‘green’, ‘gray’, ‘brown’, ‘purple’)

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Повторити § 11, 12 Опрацювати всі запитання з рубрик Заповнити словничок Циклічний алгоритм, цикл з параметром, алгоритм циклу for, функція range, перелічуваний тип. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 13

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
26 серпня 2022
Переглядів
2931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку